vineri, 23 decembrie 2011

Ultima moda: cosmetice organice

Mulți oameni in ziua de astăzi sunt interesați de cosmetice organicele și preocupati de ceea ce pun pe pielea lor. Toti încercam să măncam sănătos și sa facem sala, Pilates sau yoga, si atunci, desigur ca dorim să ne asiguram că pielea noastră nu se expune la substante cancerigene ori alte substante chimice daunatoare potential, pe care le punem în necunoștință pe fețele si corpurile noastre.

Și unii chiar nu vor să utilizeze produse testate pe iepuri.

Vestea cea mare este că exista acum pachete de produse ecologice pe piață. Dar in care produse poti avea încredere? Și ce este cu adevarat organic? In continuare voi prezenta cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre cosmeticele organice.

# 1. Sa nu ai incredere in orice etichetă vezi

Doar pentru că ceva este etichetat "natural" nu înseamnă că este compus numai din ingrediente găsite în pădure sau pe câmp. Industria nu este reglementată în mod corespunzător încă, așa că citiți cu atenție etichetele. O crema marcata "organic" trebuie să conțină 95 la suta ingrediente organice, dar cele marcate "natural" sau "făcut cu ingrediente organice" pot conține în continuare chimicale agresive.

# 2. Daca e sa fie o crema grasa ori un ruj bun, sa fie cu ulei de cocos

Este produsul de cea mai uimitoare frumusețe naturală disponibila astăzi. Folositi-l pentru a hidrata pielea, revigora parul uscat, aplica-l ca baza inainte de machiaj și foloseste-l drept demachiant.

# 3.  Foloseste produse de machiaz minerale. Chiar daca sunt produse in laborator, nu au cum sa contina chimicale nocive.

# 4. Foloseste sampon de par fara sulfati

# 5. Nu folosi săpunul pentru față, ci numai demachiantul, sau apa simplă.

# 6. Demachiaza-te cu un ulei, fie de cocos, fie de jojoba ori de masline.

# 7. Daca ai ten normal spre gras sau extra-gras, foloseste zeama de lamaie, nu lotiune tonica. Lotiunea are chimicale, pe cand zeama de lamaie, nu.

# 8. Daca ai nevoie de un peeling facial imediat, mergi la un cabinet specializat, dar daca vrei sa-ti faci peeling saptamanal, foloseste zaharul brun in loc de chimicalele de laborator.

Iar in final, o recomandare: orice ai folosi, mai intai testeaza. Nu inseamna ca daca e produs organic ti se potriveste orice.

Bafta si ten frumos!


adaptare dupa: http://beauty.about.com/od/homemadefacemaskrecipes/fl/Organic-Beauty-20-Things-You-Need-to-Know.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.