joi, 1 martie 2012

Martie cu violete de Parma

Mai întâi vreau să urez o primăvară senină și caldă tuturor vizitatorilor mei!

Apoi să vă spun că în grădina mea de apartament - am și una afară, dar acum nu prea este mult de arătat din ea - am mai multe genuri de flori. Preferatele mele, suculentele și cactușii, deși din astea am doar câteva exemplare, din cauza condițiilor nepotrivite. cactușii mei nu înfloresc, pt că nu le pot asigura peste 25 de grade, pe timp de vară.

În schimb am niște violete de Parma, sau de Africa, luate de la florărie, dar și unele cultivate de mine dintr-o frunză dată de cineva.

Violetele nu sunt pretențioase și le am mai mereu înflorite. Le pun apă ținută minim 12 ore în sticlă (ca să se elimine clorul, se zice) numai la tăviță, la fiecare două zile. Dacă este foarte cald, vara, le pun zilnic.

Ele stau unele chiar pe pervaz, altele pe o masă lângă geam. Ar fi mai bine într-un loc mai umbrit, dar nu dispun de spațiu pentru flori mai la umbră, așa că se simt bine acolo unde le-am pus, la geamul de vest.

O dată pe lună adaug îngrășământ în apa de udat. Folosesc îngrășământ de la florărie, și pun un căpăcel la 1 l de apă.
Așa arată grădina din camera mea :)




2 comentarii:

  1. Buna ziua
    Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1.
    Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
    O zi buna va doresc

    RăspundețiȘtergere
  2. V-am raspuns pe email. Multumesc pt vizita si schimb de linkuri!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.