vineri, 19 aprilie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 60, 61

Ibrahim este furios pe Nigar din cauza sarcinii. Gulșah aude cearta celor doi și se hotărăște să-i spună lui Hurrem despre cele auzite. Însă Hurrem nu este în apartament, ci stă de vorbă cu Iskander pe care îl pune la curent cu ultimele noutăți privind plecarea lui Mustafa la Manisa fără Mahidevran, care rămâne șefa haremului.

Nigar, înlăcrimată, îi povestește cele întâmplate între ea și Ibrahim lui Daye, spunându-i că a alungat-o dar că cineva a spionat discuția lor și bănuiește că ar fi vorba despre Gulșah. Între timp Ibrahim vorbește cu prietenul său, Matrakcî, spunându-i că va lua copilul la el. După o vreme, Nigar va fi răpită și dusă într/o casă părăsită, unde se va afla Gulșah. Atunci va crede că sfârșitul îi este aproape.

Mahidevran încearcă s-o îndepărteze pe Nigar de la palat și din harem, cerând sultanului să o demită. Acesta este surprins de o asemenea decizie, știind că Nigar este o femeie decentă, însă o cheamă din nou pe Daye la palat. Ulterior o va desemna pe Gulfem drept vistiernic al haremului, iar Gulfem va descoperi niște nereguli pe care le va arăta lui Mahidevran. Înainte de plecarea lui Mustafa la Manisa îi va cere sprijin financiar lui Celebi, dar acesta o va îndruma către evrei.

La ordinul lui Gul pus la cale de Hurrem, Fiden încearcă s-o omoare pe Valide prin sufocare, dar este prinsă asupra faptului și, după anchetă, Gul este alungat de la palat. Hurrem, lipsită de scrupule, aruncă vina pe Mahidevran și lucrurile iau o nouă întorsătură, astfel încât sultanul nu află de această tentativă de crimă asupra sultanei-mamă.

În încercarea de a o găsi pe Hurrem ca să-i vorbească Gulșah este înjunghiată de Ibrahim. O întâlnește pe Hurrem pe ascuns și, cu toate că inițial o crede mincinoasă pe Gulșah, după ce-i trece uimirea, înțelege adevăratul motiv pentru care a fost alungată Nigar de la palat. Gulșah îi cere protecție sultanei pt viața ei. Aceasta îi promite protecție, dar nu o poate aduce la palat, ci poruncește unui soldat s-o ducă într-un loc sigur. Ulterior, Hurrem îi va vorbi sultanei mamă, spunându-i cât de mult o apreciază, și cum ea nu a știut să îi respecte iubirea pentru Suleyman ci l-a ocrotit pe Ibrahim, care acum a înșelat-o pe Hatice și chiar va avea un copil cu Nigar. Dar Hurrem îi promite că Hatice va afla despre toate acestea. Valide se străduiește să îi facă un semn lui Hurrem să nu-i povestească lui Hatice despre infidelitatea soțului ei, dar Hurrem iese din încăpere în timp ce Valide își dă sufletul. După moartea ei, Suleyuman își scoate inele de pe degete în semn de doliu. Durerea îl cuprinde și devine foarte tăcut și însingurat.

Izbucnește o ceartă între Iskander Celebi și Ibrahim care escaladează rapid și pașa ajunge să-l amenințe pe Celebi cu un cuțit. Marele vizir îi cere demisia, cu care, la scurt timp, sultanul nu este de acord și nu permite cuiva să aibă dreptul de a demite o persoană din funcție. Celebi își cere scuze de la pașă, apoi se împacă, însă acesta din urmă îi întinde mâna s-o sărute, drept mulțumire, fapt care îl miră pe Celebi. Suleyman îl avansează la gradul de general și îi spune că va coopera direct cu Ibrahim.

Mahidevran îi poruncește cadînei Fatma să-i aleagă o fată pt halvet lui Mustafa, dar aceasta, deși se achită de sarcină, face tot posibilul să ajungă ea în patul prințului, ceea ce-i și reușește. Totuși, ea nu va fi aleasă în haremul constituit pentru a-l însoți pe prinț la Manisa.


Articol de Oana D.
  

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, vă rog accesați pagina "Stele tv".


sursa foto: capturi web de pe turkweb.tv

Multumiri:
- forum.port.ro
- diziler.com 
- pagina FB Halit Ergenc Fans PASSIONATED


Nici o parte a acestui material nu poate fi preluata fara specificarea linkului acestui blog de forma: http://www.pulbere-de-stele.com/  Toate drepturile rezervate. No part of this article can be copied without the source link. All rights reserved.




