joi, 2 septembrie 2010

Pentru ce le iubesc...

Pentru ca au blanita fina si curata mereu, pentru ca torc, pentru ca mai intai mangaie cu capsorul mana care le pune farfuria cu mancare, si apoi baga boticul in amestecul cu carnita, pentru ca se suie in liliac, sa-mi atraga atentia ca vor in casa, pentru ca dorm la picioarele mele, pentru ca nu mint si nu tradeaza, pentru ca ma iubesc neconditionat, chiar si atunci cand le cert, pentru ca apar la usa inainte sa apuc sa ma descalt, de fiecare data cand vin din oras, dupa care mi se incurca printre picioare si asteapta sa le dau pliculetul de Schesir, pentru ca imi vorbesc pe limba lor pisiceasca, sau cu ochisorii verzi si sclipitori, pentru ca ma asteapta sa le scot de sub pat ghemotocul zvârlit in joaca, pentru ca sunt mai sincere decat adevaratii vorbitori si ganditori, pentru ca au un suflet de copil, pentru ca se ridica in doua lăbuţe şi aşteaptă sa le iau in brate, pentru ca uneori imi ling usurel picioarele, pentru ca daca plec mai multe zile, nu se dezlipesc de pe hainele mele uitate pe pat, pentru ca imi aduc ca pe un trofeu cu dedicatie, soarecele prins in cine stie ce subsol, pentru ca ma urmeaza la fel ca niste câini credinciosi cand ies la plimbare in jurul blocului, ca o trena de subrete tacticoase si tacute, pentru ca adorm cu capsorul in palma mea.

Sa ma ierte semenii mei, dar in afara de mama, nu cred ca stie altcineva decat ele, animalele de casă, să iubeasca in felul asta oamenii impreuna cu care vietuiesc.



2 comentarii:

  1. Mare adevar!
    Cand ti se lipeste cate una de suflet, greu iti revii ... si nu intelegi pierderea ei, decat dupa ce-ai convietuit zi de zi !
    Imi amintesc cand am pierdut primul motan, otravit, ca dimineata aveam ora de conducere si n-am putut porni masina din cauza bocetului.
    La care instructorul tot serios ma intreba ce s-a intamplat si eu , tot asa serioasa si plansa, ii raspund ca mi-a murit pisica . Saracul se chinuia sa nu rada, pt ca situatia era tragi-comica si numai cine nu trece printr-o situatie asemanatoare, nu intelege !

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, numai cine are si se ataseaza de ele, stie cum e... :) cresc 4 bucati si mai hranesc inca vreo 5-6 din cand in cand :))) mie mi-s dragi pisicile toate, cred ca am o karma cu animalutele astea. Mi se par cele mai frumoase fiinte din lume.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.