luni, 12 aprilie 2010

Live from Dublin



Live from Dublin In a doua zi de Dublin, adică ieri, a fost iar shopping, intens și obositor.
Live from Dublin
Dar azi a fost o zi senina, ca de vara. Am plecat de dimineata din Phoenix Park cu busul verde Dublin Tour. Am facut o baie de Dublin.

M-am oprit la fabrica de bere Guiness, am filmat, am facut poze, am admirat apa (sau berea?) curgand, m-am zbenguit aproape la propriu prin muzeul-fabrica. Irlandezi, americani, asiatici, francezi... de toate natiile, gasesti aici, la Dublin, desi nu intr-o masura coplesitoare. Am vazut chiar si cativa romani. Vreo doi traversau strada pe rosu... parca intr-un fel ma si asteptam sa vorbeasca romaneste.
Live from Dublin

Am vazut Trinity College si somptuoasa biblioteca, plina de pergamente si de carti vechi, vechi. Am vazut Muzeul de Arta Moderna, am vazut Christ Church, St. Patrick's
Cathedral, magazine, restaurante mici, Hilton-ul, Dublin Castle, Malahide castle - ooh, ce castel frumos si zice-se, bantuit!, am vazut picturi de Rubens si de Monet, reconstituiri ale vietii vikingilor, artefacte druidice, caprioare si veverite de care nimeni nu se atinge, spre a le face rau, cladiri vechi de o mie de ani, mobilier vechi de cateva sute de ani, un amestec de influente gotice si anglo-saxone, peste straturile vikinge - nordice si scandinavice, alaturi de cele celtice, originare, timide preluari frantuzesti in stilul arhitectonic si mai ales decorativ (Empire) de interior, in cateva tuse de noblete medievala.

Live from Dublin

Intr-un cuvant, Dublin. :)


Live from Dublin

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!
Facebook Share tweet Google plus pin












3 comentarii:

  1. Uffff ...ce frumos e !
    Cand te vad cu cat entuziasm povestesti, imi doresc sa fiu si eu acolo ....

    Pupici si distractie placuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca entuziasmul meu e pe masura trairii reale. Zau ca nu se compara, deloc. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Yash, de asta :) am ajuns acasa deja, amintirile lasa incet locul masinii de spalat, liceului, obiceiurilor cotidiene.

    te pup!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.