57 de comentarii:

  1. Wow :(( doamne ce vipera hurem sa incerce sa o omoare pe valide :((( si sa ii zica lu haitce tot ! Si saracul gul :(( din cauza eu pleaca:( efsun din cauza ei a murit :(( nigar si ea saraca vai de curu ei :(( cat de rea este hurem!!!!!!!! Nu ma asteptam la asa ceva!!!!!!!!!!!!!!! Si in final am ineles ca vine incoronata ea sefa de harem
    Nu?! Sau cum?! { denisa}

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca da. :))) stai sa vezi cand isi omoara propriul copil, pe Bayazid, cu mainile ei .... In orice caz, personajul este prea negativ creionat de producatori. Din ce vorbeste lumea, am inteles ca au facut-o asa pentru ca turcii n-ar fi ubit-o ca era o straina. Ceea ce este curios, pt ca toate mamele conducatorilor Imperiului Otoman au fost sclave aduse din teritoriile ocupate, nu erau de origine turca.

      Ștergere
    2. Eu, cred ca asa a fost...Nu se poate sa prezinti un film istoric si sa spui de o asemena fapta si sa nu fie adevarat...

      Ștergere
    3. :))))) Ba se poate... dar fiecare crede ce-i place.

      Ștergere
    4. Buna,
      Sa nu uitam cite a suferit Hürrem. Cind a fost otravita , arsa de vie si mai toate intrigile la care a fost supusa, din ordinul Sultanei-mama.Era sa faca frumos ?? Ca cutu...??In harem era care pe care,si ochi ptr ochi. Nu esti tare ,salut ,nu rezisti.

      Ștergere
    5. Sa nu uitam ca vorbim despre un personaj, persoana reala nu stim daca a facut toate aceste lucruri :) cel putin eu nu-mi permit sa afirm ca Hurrem din film este egal cu Hurrem din realitate. Fireste, este o parere personala si nu oblig pe nimeni sa mi-o adopte. Dimpotriva, e normal sa avem pareri diferite.

      Ce spune actrita despre rol si despre cat anume se identifica ea cu rolul, aici: http://www.eva.ro/divertisment/vedete/exclusiv-meryem-uzerli-actrita-principala-din-suleyman-magnificul-daca-sultanul-nu-o-mai-iubea-consecintele-erau-dezastruoase-pentru-hurrem-articol-50827.html

      Ștergere
  2. buna am si eu o intrb! hurrem dece il omoara pe beyazid?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa-i netezeasca drumul lui Selim catre tron.

      Ștergere
    2. Istoria spune ca s-au luptat Bayazid cu Selim ,nu ca la omorat Hurrem...

      Ștergere
    3. Esti prost informata! Hurrem e moarta si ingropata cand agentii lui Selim ajung la Bayazid (care se adapostea la curtea sahului Persiei) inaintea trimisilor lui Suleyman si-l omoara.

      Ștergere
    4. Mai intai as avea rugamintea sa va stergeti pe picioare cand intrati in "casa mea", adica sa nu folositi cuvinte jignitoare la adresa mea sau a altor persoane care comenteaza pe acest blog. In caz contrar, voi sterge comentariile jignitoare sau voi restrictiona accesul IP-ului dv.

      In al doilea rand m-am referit la ce am gasit pe net ca se intampla mai departe in serial, si nu la ce a fost in istorie.

      Ștergere
  3. eu nu inteleg , deci Mustafa v-a avea o noua cadana favorita?
    dar v-a avea un copil?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahhhh, gramatica! :) Da, va avea un copil cu Efsun. Dar toti mor pana la ruma, ce mai conteaza ca are copil... si in realitate a fost la fel, a avut un copil si au murit toti 3: el - executat de Suleyman, iar femeia lui si copilul intr-o epidemie, parca.

      Ștergere
    2. Deci Fatma va fii cadana lui facorita?Va avea un copil cu ea?

      Ștergere
    3. Asa am inteles de pe net, ca va avea un copil cu ea, nu stiu daca va fi cadana favorita, asa ar trebui, conform regulilor, nu?

      Ștergere
    4. da, cam asa , dar nu pot sa cred ca mustafa a uitato pe Efsun :(

      Ștergere
    5. Pana la urma ochii care nu se vad se uita, dar parca nici asa de repede, mai ales ca a pierdut-o de tot...

