luni, 23 septembrie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 72

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului72

În care aflăm că fetița lui Ibrahim și Nigar trăiește.


Afife este trimisă la palatul sultanei Hatice și când ajunge acolo, vede că ea nu este acasă, și își dă seama că a fost prinsă într-o capcană. La palatul regal, Hurrem îi dăduse drumul lui Firuze, totul fusese pus la cale doar pentru a-i demonstra că poate să-i ia viața oricând dacă dorește. Apoi cele două femei jură că aceea care nu va fi primită de sultan în noaptea de joi, va bea o sticluță cu otravă.

episodul următor: Suleyman Magnificul ep. 73

Când Firuze se vede din nou cu Suleyman, acesta o întreabă de ce este tristă, dar ea răspunde evaziv și nu-i pomenește despre cele petrecute. Însă el îi vede semnul lăsat de sfoară pe gât. Mai târziu Suleyman merge la Hurrem să se intereseze de Cihangir, iar ea îi spune că fiind joi se vor vedea diseară, dar sultanul doar îi zâmbește. Când Hurrem ajunge la ușa sultanului i se spune că nu poate fi primită pt că acolo se află deja Firuze. Atunci ea decide că viața ei nu mai are nici un rost și se hotărăște să bea otrava, dar Afife o determină să renunțe la acest gest, spunându-i că are cinci copii care au nevoie de ea.

Helena este adusă în haremul lui Mustafa, dar ea încă nu știe cine este prințul și încearcă să evadeze din harem. Mahidevran o supraveghează crezând că ar putea fi o altă spioană de-a lui Hurrem, după care află că s-a înșelat. Când Helena merge la halvet și vede cine este, de fapt, prințul, primul impuls este de furie, după care începe o frumoasă poveste de dragoste între cei doi.

Nigar și Ibrahim se întâlnesc din nou prin palat iar Nigar nu scapă ocazia de a-i reproșa pașei că nu a avut grijă de copilul lor. Atunci el îi spune să se mărite cu Rustem Pașa și să plece. Când acest lucru ia amploare și se încearcă concretizarea acestei nunți, Rustem, care nu este de acord să fie soțul lui Nigar, spune că sultana Hurrem nu va permite această nuntă. Sultana află despre aceste planuri de la cumnata sa, Hatice.

Suleyman îl dă spre educare lui Rustem pe Mehmet, dându-i de înțeles băiatului său că s-ar putea ca într-o zi să rămână pe tronul imperiului în locul său. Dar se pare că soarta are alte planuri cu acest copil al lui Suleyman. Deodată Mehmet face febră și se îmbolnăvește.

Fatma este însărcinată cu prințul Mustafa, care însă e îndrăgostit de Helena.

Episodul se încheie cu Hurrem mergând într-o cameră secretă a palatului unde se află copilul lui Nigar și Ibrahim. 



Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".


Produse evoMAG.ro






11 comentarii:

  1. Uu...devine interesant de-acum inainte. Mersi pentru rezumat Oana,You make a great job!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Sunt implicata intr-un proiect la serviciu care imi ocupa o foarte mare parte din timp. Probabil voi mai posta un episod sau doua, dar saptamana viitoare sigur nu voi putea posta nimic timp de 7-8 zile.

      Ștergere
    2. Cred ca stiu in ce proiect esti implicata: TESTELE INITIALE, nu?

      Ștergere
    3. Nu, raspuns gresit. :)

      E vorba de un proiect Comenius (la care eu sunt "limba engleza" a coordonatoarei de proiect, care este de alta specialitate) iar vizita se desfasoara la noi, sapt. viitoare. Sunt, adica voi fi, ocupata zi lumina timp de minim 5 zile. Daca dă Domnul să am ajutoare, ar fi mai mult decat minunat. Si pentru voi, pt ca as mai putea posta cate ceva :)

      Ștergere
  3. In ce ep moare firuze esti draguta sa imi spui

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar dc Firuze vă fi alungata de la serai ?

    RăspundețiȘtergere
  5. De pe un forum romanesc am inteles ca tatuajul de pe gatul ei este un simbol persan si astfel se descopera ca era spioana a sahului Persiei. Poate chiar fiica lui, sau cineva apropiat. Astfel, nu-si vor permite s-o omoare, dar o alunga, totusi.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.