vineri, 4 octombrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 73 (75 la Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 73

În care Ibrahim găsește mormântul gol al fiicei sale și în care Firuze este atrasă într-o nouă cursă, astfel plecând pentru o vreme din palat.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 74


Sumbul o ascunde pe fata lui Nigar într-o cameră și o kadînă o îngrijește - toate acestea întâmplându-se din porunca sultanei Hurrem. Mai târziu acest fapt îi este dezvăluit și lui Ruștem.
Hurrem află de la Nigar că ar trebui să fie măritată cu Ruștem Pașa, ceea ce fostei odalisce nu-i convine, ca de altfel și Pașei. Cu toate acestea, Hurrem îl îndeamnă pe Ruștem să accepte, spunându-i că astfel ar putea, prin Nigar, să fie mereu în spatele lui Ibrahim și să-l urmărească.

Suleyman vorbește cu Ibrahim despre ultimele evenimente despre care crede că ar trebui lăsate posterității printr-o carte document. După care discuția alunecă la subiecte mai domestice, precum măritișul lui Nigar cu Ruștem. după aceea, Ibrahim într-o discuție pe holuri cu Hurrem își dă seama că fetița lui ar putea să fie vie. Atunci, la sugestia lui Hurrem, merge la mormântul copilului său și dezgroapă sicriul care este gol și că soția lui Suleyman știe despre acest lucru. La un moment dat, Nigar îl aude pe Sumbul cerând lapte pentru un copil mic și se întreabă cine ar fi acesta. Ibrahim, nervos, merge la Hatice și o ceartă țipând că fetița lui este vie pt că i-a dezgropat mormântul și a văzut că era gol. După aceea, Hurrem îi confirmă că fetița lui trăiește, și îi propune un târg: să-l lase să-și vadă fata, dacă reușește s-o alunge de la palat pe Firuze. Ibrahim nu acceptă, ba mai mult, îi spune nevesti-sii despre șantajul la care l-ar supune sultana. Ulterior, Matrackî află că este goală casa în care Hatice o ținea pe fetița lui Nigar, apoi Ibrahim îi spune lui Hatice despre acest lucru, bănuind că Hurrem a luat copilul.

Iubirea dintre Suleyman și Firuze continuă, el fiind total subjugat de frumusețea femeii, iar ea spunându-i că ar dori să aibă un copil de la el, pentru că Mihrimah n-o lasă să-l vadă pe Cihangir. În realitate, Mihrimah chiar o acoperă pe Firuze în fața maică-sii și uneori ia cina împreună cu ea și cu Suleyman.

În haremul lui Mustafa, Fatma încearcă s-o amenințe pe Helena, apoi naște un fiu. Mustafa și Helena merg împreună acasă la părinții ei, pentru ca Mustafa să-i cunoască.

Episodul se termină cu Firuze care pleacă din palat crezând că a fost invitată de Hatice acasă la ea. Foarte curând se trezește transferată pe o corabie, care ar merge spre Egipt, pe care se află și Sumbul. De fapt, Ibrahim a aranjat totul, ca să-și poată vedea fata. Însă Firuze dispare doar temporar din peisajul palatului TopKapî.....




Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".





14 comentarii:

  1. Oooo rezumatul proaspat caldutz :x Multumim Oana!! Tocmai acum ma puneam sa (recuperez) episodul de Marti(71 dupa kanal D)..:P Sper ca in episodul viitor(74)sa ne povestesti despre bucuria(temporara) a lui Hurrem crezand ca a scapat de Firuze :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) pai, da! Hurrem se va bucura si ii arata lui Ibrahim fetita. Vreo doua episoade lipseste Firuze.

      Ștergere
  2. Deci dupa cum banuiam,fetita "Marelui Vizir" traieste :)) De-acum incep santajurile si partea interesanta a filmului :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum, cred ca daca nu ar fi costumele, actorii, fundalul istoric al serialului, ar fi asa o telenovela trasa de par cu invarteli in jurul cozii.... de fapt, idila cu Firuze o reia pe aceea cu Isabela Fortuna, dar pe un alt palier. Si aceea cauta infruntare cu Hurrem, si aceea a fost tinuta ascunsa, si aceea a fost odata alungata tot printr-un fel de santaj, etc....

      Ștergere
  3. te ador si iti multumesc mult pentu aceste rezumate

    RăspundețiȘtergere
  4. Episodul 73 la tv a fost altfel fata de rezumat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pentru ca eu am rezumatele conform televiziunii turce, nu aveam de unde sa stiu cum vor dimensiona cei de la Kanal d episoadele. Ep. 73 de la noi este o mare parte din ep. 71 si primul sfert de ora din ep. 72 de la turci.

      Ștergere
  5. Ati observat cineva ca Kanal D modifica lungimea episoadelor. Din cele 103 episoade ale seriei vor face vreo 120 in ritmul asta. Episodul 73 al Kanal D se termina la min 24 al episodului real 72. Asta e o magarie pe care o fac ca sa bage reclame cu toptanul. Si in felul acesta distrug finalurile pline de suspans ale episoadelor. Nu mai zic ca la atatea intreruperi lungi si dese cu reclame, pierzi mai tot farmecul filmului. As fi inteles si asta, daca pastrau macar inceputul si sfarsitul unui episod, asa cum l-au gandit producatorii lui. Inca nu am verificat daca nu cumva si taie scene dintr-un episod, caci am si banuiala asta. Dace e cum ziceti ca ,, fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală'', ar trebui sa se fi adunat deja 15 min * 10 episoade decalaj, adica 150 min, ceea ce inseamna ca episodul 73 ar cam trebui sa se suprapuna in mare cu 71 insa el a ,,papat'' si 24 min din 72. Mie nu-mi iese tot la socoteala si banuiesc ca se si taie scene. Ceea ce mi se pare inadmisibil. Ori dai filmul ca atare, ori nu-l mai dai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este posibil sa fie cum spuneti, si eu m-am gandit ca la un moment dat ar trebui ca un episod turcesc sa se potriveasca pe un episod Kanal D in totalitate, insa nu este asa. Si eu cred ca se umbla la anumite scene, desi n-as putea preciza exact ce anume se da jos. Da, este foarte neplacut sa constati asa ceva, ca si spectator.

      Ștergere
    2. Aha :-? Deci pana la urma e adevarat ca baietii astea taie din filme(intentionat).Saracii,ce sa faca si ei,au dat lovitura cu filmul,acuma incearca sa profite maxim de pe urma lui :) Romania Rullz!! Chiar ma gandeam azi(vazand ultimul episod) "Ce naiba frate,una citesc la tine pe blog,alta vad la televizor"...iar unele scene povestite de tine,chiar nu se intampla.Si cum spunea si cineva mai sus,partea cu finalurile strica toata "pofta" de-a te mai uita la film si in episodul urmator...ca pana la urma,finalurile is MIEZU :D Adica in sezonu trecut,dadeam in cap( ca sa fac o mica gluma) numa sa aflu ce se intampla in episoadele viitoare,atata de intens era finalul :))

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Pana luni inclusiv nu cred ca am timp. Sunt implicata intr-un proiect si avem delegatiile strainilor in vizita la noi - adica sunt cu ei de dimineata pana seara tarziu. Daca nu am timp in seara asta, cand am cateva ore libere, inseamna ca marti voi posta.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.