      Ștergere
    6. Da, Fatma va avea un copil cu Mustafa,dar mai intai ea va ajunge persoana de incredere a lui Mahidervan. Mustafa se va indragosti de o alta fata pe care o va aduce la palat,iar Fatma va face tot posibilul sa o inlature...

      Ștergere
    7. Flory, daca vrei schimb de linkuri sunt de acord, dar te rog nu lasa linkuri in comentarii.

      Ștergere
    8. Imi cer scuze pentru link,am mai vazut link-uri publicate, nu am avut intentii pentru am promova blogul, nicidecum, doar am vrut sa-i ajut pe cei care erau curiosi despre Firuze. Nu o sa mai adaug link-uri. Multumesc pentru avertizare.

      Ștergere
    9. Dar nu sunt linkuri catre bloguri cu acelasi subiect - adica rezumate in lb. romana la serialul Suleyman Magnificul. :) accept concurența, dar nu neloială.

      Ștergere
    10. Am inteles, dar sincer nu vreau sa-ti fac concurenta. Apreciez munca ta si crede-ma ca stiu cat te-ai straduit pentru a realiza acest blog. Felicitari, chiar imi place!

      Ștergere
    11. Va ajunge favorita si chiar sultana dar Mustafa isi va pierde destul de repede interesul pentru ea la Manisa. Fatma va avea un baietel cu Mustafa pe care-l va chema Suleyman dar care va muri de foarte mic. La Manisa Mustafa se indragosteste de Elena, care ramane insarcinata cam in perioada in care fiul Fatmei se imbolnaveste si moare. Fatma stia ca odata cu moartea copilului isi pierde pozitia si influenta in harem, iar Mustafa era prea indragostit de Elena si oricum o dispretuia.
      Cade in dizgratia atat a lui Mustafa cat si a lui Mahidevran, dupa ce o ataca pe Elena in incercarea de a-I provoca pierderea copilului.
      In final se spanzura si scapa toata lumea de ea.

      Ștergere
  4. Buna oana. Eu nu inteleg un lucru. De ce hurrem a incercat atat de mult sa il urce pe selim pe tron?adica nu ar fi trebuit sa isi omoare propriul copil , pe beyazid, pentru asta. Mehmet ar fi fost un sultan mult mai bun.pacat ca l-a rapus boala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar n-am, asa e in serial, sau cel putin, asa scrie pe niste pagini pe internet ca va fi. In realitate parca nu a fost asa, istoria nu consemneaza ca Hurrem ar fi contribuit la moartea vreunui copul de-al ei.

      Asa era legea si traditia la otomani: daca erau mai multi printi mostenitori ai tronului, trebuia sa se macelareasca intre ei pana cand ramanea unul singur care urca pe tron. Felul cum este prezentat in serial, ca Mustafa e primul nascut (in realitate asta nu avea absolut nici o importanta) si ca-si iubeste fratii vitregi, e vrajeala cinematografica.

      Ștergere
  5. Cred ca tensiunile dintre mahidevran si hurrem vor atinge cote alarmante acum ca Valide moare. As avea doua intrebari. Cine este cadana firuze care se presupune ca ii va fura inima lui suleyman. Este o noua isabella sau va fi doar o distractie scurta ca sa spun asa? Va reprezenta un pericol pentru hurrem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e o noua Isabella, e o cadana care va fi adusa in harem, dar se va descoperi ca era spioana a sahului Persiei. Bineinteles, Hurrem descopera asta. Nuuuuu, stai linistit(a), Hurrem prin rautatea ei extrema indeparteaza inclusiv fizic orice potential inamic.

      Ștergere
  6. Buna seara oana. Trebuie sa iti spun ca admir ceea ce faci. As vrea sa stiu ce se va mai intampla cu copiii lui hurrem de acum in colo. Cand va fi episodul cand vor fi si ei mari , cand mehmet va avea parte de aceleasi lucruri ca si mustafa, adica sa aiba un harem, cand o va intalni pe viitoarea sultana baharnaz. Cresterea lui mustafa in serial mi s-a parut mai rapida

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata, vizitatorule Anonim. Prea multe amanunte nu stiu nici eu, pe de o parte nu am timp sa urmaresc serialul in avans chiar atat de mult si nici nu stiu turceste, pe de alta parte nici nu am vreme sa citesc rezumatele in engleza sau de pe alte site-uri de pe net, asa, cate 10-20 de rezumate odata.

