miercuri, 25 septembrie 2013

Conspiratia iataganelor, ep. 4

Murat este dezlegat și eliberat după o discuție cu, Mîrza, omul de încredere al lui Kasîm. Eliberarea vine de la Marele Vizir, care îl iartă pentru ceea ce a făcut și îl primește în organizația secretă. După aceea merge acasă și își amintește cu durere de ultimele clipe petrecute cu soția sa, la masă cu Mehmet, fiul șahului Persiei.
Între Canseza și Kasîm are loc o nouă ceartă, pentru că ea nu mai este de acord cu planurile și acțiunile fratelui ei, din cauză că este îndrăgostită de Murat.
O parte din episod trece cu amintirile lui Murat și ale Cansezei. Murat apare în fața lui Kasîm, a Pașei Ibrahim - marele vizir și a altor curteni pentru un fel de ceremonie în care să fie primit în organizația secretă, dar Kasîm propune ca mai întâi să-i fie măsurată vitejia și priceperea la luptă.

Patrona Halil se îmbată mereu și provoacă scandal în speluncile prin care-și face veacul, pentru că află că Murat, în loc să fie omorât, așa cum spera el, a fost iertat și "avansat". Spre sfârșitul episodului chiar omoară foarte liniștit pe un bărbat care stătea lângă el la o masă într-o cârciumă, determinându-i pe toți cei prezenți, cu excepția unui personaj ciudat, un veci prieten de-al său, să plece de îndată de la locul faptei. Când prietenul său îl întreabă de ce a făcut asta, el spune că vrea să vadă dacă pentru o crimă banală va fi tratat la fel de către marele vizir ca și pe Murat. În urma crimei, Halil este închis.

Se apropie ziua luptei sub formă de turnir în arenă, în care Murat trebuie să dovedească pricepere în mânuirea armelor, iar adversarul său este chiar un fost ucenic de-al său într-ale armelor. Murat se antrenează cu diferite arme, dar Kasîm merge la o vrăciță și îi cere o otravă puternică, care să aibă efect instantaneu. Aceasta îi pregătește substanța în fața lui, după care el merge să ungă cu ea tăișul unui iatagan dintre cele pregătite pentru lupta de a doua zi, iatagan pe care se asigură că îl va folosi Rahman, cel cu care va lupta Murat.
Când are loc confruntarea, Murat pare învins la un moment dat, când adversarul său îl doboară de pe cal, dar nu este rănit de lama otrăvită. Până la urmă rămâne în viață pentru că lama nu-l atinge, și se repede la Kasîm cu iataganul la gâtul lui, întrebându-l dacă este îndeajuns de bun pentru organizație. Vizirul și sultanul Ahmet răspund câte ceva din care rezultă că au aflat că iataganul ar fi otrăvit, iar Kasîm, drept replică, dă iataganul la o parte cu brațul, atingându-i lama otrăvită doar cu mâneca.

Canseza merge acasă la părinții lui Murat să ceară găzduire, așa după cum însuși marele vizir le cere s-o primească, iar aceștia sunt de acord și chiar o încurajează să poarte hainele lui Congianigar. Când Murat vine acasă și o vede pe Canseza acolo și îmbrăcată cu hainele soției sale, se enervează și își dojenește părinții, apoi aproape că o dă afară din casă pe tânăra femeie. Ea pleacă, deși bătrânii o îndeamnă să rămână. Murat merge după ea și în urma unei convorbiri lămuritoare, o aduce înapoi, dar nu uită s-o întrebe de Mehmet, la care ea găsește o scuză perfectă pentru care copilul nu se mai află sub protecția ei. Trec câteva zile, cei doi petrecând o parte din timp împreună, iar într-una din nopți, după ce Murat reușește cu greu să adoarmă, Canseza vine tiptil lângă patul lui și ținând un hangher în mână, caută să-l înjunghie.

Pentru alte episoade din serialul Conspirația iataganelor, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube și de pe national TV online




4 comentarii:

  1. Buna Oana,
    sa sti ca asa cum am zis e mai interesant ca Suleyman(cel putin deocamdata) desi actorii nu sunt prea chipesi.Singurul actor cunoscut este Murat pe lare l-am vazut in serialul ASI(dupa mine cel ma bun serial vazut pana acum).
    o napte linistita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Miha! E interesant, dar presupun ca ilustreaza o bucata mult mai mica de istorie decat Suleyman. Si apoi acolo se bate apa-n-piua cu intrigile din harem....

      Actorii, poate ca nu, dar Canseza e frumoasa, are ochii foarte interesanti :)

      O noapte linistita si tie!

      Ștergere
  2. Oana lasa balta acest film.nici macar nu il vad.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.