luni, 14 octombrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 74 (76 la Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 74 

(după televiziunea turcă)

În care Ibrahim o aduce înapoi pe Firuze, Nigar o întâlnește pe fiica sa și Rustem încearcă pentru a treia oară s-o omoare pe Firuze.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: 75

Cei doi, Ibrahim și Hurrem se bucură fiecare de victoria personală obținută. Ibrahim că-și poate vedea fiica, Hurrem că a scăpat de Firuze. Sau cel puțin, așa crede. Firuze se trezește și își dă seama că se află departe de Suleyman. La palat, sultanul îi cere lui Afife să i-o aducă pe favorită, iar ea e nevoită să mintă că femeia a plecat la palatul sultanei Hatice ca să îngrijească de unul din copii care ar fi bolnav. După aceea Firuze este iar adusă la palat din ordinul lui Ibrahim, iar Hurrem este uluită s-o vadă acolo. Kadîna îi spune că ar fi trebuit să bea otrava joia trecută, iar Hurrem îi replică acid, că mai sunt zile de joi și că oricum, a mai scăpat de o altă femeie îndrăgostită de Suleyman cândva. Mai apoi Firuze îl roagă pe sultan s-o ia cu el la Manisa.

Ibrahim își vizitează fiica și, acolo lângă ea, tot ceea ce contase pentru el până atunci, avere și funcții, pier în fața dragostei părintești. Peste un timp, Suleyman află de faptul că fata lui trăiește și se arată surprins că Hatice a ascuns copilul. Rustem o informează pe Hurrem că după ce și-a văzut țelul împlinit, Marele Vizir a adus-o înapoi pe Firuze. Atunci sultana îi cere să scape de favorită când se va afla în Manisa. De data asta n-o să-i mai pese dacă tot ea va fi acuzată de îndepărtarea lui Firuze de lângă sultan.

Mehmet o botează pe Clara, kadâna lui favorită, Nurbahar, convertind-o la religia musulmană.
La Manisa Mustafa îi destăinuie poetului Yayha că va trebui să ia o decizie în privința Helenei, fie să o ia de soție, fie s-o trimită înapoi la părinții ei.
Într-o plimbare prin pădurile Manisei, Suleyman îi explică lui Mehmet toate tradițiile familiei imperiale, dar el spune că Mustafa n-o să-și omoare frații (la otomani devenea sultan cel care, după lupte fratricide, supraviețuia fraților lui - notă personală) pentru că îi iubește. Dar nu peste mult timp, Mustafa și Yayha îl aud pe Mehmet povestindu-le despre visul sultanului în care-l văzuse pe el, pe Mehmet, dormind pe tronul lui. Amândoi înțeleg sensul visului și importanța lui. Yayha și Mihrimah se întâlnesc în grădină pentru ca poetul să-și primească înapoi volumul de poezii.

Mahidevran și Hurrem schimbă din nou replici pe tema iubirii lor trecute sau prezente pentru sultan. Apoi Rustem îi arată lui Firuze un cal dăruit de Suleyman și ea își dă seama cât de mult înseamnă pentru el. Însă Afife îi mai taie elanul spunându-i că dragostea dintre sultan și Hurrem este extraordinară și că ea și-ar da viața pentru iubirea lui fără să se gândească deloc la cei 5 copii și că ea, Firuze, ar trebui să respecte această iubire specială.

Hurrem o amenință pe Fatma că nașterea copilului n-o s-o salveze de răzbunarea ei, iar Helenei îi spune să facă tot posibilul să se căsătorească cu Mustafa.

La hammam Nigar mai face o încercare de a-l cuceri pe Rustem, figură care nu-i iese. Ulterior, Matrakcî o duce la casa unde locuiește fiica sa și i-o arată.
Rustem lărgește șaua pusă pe calul pregătit pentru Firuze și apoi tot el o găsește inconștientă prin pădure. Când tocmai se pregătea să-i sucească gâtul, îi observă tatuajul de la ceafă și se răzgândește.
Mustafa și Mehmet se plimbă prin pădure și discută despre ce s-ar întâmpla dacă unul din ei ar deveni sultan, la care Mustafa îl asigură pe fratele său că nu și-ar putea omorî frații pentru că îi iubește. În acel moment Mehmet cade răpus de o săgeată înfiptă în spatele său ....


Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".