      Dar stiu ca in sezonul 3 copiii lui Hurrem apar mari. Cresterea lui Mustafa ti s-a parut rapida? :))) Pai de la episodul 2 sau 3 cand apare in serial si pana pe la episodul 50, cand apare adult, este crestere rapida?

      Ștergere
    2. fermecatorul boier Bali cu cine se casatoreste oare ? Dar printesa Aybige ?? nu am gasit referiri despre ei pe internet din pacate. :(

      Ștergere
    3. Nu mai retin numele, cu o printesa de la curte, ceva de genul. Aybige am impresia ca nu mai apare. Bali Bey reapare pt ca producatorii au vazut ca este un actor foarte indragit, si au pus de un nou serial cu el in rolul principal care se va numi "Malkocoglu".

      Ștergere
  7. si inca o intrebare. Barbatul din umbra care atentase la viata lui Ibrahim cine este ? mai apare in serial oare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca se va afla. La fel cum nu se mai stie nimic de personajul Isabella Fortuna.

      Ștergere
  8. Buna!Ma numesc Gabriela si vreau sa te felicit pentru lucrul pe care il faci!Am doar trei intrebari:
    1.Afla Hatice despre infidelitatea lui Ibrahim?
    2.Ce se intampla pana la urma cu Nigar?
    3.Se va impaca vreodata Mahidevran cu Hurrem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gabriela, multumesc pentru vizitele pe acest blog.
      Sa raspund punctual, asa cum m-ai intrebat :)
      1. Da.
      2. Naste o fetita, dar pana la urma am impresia ca va fi decapitata. Insa nu mai stiu sigur acest detaliu, important, la urma urmei. Tin minte ca am vazut o scena in care ea este cu capul pe butuc iar gâdele sta s-o decapiteze, dar nu mai tin minte daca si-a dus gestul pana la capat.
      3. Nu.

      Ștergere
    2. O salveaza Hurrem si pana la urma isi va vedea si fetita pe care o va chema Esma, dar va fi deja marisoara!
      AA! Hatice o condamna la moarte pe Nigar si il iarta pe Ibrahim.

      Ștergere
  9. Buna seara! Urmaresc mereu articolele dvs. si sunt fericita ca am ocazia sa aflu ce se va intampla atunci cand se termina un episod atat de intrigant :)
    Eu ma gandesc de ceva timp, si nu sunt sigura de acest lucru, dar totusi... Este posibil ca acel barbat misterios cu inele care-i doreste moartea lui Ibrahim, sa fie chiar Iskander Celebi? Am observat ca exista suficiente motive sa cred asta, mai ales datorita dispretului pe care i-l poarta lui Ibrahim, si a aspectului sau fizic: profilul din umbra al barbatului misterios este foarte aproape de al acestui Iskander.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Andr Eea, nu, nu este Celebi, acela era un personaj in varsta, cu functie inalta bisericeasca.

      Ștergere
    2. Buna Oana D.,Andr Eea,eu din cate am citit,am inteles ca acel om din umbra este un nou personaj numit Rustem Pasa,care se va casatori cu Mihrimah si o a ajuta pe Hurrem sa il elimine pe Ibrahim Pasa.(Scuze ca m-am bagat in discutie)

      Ștergere
    3. Buna seara, Kucuk! O sa vedem in urmatoarele episoade. Nu am putut urmari in avans, mi-a mers netul destul de prost zilele astea, nici episodul de marti nu l-am vazut decat cam pe jumatate, ca s-a blocat deodata imaginea si nu si-a mai revenit decat la urma de tot.

      Dar am citit pe unul din site-urile care prezinta episoadele de la greci si de la rusi ca acest Majestatea sa ar fi totusi, Iskender Celebi. O sa vedem :)

      Ștergere
  10. pentru cei curiosi, puteti cauta Suleyman pe wikipedia sau Soliman pe aceeasi enciclopedie, in lb romana. Diferenta intre cele doua pagini eset un copil (pe pagina in romana). Selim il va urma pe Suleyman pe tron (1566), ceilalti copii ai lui Hurrem mor dupa varsta de 20 ani. Moartea sultanei Hafsa a fost in 1534, Mehmet s-a nascut prin 1521, deci aveti rabdare. Serialul a ajuns la episodul 94 (pe net), dar nu este tradus. Probabil il vom vedea in ianuarie 2014, daca va fi difuzat. Sub alt aspect, noul Dallas a fost difuzat de Antena 1, dar ultimele episoade s-au dat pe la 23:00 de unde ajng la concluzia ca nu a facut mare rating. Nu stiu cate documente au ramas din anii 1530, deci filmul poate trece foarte mult in imaginatia scenaristei, intrigile zilnice pot fi fabulatie, totusi suportul istoric exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, wikipedia este cel mai la indemana, dar nu e cea mai bogata sursa.

