miercuri, 11 septembrie 2013

Razboiul celor doua roze

Carevasăzică, așa. De câteva zile se ceartă toată lumea cu toată lumea pe tema maidanezilor. Mai o pauză de-un meci, mai un miting, dar ne certăm. Mă rog, eu prefer să tac, dar asta nu înseamnă că nu mă revolt când văd cum se deturnează sensurile. Că ăia care-s contra, cred că dacă vor fi prinși câinii, în secunda doi cineva le dă la toți cu ranga-n cap. Sau se prefac a crede asta. Cel puțin așa spun. Ăilalți, nu și nu, că trebuie să fim în rând cu lumea. Corect, din câte am citit, în toate țările civilizate câinii nerevendicați în câteva zile sunt eutanasiați. Asta e, ghinionul lor.

Citesc știri, bloguri, comentarii. Comentatorii de profesie - postacii - se înjură ca la ușa cortului. Ba că Ionuț a fost violat, ba că locul unde a fost găsit e la un km jumate de locul unde era bunica, etc șamd. Toate astea apar așa, câte una pe zi, și diversifică povestea inițială, ba chiar o deturnează cu totul. Pe facebook apar poze cu camioane pline de câini despre care lumea crede că sunt făcute acum, la București, și ăia de conduc camioanele sunt hingheri. La o simplă căutare pe internet, vezi că era vorba despre câini salvați de la a fi mâncați, în Thailanda, într-o știre Huffington Post de acum 3 ani. Deh! Unii știu că e ușor să manipulezi cu o poză aiurea-n tramvai luată de pe net și cu un text actual, dar alții oare de ce se lasă păcăliți?

Dar într-un comentariu citesc un adevăr: că ăia care-s contra eutanasierii sunt de fapt pedelaci, iar ăia pentru, sunt useliști. Deci, totul se reduce la războiul celor două roze: aia roșie cu aia portocalie.

Totuși un lucru se desprinde clar din povestea asta: maidanezii, vii sau morți, nu au ce căuta pe străzi atâta vreme cât există ong-uri care primesc bani pt hrana și adăpostirea lor. Să și-i strângă și să aibă grijă de ei.

Eu știu ce înseamnă să o iei pe alt drum pt că o haită de maidanezi te latră de nu mai poți trece, știu ce înseamnă să fii mușcat de o cățea maidaneză cu pui doar pt că ai trecut prin fața ei pe stradă, ori să nu poți dormi noaptea din cauza lătrăturilor interminabile și a războaielor dintre haitele de câini care umblă liberi pe stradă. Și știu ce înseamnă să ai și animale de casă la care ții ca la ochii din cap.

Străzile sunt pentru oameni, nu pentru câini hămesiți și sălbăticiți.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.