miercuri, 12 iunie 2013

Iffet, ep. 12

Cemil iese pe geam și sare în curtea vilei. Când dă să iasă pe poartă, îl oprește portarul cu pistolul îndreptat către el. După o scurtă discuție, în care Cemil îi spune că vine de la Nil, portarul o sună pe Iffet care tocmai primise florile de la Ali Ihsan. Iffet îi vorbește fără ca Ali să-și dea seama ce se întâmplă și îl lămurește pe portar să-l lase pe Cemil să plece.

Cum Iffet nu știa să conducă și Cemil auzise că ar avea nevoie de un șofer, profită de faptul că tocmai îl cunoscuse pe Ali la cârciumă și Nil îl ajută să fie angajat pe acest job, ceea ce se și întâmplă, Ali Ihsan neavând vreo bănuială. Iffet este uluită la vederea noului său șofer, dar deocamdată acceptă. La firmă Ali o pune pe Iffet să semneze un contract și devine membru în consiliul de administrație, apoi îi transferă ei acțiunile deținute mai înainte de Dilek, pe care o retrogradează ca simplă angajată. La prima ședință Iffet face o gafă comentând negativ despre modele din ultimul catalog ceea ce o înfurie pe Dilek care lucrase la ele, și până la urmă Iffet iese din sală. Dilek se răzbună în felul ei propriu: într-o zi când erau la ei la masă Nimet și bătrânul Ahmet, îi jignește și le vorbește disprețuitor, înfuriindu-se mai ales că-l aude pe Ali spunându-i "tată" lui Ahmet. Bineînțeles că izbucnește o ceartă în toată regula, Iffet intervenind și ea, bătând cu pumnul în masă și ripostând la o replică acidă de-a lui Dilek. Ahmet foarte enervat, dar neputând să dea replica, se ridică și vrea să plece de la masă împreună cu Nimet, dar Ali insistă ca ei să se așeze la loc. Pentru a restabili lucrurile, a doua zi la firmă, Ali rupe creațiile desenate ale lui Dilek chiar în fața ei.


Cemil, cu toate că înaintează în relația cu Nil și se străduiește din răsputeri s-o facă să-i cedeze, din banii primiți ca avans de la Ali cumpără cadouri pentru toată familia, pentru mama lui, Betul și socri, care nu prea știu ce să creadă. Le spune că are o nouă slujbă ca șofer particular, dar nu le dezvăluie adevăratul său loc de muncă. Cu gesturi largi, ca să se vadă, scoate din buzunar mai multe bancnote de o mie de lire, îi plătește datoria de pe card soției și îi mai rămân câteva, de cheltuială. Ca să salveze aparențele, o invită pe Betul la un restaurant, unde, la un moment dat îl sună Nil și se vede nevoit să nu-i răspundă. Totuși îi spune soției că l-a sunat Ersin și astfel găsește pretextul de a termina masa și a pleca în treburile lui. Trece și pe la Ersin cu niște sacoșe cu bere și îi dă înapoi niște bani împrumutați pe când nu avea serviciu. În casa lui Ali este frumos primit de către bucătari și de Osman, dar când Saime dă cu ochii de el, se anunță zile grele pentru Cemil. Saime îl ia deoparte și îl dojenește pentru tupeul lui, iar el îi explică faptul că Ali Ihsan l-a angajat ca șofer. În orice caz Saime nu are încredere în el.
Iffet merge la o școală particulară cu sora ei în vederea transferului, discută cu directoarea, apoi o ia la cumpărături și fata vine acasă cu câteva sacoșe pline de haine noi. Ahmet, ușor amețit de băutură, îi ia sacoșele, îi rupe hainele cumpărate și o ceartă pe motiv că el nu are nevoie de banii nimănui, iar când Nimet îi răspunde țipând la rândul ei, că el este invidios pe ea că ar putea duce o viață mai bună decât îi poate el oferi, o lovește. După aceea Ahmet ia hainele rupte și pungile și i le duce lui Iffet acasă, trântindu-le jos. Iffet îl dojenește usturător, apare Ali și domolește discuția, iar Ahmet pleacă din casă trântind ușa.

Într-o zi Ali, Erhan și Dilek erau împreună în sufragerie, Ali butonând telecomanda. Dă peste un post tv unde se anunță o știre despre moartea lui Omer, bănuitul fiind Ali Ihsan. Dilek e gata să leșine, Erhan nu-și revine din uluială, și apar la ușă doi polițiști care îi pun cătușe lui Ali și îl duc la secție.


Episodul se termină cu o a doua tentativă a lui Cemil de a o răpi pe Iffet cu mașina, încercând să ruleze cu viteză și într-o altă direcție decât ar dori ea. Prima dată Iffet a reușit să-l determine să oprească și a plecat spre școala lui Nimet cu un taxi. Însă acum, Cemil este precaut și blochează portierele. Mașina zboară haotic pe șosea. Iffet stă speriată pe bancheta din spate, și ce se întâmplă mai departe se va vedea în episodul următor.

Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube.com


13 comentarii:

  1. Buna Oana,
    w-) bravo mie ca am intrat azi si am vazut traducerea inainte sa o scoti (ma obligai sa vad serialul ca sa am continuitate d( )
    :-* si noapte buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Care traducere, Mihaela? :-SS

      Ștergere
    2. :-* Buna Oana, Hristos sa inaltat, cum care traducere cea a ep. 12. :*
      astept ep 13, at si alte ep sin Suleian.
      O zi cat mai plcuta si usoara @};-

      Ștergere
    3. :-* Buna Oana si Hristos a inviat. Cum care traducere cea a ep 12. Astep ep 13 si nerabdatoare alte ep din Suleyan. :*
      O dupa amiaza cat ai frumoasa @};-

      Ștergere
    4. Scuze dar am probleme cu tastatura :*

      Ștergere
    5. Scuze nu-mi prea merge tastatura s-)

      Ștergere
    6. Adevarat s-a inaltat, Mihaela! La Suleyman pot spune ca e traducere, pt ca ma uit pe vreo 3 site-uri care traduc episoadele in engleza, dar la Iffet, as vrea eu sa gasesc undeva traduceri in engleza.

      Nu e evident ca descriu ce vad? :) Rareori aud cate un cuvant cheie: "hamila"=gravida, cand Gulin a anuntat ca e insarcinata, "test" cand a fost vorba ca Gulin sa demonstreze ca este insarcinata, "avocat" cand - o sa vezi in ep.13 - Ali nu doreste sa spuna nimic anchetatorului in afara de ceva care cuprinde si acest cuvant, sau "babam"=tata, cand Ali i se adreseaza lui Ahmet cu "babam" si Dilek se infurie.

      Nu am editat ca sa corectez inca nici unul din rezumate, nu se vede cam cat de pe-alaturi sunt uneori? :)) Aaa, uitasem ca ai zis ca tu nu te uiti la serial d(

      Ștergere
  2. Ce bine ca ai postat ep.12.Dar de ca te-ai suparet si ai inchis celelalt blog?Era O.K. ,chiar daca unii criticau.Nu pe tine te criticau ci scenele din serial.Oricum sa-ti tina Dumnezeu obiceiul.Sper sa nu te superi daca nadajduiesc sa pui si ep.13 curand. Hristos s-a 'naltat! Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat s-a înălțat!

      Simona, dacă vine cineva la tine si se plânge zilnic de aceleași probleme, pe care tu nu ai cum să i le rezolvi, nu te saturi la un moment dat si nu-i mai deschizi ușa? Eu nu pot face nimic pentru imbunatatirea unei telenovele, care prin definitie este un serial mediocru. Daca intr-adevar nu-ti place, nu te uiti si nici nu citesti rezumatele episoadelor, nu te intereseaza de nicio culoare, nu? Am inchis comentariile la postul celalalt ca sa fie un echilibru, nu un articol cu 60 de comentarii si altul cu zero.

      Ep. 13 îl pun zilele astea, l-am vazut azi noapte, dar e cam ciudatel episodu' 13. Cemil o sechestreaza pe Iffet, presupun ca pt vreo recompensa... dar se poate sa ma insel, si pana la urma e totul un fel de invarteala in jurul cozii.

      Sunt curioasa de ce il aresteaza pe Ali, as zice ca Omer e mort si este acuzat Ali de crima, pt ca nu vrea sa colaboreze cu anchetatorul decat daca i se da avocat. O sa am rabdare pana luni, ce-o sa fac?

      Ștergere
  3. Vad ca beleaua de Ahmet, ta-su, nu se potoleste nici dupa ce a stat la racoare.... Apai ce sa-i ceri unei cozi de topor pina la urma.... Saraca Nimet.... Primele doua episoade din Iffet le-am ratat, de aceea intreb: unde este mama lor? A murit? Au divortat si fetele nu au voie sa o vada? Si daca da de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mama lor nu apare deocamdata. Din conversatiile fetelor cu alte personaje am inteles ca au divortat iar Ahmet nu le permite fetelor sa comunice cu ea.

      Nu, Ahmet nu se potoleste. Daca este un personaj-tip, apoi nu-si schimba parul pana la finalul serialului.

      Am mai spus ca Ahmet este leit taica-meu. Singura diferenta este ca trauma vietii lui (asa cred, ca de aratat nu arata ca l-ar durea), nu este inchisoarea, ci pierderea unui fiu. Dar de schimbat nu s-a schimbat, ci dimpotriva, la batranete este mai dificil ca inainte. In rest, diferentele dintre personajul Ahmet si taica-meu sunt minore. Pe mine aceasta asemanare pana la identitate ma uluieste! :-h

      Ștergere
    2. Cine oote sa postere ep 12tradus in ronana
      Treaba e ca eu nil gasesc subtitrat

      Ștergere
    3. Episoadele subtitrate apar numai dupa ce sunt date la Kanal D.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.