      Serialul se va termina de filmat in iunie, deci va avea - banuiesc - peste 100 de episoade, cam ca toate telenovelele turcesti.

      Intr-adevar, din ce surse istorice gasesc pe net, documentele existente de atunci sunt atat de putine (poate turcii or fi avand ceva mai multe), incat ma minunez cum se poate ca acesti istorici sa concluzioneze faptul, de exemplu, ca Hurrem era sfatuitoarea lui Suleyman pe probleme de politica externa - si asta pt ca exista 2 (doua !!!!!) scrisori ale ei catre regele Poloniei si catre nu mai stiu care rege, al Venetiei, parca. Mi se pare deplasat rau de tot sa faci asemenea afirmatii doar dupa 2 scrisori !!!

      Ștergere
    2. in episodul 31 sunt comentariile regizorului, scenaristei si actorilor. Nu am fost foarte atent, dar erau multumiti ca au inceput sa creasca vanzarile cartilor istorice. Si ei ca si noi si ca multi altii, au documente in arhive. Oricat ar fi de imens si fascinant internetul, nu poate contine documente importante sau lucrari istorice, inca exista cartile pe suport de hartie, eu am inceput sa digitalizez (fotografiez), dar este imens in toate arhivele cunoscute. Am vazut, de ex, ca biblioteca Metropolitana, Bucuresti (cea din Piata Amzei) a inceput sa-si scaneze colectiile si chiar are destule exemlare din Scînteia, nu ca as fi nostalgic, dar se poate vedea cum se pun problemele atunci, sau cum au fost notate schimbarile politice. Din pacate am peste 360,000 foto (pagini de ziar), dar nu mult timp pentru a le citi.
      De pe wikipedia pe mine m-a mirat ca Hurrem s eopreste din nasteri dupa Cihran, dar si, surprise, Mahidevran a avut 3 copii, ceea ce cam arunca in aer povestea din film.
      Cei care sunt contrariati de comportamentul dur al lui Hurrem ar trebui sa se gandeasca ca ea devine sclava (fara sa aibe vreo vina), este tratata ca atare si la 14 ani incepe sa faca copii. In primele episoade este repudiata de sultana Hafsa, chiar si de Hatice, Ibrahim o obliga sa aleaga intre viata ei si viata iubitului, Leo. Desi intelege dupa cativa ani ca e bine sa fie docila, desi Suleyman o iubeste (in film, realitatea nu prea stim cum a fost), este in continuare injosita de s Hafsa, reactioneaza si ii va fi mai rau. Razbunarea era ceva obisnuit acelor ani, la fel lupta pentru putere si ea incearca sa se razbune pe Ibrahim, ceea ce o contrariaza pe Hatice (si ea, pana la urma, inselata de Ibrahim, mai mult la insistentele lui Nigar). Filmul trebuia sa fie atractiv (si este), deci realitatea poate fi exagerata in film. Daca Suleyman isi gaseste o alta iubita, soarta lui Hurrem seamana cu a lui Mahidevran. In realitate, Hafsa moare in 1534, Ibrahim in 1536 (pe mine ma impresioneaza mai mult ca sultanul isi ucide doi cumnati, chipurile avizi de putere, apoi pe primul mostenitor. Dupa 1536 urmeaza moartea lui Mehmet, prin 1543, a lui Mustafa, 1553. a lui Hurrem, 1558. Nu stiu realitatea cu Bayazid, mi se pare lipsita de sens uciderea lui, pentru ca ar fi avut drept la tron dupa Mustafa, Mehmet si Selim, deci never. Cihangir va muri si el (probabil 1546), apoi Hurrem, 1558, Gulfem 1561, Suleyman 1566 si Mahidevran 1581 (cum se zice, ii ingroapa pe toti). Wiki nu scrie de o alta relatie a lui Suleyman, vedem la toamna ce va spune filmul. Urmeaza la tron Selim, mort si el in 1574 si apoi Murad III, mort in 1595 (pe vremea lui Mihai Viteazul), primul copil al lui Selim, avea 20 de ani la moartea lui Suleyman. Cam asta a fost realitatea, filmul e o poveste de succes.

