joi, 22 august 2013

O bicicleta si-o campanie publicitara

Mă apucase noaptea în biroul lui Doru. Sortam fotografiile din Italia pentru site-ul nou pe care mă rugase să i-l fac, și tot comparam fotografiile, oprindu-mă mereu, pentru a nu știu câta oară, asupra biciclistului care trăgea după el un roll up display image, la castelul Sforzesco din Milano. A doua zi aveam o campanie publicitară stradală cu fete îmbrăcate în clovni, comandată de circul care poposise la noi în oraș, și aveam să mă trezesc foarte devreme ca să pot merge în mai multe localități din județ într-o singură zi. Costumele fetelor erau așezate pe fotoliu, pliantele și bannerele așteptau și ele cuminți, numai eu eram agitată.

Am început să privesc mai atentă poza. Tânărul avea o reclamă pe cadrul dreptunghiular atașat de bicicletă și pentru prima dată am înțeles că era o metodă de marketing ingenioasă, cu costuri mici, cu putere mare de acoperire. Practic, o bicicletă poate ajunge rapid dintr-o parte în alta a unei localități, nu are nevoie de combustibil iar expunerea este de mare impact. Am început să caut informații pe internet despre această metodă de publicitate și am găsit că există mai multe mărimi pentru panouri – portret, peisaj, pătrat sau peisaj extins. Aș fi vrut să am și eu posibilitatea, a doua zi, să-mi desfășor campania cu adbikes. L-am sunat pe Doru. Mi-a spus că e plin târgul de reclame pe autobuze și mașini, de ce ar fi fost o bicicletă mai bună decât ele? I-am spus că poate pentru că o bicicletă nu poluează? Că nu face zgomot și nu asociază reclama pe care o afișează cu aglomerația, ori cu nervii transportului în comun, ci cu un mod de viață sănătos și cu un mediu curat? Apoi m-am gândit că o astfel de reclamă mobilă o reții mai ușor în memoria vizuală, nu trece cu viteză prea mare pe lângă tine, e neconvențională și eficientă. Plus de asta, o bicicletă ajunge și acolo unde mașina nu poate pătrunde iar reclamele statice pot rămâne neobservate: pe trotuar, pe un pietonal, într-o piațetă.

Doru avea mașini publicitare, știa să organizeze campanii stradale, avea profesioniști pentru reclame radio-tv. Dar așa ceva era nou, atrăgea atenția mai mult decât metodele cunoscute de publicitate, care, ca orice lucru cu care te obișnuiești, la un moment dat nu-ți mai sare în ochi ci se confundă cu peisajul, cu fundalul acela tern, amalgam de culori, forme și sunete care-ți populează spațiul fără să se mai contureze nimic special în el. După ce i-am arătat materiale cu reclame tractate de biciclete sau chiar de persoane, l-am convins că aveam nevoie de câteva kituri standard AdBicy de la bizzonwheels.com. Ocupau spațiu puțin, așa că nu era nevoie de cine știe ce depozit special pentru ele.

Pentru campania trupei de circ de a doua zi firește că nu mai puteam face nimic, dar în scurt timp avea să înceapă campania electorală, una din cele mai bune surse de contracte pentru o firmă de publicitate media. Așa că trebuia să îmi reorganizez lucrul și să-mi reevaluez prioritățile. Aveam să ajung la Roman a doua zi, cu echipa mea de fete, și aveam să iau legătura cu cei de la bizzonwheels. Trebuia să profit de șansa de a fi atât de aproape de ei, trebuia să o pot lua înaintea concurenței. Unele ocazii pur și simplu nu vrei să le ratezi, nu ai cum. Te îmbie să le valorifici. Nu puteam să ignor ocazia de a fi fost primii care să folosim reclamele pe biciclete în orașul nostru. Achiziția a 6 kituri AdBicy a fost o idee foarte bună, care ne-a adus cele mai bune profituri. Puteam oare să refuz șansa de a fi promovată?

http://www.bizzonwheels.com/

Articol scris pentru campania AdBicy is a bike trailer unique by the simplicity of its use, wh.
Fotografiile aparțin bizzonwheels.com






12 comentarii:

  1. N-am mai auzit de asa fel de reclama :) imi place, o sa-i arat si sefului.

    Da' unde-au disparut comentariile facebook? :-SS

    Angela Maxim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Angela (credeam ca te-ai suparat de cand am gresit tragerea la sorti de la concurs... :X ) Comentariile fb incarca greu pagina si nu le mai las. Dar daca vrei tu, din cand in cand le vei mai gasi. Te pup! Si multam de vizita!

      Ștergere
  2. Vedea-te-as cu pegasul prin oras :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Offf, cum n-am eu emoticon care sa "ameninte" cu degetul .... :D

      Ștergere
  3. In ultima vreme vad din ce in ce mai multe campanii de publicitate cu biciclete, cel mai interesant este ca prind la public si sunt ieftine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se par atragatoare, fata de cele pe autobuze, spre exemplu.

      Aveti un blog tare frumos - la Mallorca sper sa ajung si eu in vreo vacanta! :) - dar nu am putut comenta. Mi-ar face placere sa va activati comentariile.

      Zi frumoasa va doresc!

      Ștergere
  4. Interesanta idee, chiar nu nstiam..

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.