vineri, 9 iulie 2010

Ziua a sasea (Creta 2010)

Ziua a sasea (Creta 2010)

In ziua a sasea am facut vizita la acvariul din Creta, cel despre care ni s-a spus ca este al doilea ca marime din Europa - dar nu era adevarat (desi asa se spune, totusi, dar e un acvariu relativ mic). Invatata cu acest stil publicitar al ghizilor romani, nu am luat in seama reclama, ci doar informatia: acvariu de vizitat. Nu este nici pe departe macar pe aproape cat acela din Barcelona, care e cel mai mare. E cu mult mai mic, iar daca este adevarat ca e al doilea ca marime din Europa, atunci ... inseamna ca restul sunt minuscule.

Ne-am strans vreo 20-25 dintre cei 42 de turisti si am urcat in autobuzul local de Iraklion, frumos, tip autocar, dar scump - 1,60 euro calatoria, adica 3,20 euro dus-intors, 4 statii. Era o caldura ametitoare, dar ne-am incumetat sa mergem, pe la ora amiezii, asa cum era stabilit. Am ajuns intr-un loc care arata ca un semidesert stancos, cu oarece plante ţepoase, si cu un peisaj semiarid, asa, cam ca un fel de margine de Arizonă.

Intrarea in acvariu mi-a placut, ca si acvariul in sine, cu multe specii mediteraneene, cu scoici uriase, stele de mare rosii si crustacei, arici de mare si pesti de diferite culori.

Apoi, la intoarcerea in statiune, am descoperit acel acvariu mult mai mic din Hersonissos despre care v-am povestit, dar care avea si reptile, prin asta fiind mult mai interesant.

Insa incet-incet, ramaneam cam fara bani, asa ca l-am sunat pe taica-meu sa-mi puna ceva sute de lei pe card. Dar cum bancile nu erau deschise sambata, in urmatoarele doua zile, a trebuit sa ma sacrific cumva :)

Filmari la acvariul din Creta:












2 comentarii:

  1. Ce caracatita mare ai in spate!!!!
    Au "mumificat"-o pe cea oracol din Germania??? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nuuuu :))) aia e vie inca :)) desi nemtii au promis c-o vor manca.
    Asta e caracatita mediteraneeana, adica probabil mumia Mafiei italiene, "La Piovra" ;)

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.