marți, 6 iulie 2010

Ziua a doua (Creta 2010)

Dupa ce am debarcat in Iraklion, am pornit cu autocarul catre regiunea unde se afla pestera in care s-ar fi nascut Zeus. Mai intai, zona fiind muntoasa, am poposit la pub-ul, ca sa zic asa, de la poalele muntelui cu pestera, si am servit primul mic dejun de pe Creta, acel excelent iaurt cu miere si un suc de portocale facut in faţa consumatorului. Iaurtul, cam 300 g, a costat 3,5 euro, iar sucul - 450 ml, 2,5 euro.

Ziua a doua (Creta 2010)

Dupa care am pornit sa urcam drumul care avea 2-300 de metri, dupa spusele ghidului nostru, 1 km dupa spusele bătrânelului cu măgăruşii pe post de taxiuri. Pana la urma el a fost cel care a avut dreptate, iar drumul era destul de abrupt, asa ca dupa 2 zile de stat in autocar si pe vapor, unora le-a fost ceva mai greu sa urce panta pietroasa. Dar am reusit cu totii sa intram in frumoasa pestera si sa facem si poze - era voie, dar fara blitz, ceea ce pana la urma am reusit.

Ziua a doua (Creta 2010)

Ziua a doua (Creta 2010)







Dupa ce ne-am racorit bine de caldura de afara, dupa ce am luat cateva suveniruri de la tarabele de langa micul restaurant, am pornit-o spre Manastirea Kera, pe care eu personal nu am vizitat-o (nu am nimic cu bisericile, dar in alte excursii s-a facut exces de vizitat lacasuri de cult, si deja incepeam sa ma plictisesc), apoi am ajuns la manufactura de ceramica, afacere de familie, unde patronul l-a pus pe un angajat sa ne faca o amfora din lut sub privirile noastre, in cateva minute.
 Imagini din magazinul manufacturii si din curte.
 









In sfarsit, dupa ce am plecat de acolo din nou cu cate ceva in sacose, am ajuns dupa amiaza, pleostiti, la Hotelul Ilios, unde abia asteptam sa fac un duş si sa ma odihnesc de-adevaratelea, la orizontala, pentru ca piciorul meu cel beteag imi facea unele probleme inca din ziua precedenta.

In imagini ce peisaj aveam noi, eu si dna Alia, in fiecare zi de la balconul camerei 321:

Ziua a doua (Creta 2010)


3 comentarii:

  1. Da' ce fain relateziii ...!!!
    Multumesc pentru pozele din magazinul de manufactura . Ce interesant ar fi sa ai unul in apropierea casei si sa mergi mereu sa-l vizitezi .
    Si-am vazut un flutureeeeeeeeee ..asa dragut in una din poze ....

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-ar placea sa am unul, in Grecia :)))
    Fluture? O fi, nu zic. Eu stiu ca intr-o poza e un avion. Da click pe ele sa se faca mari :)

    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, reusite, elocvente poze! SI un zimbet....cuceritor (al OANEI)!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.