miercuri, 22 august 2012

Piramidele lui Napoleon

de William Dietrich. Am citit cartea pe nerasuflate, daca asta inseamna ca am citit zilnic timp de aproape o saptamana. E drept, alta data citeam Codul lui da Vinci intr-o zi si o noapte, dar au trecut ceva ani de atunci si indemanarea plus cheful de a citi s-au diminuat si mai mult. N-as sti sa va spun de ce, eu pun lucrul asta pe seama trecerii timpului.

dati click pe poza pt a cumpara cartea de pe Amazon

Asadar Ethan Gage, un american la Paris si discipol al lui Ben Franklin, mare amator de poker, femei si aventuri de tot felul, castiga un medalion vechi si ciudat. Cum artefactul este dorit cu inversunare de multi oameni, Ethan incearca sa inteleaga ce semnifica medalionul si cine l-a facut.
Astfel ajunge pe mainile unui Napoleon in devenire, care tocmai cucerise Italia si se pregatea de campania din Egipt.

Dupa tot felul de lupte, rasturnari de situatii, intamplari in care viata lui atarna de un fir de par, intre mamelucul platit Bin Sadr si iubirea pentru Astiza, preoteasa a lui Isis, Ethan intra incet in lumea misterelor egiptene si a unei magii care-si face simtita prezenta prin felul in care el ajunge sa gaseasca locul originar al medalionului - care se dovedeste a fi, de fapt, o cheie - si sanctuarul complicat, construit de arhitecti si lucratori ucisi imediat dupa terminarea lui in Marea Piramida, pentru a nu i se descoperi secretul, sanctuar unde ar fi trebuit sa se afle cartea lui Thot, cea care aduce detinatorului si utilizatorului ei, ca si poporului din care acesta face parte, putere suprema asupra oricui.

Si romanul de vreo 500 de pagini ar fi ramas doar un bun roman de vacanta si de aventuri pe fundalul unor evenimente istorice reale, daca in final autorul nu ar fi sugerat cine a furat pretioasa carte si pe mana carui popor a ajuns ea.

Daca nu v-ati dat inca seama care este azi acest popor :) cititi cartea, o gasiti si la editura Nemira.

Lectura placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...