marți, 11 iunie 2013

Diferenta dintre un forum si un blog

Raspunzand zilnic comentatorilor blogului meu am ajuns la concluzia ca unele persoane, din neatentie probabil, confunda un forum de discutii cu un blog personal.

Am scos dintr-un coment urmatorul citat: "inteleg ca va deranjeaza comentariile celor care considera ca filmul e f tras de par si va intrebati care e scopul comentariilor. Simplu: placerea de a discuta cu oameni interesati de acelasi subiect."

Inca odata spun, nu. Nu ma deranjeaza ca altii au o alta parere - de altfel parerea este aceeasi, reactia la serial e alta - ci repetabilitatea acelorasi comentarii la mai toate episoadele acelui serial ma deranjeaza. Sa mi se spuna de zece ori acelasi lucru, ma deranjeaza.

In alta ordine de idei, placerea de a discuta cu oameni interesati de acelasi subiect o exercitati pe un FORUM, nu pe un blog. Pe un blog discutati cu autorul acelui blog, in primul rand. Adica, cu mine. Si in plan secund vorbiti si cu alti useri care comenteaza.

Pe de alta parte, atunci cand ceva ma revolta, ma enerveaza, mi se pare neplacut, nefolositor, etc, ma indepartez de sursa acelui ceva generator de disconfort. Cu alte cuvinte, daca nu-mi place un serial, nu ma uit la el, daca nu-mi place o persoana, ii intorc spatele.

Asa ca va rog sa intelegeti nedumerirea mea față de faptul că exista oameni care afirma ca ii revolta sau nu le place un serial ori un personaj principal, dar se uita in continuare la film si/sau citesc rezumatele scrise de mine. Fara suparare, ceva nu-i in ordine in toata aceasta chestiune. Cand subconstientul (care va determina sa va uitati la un film in ciuda oricarui impediment) nu se "pupă" cu constientul (prin care va dati seama ca nu va place deloc acel film), inseamna ca aveti o problema. Iar dacă e o placere sa discutati in contradictoriu si sa folositi un limbaj agresiv cu termeni precum "cioclovina", "dobitoaca", "tembel/a", "tută", la adresa unor actori, adica a unor persoane despre care nu știți absolut nimic si pe care nu le-ati văzut altfel decat "pe sticla", atunci e si mai grav. Daca am ajuns sa judecam niște măști, niște produse imaginare, ca si cum ar sta in casa cu noi si ne-ar influenta in mod direct viata, ce sa mai vorbim?!?

Acestea fiind spuse, rezumatul episodului 12 din Iffet va fi postat pe blog până mâine seară.

Noapte buna!


2 comentarii:

  1. Nu am nimic de comentat ai punctat tot ce trebuia. Acum un incepator in online e mai dificil, nu cred ca poate face diferenta intr-un site sau blog, sau in cazul acesta forum sau blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca un incepator nu se descurca bine, adevarat.

      Ma gandesc ca in acest caz ar trebui sa fie mai retinut, nu? Ca atunci cand te afli intr-o societate complet straina in care nu cunosti pe nimeni. Eu una sunt chiar foarte tacuta in situatia asta si prefer sa raman cat mai neobservata posibil, pana cand incep sa cunosc pe cate cineva. Dar iarasi revin, nu suntem toti la fel.

      Insa cred ca o parere negativa poate fi spusa si fara pasiuni si nervi. Poti alege sa spui "nu pot sa-l sufar pe...", sau "mi-e tare antipatic cutare...", in loc sa folosesti insulte.
      Nu de alta, dar cand aceeasi persoana exprima o gramada de insulte la adresa unui personaj, pe un numar mare de comentarii, tu, ca autor al blogului, incepi sa te intrebi daca nu cumva insultele ti se adreseaza si sunt astfel mascate.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.