marți, 20 aprilie 2010

Efectul de domino

Zilele trecute, de Paste, am avut musafiri pe prietenii nostri de la Iasi, Nuţa şi Vali. Cum toata lumea observa ca scad in greutate de la o saptamana la alta, iar ei nu ma vazusera de asta toamna, efectul asupra lor a fost instantaneu. :) Vali, care e cam supraponderal, a promis ca incepe un regim. Dar nu numai ca a promis, ci l-a si inceput deja, a slabit 3 kg in prima saptamana. Sotia lui, Nuţa, s-a apucat si ea de regim ca sa-si incurajeze sotul. Taica'meu, care are aproape suta de kile, a inceput regimul Nuţei de ieri (mi-e mila de el, dimineata are voie doar un biscuit si cafea cu zaharina, pana pe la 11, el care infuleca 2-3 crenwursti pe nerasuflate la prima ora a zilei). Despre Doru, my ex ;),  am mai povestit si pe unele forumuri ca de 2 luni tine un regim disociat, tot pt. ca m-a vazut pe mine "calare" pe situatie, si a dat jos cam 15 kg, de la cele 130 cat avea initial. 

La scoala mai multe colege mi-au cerut reteta - deh! Reductilul nu mai exista, dar dieta se poate tine - iar ieri Adina, doctorita mea de familie, slaba băţ, mi-a povestit cum avea ea 80 de kile la 19 ani si cum a devenit anorexica intr-o vara mancand doar varza timp de 3 luni. Iar acum, la peste 40 de ani, este dereglata endocrin. In schimb m-a sfatuit sa-mi formez o dieta personalizata, sa mananac de toate dar in asa fel incat sa nu ma ingras, si sa am mare grija la carbohidrati (dulciuri, adica).

O alta prietena de familie, Lucia, cu mari probleme de greutate, ar vrea sa inceapa regimul - al meu sau al Nuţei - dar nu e hotarata. Eu o stiu de păpăcioasă si nu cred ca se va apuca de slabit, dar nu se stie niciodata.

Asadar, un adevarat efect de domino.
Ieri, mi-a zambit sufletul cand colegele si o eleva draga mie, mi-au zis razand: "Iar ai mai slabit! Mi-e ciuda, se cunoaste si eu nu pot face nimic sa slabesc..." E drept, blugii cumparati acum 2 luni, ficsi atunci, imi flutura pe picioare.

In zilele urmatoare voi posta pe blogul de slabire si regimul Nuţei, desi il consider drastic si nesanatos, dar pe termen scurt, merge.

Va pup!

3 comentarii:

  1. Buna seara Oana ! Iata -ma din nou la tine pe blog,si-mi place sa citesc noutatile! Ar trebui sa fi mandra ,pentru exemplu viu pe care l-ai dat atator oameni! Si ai sa vezi, cum doar mancand asa cum ti-ai facut tu dieta pana acum , vei reusii sa ajungi la greutatea care ti-o doresti. Eu cand am vazut pozele tale ,inainte si dupa.. wau ! Asa ca observatiile colegelor ,le poti lua de bune si de ce nu sa fi mandra ! Si nu uita, cata lume s-a mobilizat , doar ca te-au vazut pe tine !Cu admiratie Doly

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, :) de bun iau ce-mi zice cantarul si masura de la haine :P Dar sigur ca ma bucur cand unii imi zic sincer cate ceva ce vad si eu.

    Si ma bucur ca pot reprezenta o motivatie in plus pentru cei din jur. Eu sunt mai depresiva de felul meu si nu prea am motive de a zambi, dar uite ca gasesc cate unul care chiar persista si care ma ajuta si pe mine sa capat incredere in mine si sa nu mai fiu trista atat de des.

    Insa recunosc ca si eu am avut o motivatie puternica atunci cand am dat jos 12 kile in 4-5 saptamani in noiembrie trecut (eram indragostita lulea :)) desi fara absolut nici o speranta) insa a fost de-ajuns sa imi declanseze puterea asta de a continua.

    Si cand mai primesc, asa, din cand in cand cate un foarte scurt mesaj de la EL, iti dai seama ca motoarele mele primesc combustibilul necesar ca sa merg mai departe pana la capat. :))

    te pup cu drag :x

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. mai stiu pe cineva din C-ta, tot pe un forum a postat poze, in 2 ani a slabit peste 30 kg - doar eliminand dulciurile si prajelile, in rest mamanca normal, inclusiv caloric, si facand sala (neah! :P are 39 de ani, ii convine sa se zbenguie toata ziua).

    Dar cand regimul este hipocaloric, poti manca si numai 2 ciocolate pe zi - aia inseamna 1000 de calorii. Si corpul le consuma ca el are nevoie de vreo 2000 de calorii ca sa functioneze. Asta o stiu de la cuplul de medici endocrinologi Mogoş-Zbranca, de la Iasi. ;) dar cand am fost pe acolo, adica in '98, nu am reusit sa trec de prima perioada de platou si nu am mai tinut regimul de 1000 de calorii recomandat.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.