      Ștergere
    3. Orice ati spune, anumite date nu sunt DELOC cunoscute, chit ca pe wikipedia scrie cate ceva anume. Nu se cunoaste exact data nasterii lui Hurrem, primul copil l-ar fi putut avea la 19 ani, nu la 14 (in orice caz, aceasta informatie pe care ati scris-o de n ori pe blogul meu nu poate fi adevarata, cel mult a ajuns in harem la 14 ani, dar de nascut, a nascut dupa ce Suleyman a ajuns pe tron, in aceasta privinta istoricii sunt unanimi, ea a devenit favorita lui dupa ce a devenit sultan, si nu inainte).

      Soarta ei a fost aceeasi ca si a altor sute de femei devenite sclave in harem - care, de ce sa nu recunoastem, nu era ceva atat de rau, daca respectai regulile. Ca oriunde, de altfel. Asadar faptul ca era apriga si razbunatoare, era din firea ei si nu datorita situatiei sale.

      Dar vorbim despre lucruri diferite. Dv. mi se pare mie, amestecati istoria cu filmul. Eu le vad foarte separate. Filmul este un produs, menit sa se vanda, doar INSPIRAT din istorie. E drept, in ziua de azi acest termen inseamna adesea copiat. Dar a te inspira, inseamna a prelua una-doua idei, si nu am dubii ca stiti aceasta foarte bine.

      Asa ca revenim de unde am plecat: dv. ati vrea ca serialul sa respecte mai mult adevarul istoric, iar pe mine ma doare la basca de acest adevar :)) Pe mine nu ma intereseaza daca a fost sau nu asa cum e in film. Mie-mi place actorul Halit Ergenc si in mod special pt el ma uit la acest serial.

      Adevarul despre ce s-a intamplat acum 500 de ani in Turcia, nu-mi schimba cu nimic existenta. Dar daca am placere sa caut pe site-urile universitatilor de prestigiu ale lumii si pe enciclopediile online articole si materiale documentare de ale caror veridicitate si seriozitate nu ma indoiesc, le caut. Daca nu, nu.

      Vizionare placuta!

      Ștergere
    4. Am gasit anul nasterii lu'Hurrem pe Net si varsta la care l-a nascut pe Mehmet...

      Ștergere
    5. Fara indoiala. Atunci cand sunt controverse, unii istorici accepta niste dovezi, altii le accepta pe celelalte. Si eu tot pe net am gasit un studiu scris de un istoric in care spune clar ca dovezi despre anul nasterii ei nu exista, sunt doar presupuneri si corelatii intre alte documente. Primele inscrisuri despre Hurrem apar in catastifele haremului. Pana si numele ei real, Alexandra Lisowska, se pare ca a fost inventat in secolul al 19-lea. Dar si aici, unii istorici afirma asta, iar altii considera ca acel nume este adevarat si nu inventat.

      Ștergere
  11. Esti online? unde mai exact apesi pentru a vedea in engleza ep? Eu am cauutat pe toata pagina lor si nu gasesc! Imi poti da unb link plzz

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti-am dat link in raspunsul de la pagina Seriale.

      Ștergere
    2. vreau si eu te rog link ul pt filmul in engleza pliizzzz ms

      Ștergere
    3. Ioana, nu este vorba despre film (nu exista filmul subtitrat in engleza), e vorba despre rezumatele scrise ale episoadelor in engleza, facute de grecoaica Andria Kal, pe pagina ei de facebook "halit ergenc fans passionated."

      Ștergere
  12. aaa ok, multumesc :) am crezut ca se poate urmari undeva in engleza :) ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate tin eu minte, asta iarna in vacanta gasisem pe youtube primele doua episoade subtitrate in engleza, dar intre timp au disparut (probabil au reclamat drepturi de autori producatorii, pt ca filmul nu este difuzat in tari anglofone, deocamdata). Multumesc pt linkul din al doilea comentariu al tau :)

      Ștergere
    2. ... dar ... :) e dublat (adica vorbit) in araba si atat. Ei abia sunt la ep. 55.

      Ștergere
    3. Sunt aici: http://www.youtube.com/watch?v=1XCwGCIKD0Q

      Ștergere