duminică, 14 august 2011

Spania 2011 - ziua 1

1) Bucuresti - Gyor.

Pentru fiecare om exista o Nirvana interioara, un spatiu sufletesc, spiritual, un spatiu unde se atinge starea sublima de bucurie si de inaltare. Unde sufletul se simte acasa, intreg, nepieritor si viu. Unde nu exista tulburare si distrugere, unde calmul si pacea interioara te cuprind firesc si statornic. Nirvana mea o ating atunci cand calatoresc. Atunci nu mai stiu de timp, de zile, de data curenta, de nimic altceva decat de calatoria mea. Atunci traiesc clipa, timpul se dilata pana la disparitie, si ramane doar bucuria de a fi.

De fiecare data resimt emotia plecarii, adulmec de la distanta placerea drumului, a spatiilor noi, a minunilor faurite de om de-a lungul timpului. Respir asfaltul oraselor straine prin toti porii, imaginile mi se lipesc de suflet, zgomotul pietelor, zonelor pietonale aglomerate, iuresul negustorilor stradali, interioarele somptuoase ale castelelor si bijuteriile arhitectonice imi incanta ochii. Si asa, clipa de clipa, in zilele calatoriei mele, imi incarc bateriile si o iau de la capat an de an.

De aici incepe calatoria din aceasta vacanta, adica circuitul cu sejur in Calella, Spania, numit Costa Brava 14 zile.

Spania 2011
Asadar ziua intai. Venisem de cu seara in Bucuresti, si am ramas peste noapte la hotelul Das President, de langa gara. Am avut curatenie, baie in camera, acces la internet, pentru 110 lei pe noapte. Dar si ţânţari :))
M-am trezit dis de dimineata cu spatele in piuneze, ca de cald ce era, ma lipisem de perete in timpul noptii. Cand sa ridic una dintre valize, hop! sciatica imi dadu un bip, adica ma sageta cu o durere scurta in coloana de am crezut ca nu mai aveam sa ajung ever la autocar, ramanand asa, in camera de hotel, indoita de spate. Am reusit sa ma indrept oarecum, si, mergand aplecata spre inainte, ca o batranica, mi-am târâit valizele cu troller si geanta cu laptopul in ea, alaturi de alte maruntisuri pana la parcarea de langa Muzeul CFR de unde ne-am imbarcat in autocar.

Am pornit pe o vreme incerta, care nu prea se lasa ghicita. Era cald si soare, dar norii se adunau repede la orizont. In dimineata aceea, langa Gara de Nord era inca frumos si bine. Dupa ce am ajuns mai aproape de Carpatii Meridionali, vremea s-a inrautatit treptat pana cand, in Ungaria, unde am ajuns la cazare seara tarziu, era deja racoare si cer inchis.

In Gyor am avut cazare la hotelul Ibis de 3 stele, o locatie excelenta, cu toate dotarile necesare, un hotel cu adevarat de 3 stele sau chiar mai mult, dupa parerea mea. Detalii gasiti in linkul din numele hotelului.



Aceasta postare se refera la excursia Costa Brava 14 zile oferita de Omnia Turism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.