13 comentarii:

  1. Inca un rezumat proaspat scos de la cumptor,multimim Oana :* Deja astept rezumatul ep 75 sa vad ce se intampla cu Mehmet :) Cat despre rezumatul actualului episod:M-a impresionat intr-un mod pozitiv relatia(povestea de iubire) dintre Mustafa si Helena,insa ma tem de ce-o sa se intample mai departe(dupa ce ajunge Helena s-o cunoasca pe Hurrem,Afife,Hatice,Gulfem, si restu companiei) adica ma refer sa nu fie si ea implicata(indirect) in jocuri deastea murdare..:)) Insa acuma chiar devine si mai interesant filmul,pentru ca se bazeaza pe mai multe actiuni(toate la fel de interesante):Lupta Hurrem si restul(pot spune restul?,pentru ca ea "saraca" e singura impotriva tuturor,cel putin asa tinde ea sa creada lumea :)), posibila lupta Helena si Fatma(care sigur o sa fie)..razboiul Ibrahim vs Rustem :)) O sa fie interesant,sa speram ca o sa ne tina tot asa de mult in suspans :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere :) Asa ma gandesc si eu ca va fi. Nu stiu in detalii ce o sa urmeze, o sa vedem impreuna.

      Ștergere
  2. Am vazut pana la episodul 81 dar nu inteleg turceste si nu stiu de ce o trimite pe Helena de la sangeac. Probabil ca a decis ca mai bine o trimite decat sa se cunune cu ea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am timp sa si vad episoadele inainte, doar le traduc din engleza (nu stiu nici eu turceste). Insa dupa cum s-a vazut aseara, Mustafa nu are dreptul s-o tina pe Helena in harem, pt ca Helena nu este o sclava, ci o femeie libera. Probabil ca din acest motiv o trimite de acolo.

      Ștergere
    2. Unde il vezi in engleza? Ca vreau si eu :)

      Ștergere
    3. Nu-l vad. Sunt surse pe internet unde gasesc episoadele povestite in engleza. Insa uneori nu se spune tocmai ceea ce este important... ca de exemplu ca Nigar s-a maritat cu Rustem pasa.

      Ștergere
    4. :)) Pe cine mai intereseaza de Nigar? La cat de "usuratica" o parut tot serialul asta :)) (glumesc,evident)

      Ștergere
    5. Multumim mult pentru efortul depus. Eu ma uit la cele in turceste si sunt curioasa daca va reveni Firuze dupa ce o alunga . Pentru ca ea chiar era printesa persana . Pe drumul ei dupa ce au alungat=o cineva i-a atacat trasura si au omorat oamenii care o insoteau iar ea foarte degajata s-a dat jos linistita si toti i s-au inchinat. Printre acei barbati se afla si cineva din oamenii de la palat. In concluzie iubirea ei pentru Suleyman nu era chiar asa probabil vroia sa se razbune

      Ștergere
    6. @SalaUCluj: :))) asa, asa! :D in orice caz, nu cred sa fi existat un asemenea destin in randul haremistelor de acum 500 de ani. Prea e moderna fata, cu sau fara voia ei.

      @Cassy: multumesc si eu pentru apreciere. Din cate stiu eu, nu va mai reveni. Da, este printesa persana, cine stie in ce scopuri trimisa sub acoperire. Dar uite ca s-a indragostit de Suleyman. E greu sa impaci sentimentele spontane cu spionajul sau cu razbunarea politica. :)

      Ștergere
    7. Eh,acuma intelegem noi ca vor sa-l faca(serialul) cat mai aproape de realitate,dar totusi,avand in vedere ca suntem mega concentrati la serial,vedem orice gresala facuta :)) Sincer,ce m-a surprins pe mine a fost:Vizita lui Mustafa la parintii Helenei, si "indrazneala" parintilor ei,sa ceara cununie...n-am stiut ca se proceda asa pe atunci :))

      Ștergere
    8. :D am observat și eu... Ma intreb cat ar mai fi stat capul acelui barbat pe umeri dupa ce ar fi pus o asemenea problema (cununia printului mostenitor cu fiica-sa), in cazul in care, fireste, printul ar fi catadicsit sa faca un moft kadînei favorite. Cine știe cât de stricte erau lucrurile pe atunci...

      dar deh! :) multe sunt adaptate la lumea moderna, mie cam asa mi se pare. Pai unde s-ar fi iubit asa de tare fratii intre ei, cand, de fapt, trebuia sa se omoare pentru tron?!??!

      Ștergere
  3. Putem afla ce se intampla in episodul 85?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 85? Da, o sa caut rezumatul episodului si dau un al doilea raspuns ceva mai tarziu astazi.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.