luni, 21 octombrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 75 (77 la Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 75

(după televiziunea turcă)

În care tatuajul lui Firuze este descoperit și Suleyman află cine este ea de fapt.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3:ep.  76


Mihrimah îi cere lui Suleyman să mai stea la Manisa, iar acesta, la rândul său îi cere părerea lui Hurrem care încuviințează. Între timp se află despre faptul că Mehmet este rănit și toată lumea se grăbește să vadă ce s-a petrecut. Hurrem izbucnește în plâns, Mahidevran e uluită. Medicul spune că starea prințului este gravă, iar sultanul îi cere să-l vindece, că dacă nu, îi va lua capul. Hurrem este convinsă că Mustafa nu e străin de acest atentat și jură răzbunare cruntă. Ceva mai târziu cel care a tras săgeata este adus mort. Yayha suspectează că negustorul care dorea să se însoare cu Helena ar fi pus la cale totul. Oricum, Hurrem îl suspectează pe Mustafa, Suleyman nu știe nici el ce să creadă, iar toată lumea se află în confuzie în această întâmplare. Dar Yayha îi informează că negustorul nu e de găsit și că acasă la el nu mai e nimeni.

Cum Hurrem plânge lângă Mehmet, o lacrimă îi cade pe fața acestuia și el se trezește, apoi povestește cum stând de vorbă cu Mustafa a văzut un arcaș țintind către prinț și el doar a sărit să-și salveze fratele. Toți rămân uimiți iar Mustafa îi mulțumește pentru că i-a salvat viața.




Mahidevran devine furioasă când aude că Mustafa vrea să se cunune cu Helena, așa cum a făcut tatăl lui cu Hurrem și vrea să-l convingă s-o trimită înapoi la părinții ei, pretextând că doar un sultan se poate cununa, nu un prinț. Cu toate acestea el poruncește să se în deplinească pregătirile de cununie, ceea ce o înfurie la culme pe Mahidevran.

Matrakcî i-o arată pe Kader lui Nigar spunându-i că este fiica ei. Cum lucrurile se aranjează de la sine și toată lumea pare fericită în jurul lui Hatice, Gulfem îi cere s-o lase să meargă și ea la conacul unde este Kader. Nigar și Hatice se întâlnesc față în față și are loc o mică ceartă între ele. Ulterior, Ibrahim își va reboteza fiica Esma. La un moment dat Nigar își revendică fiica dar Ibrahim îi spune că i-ar fi dat-o dacă nu era măritată. Atunci ea îi dă replica spunând că ar putea să divorțeze. Însă odată ajunsă acasă Rustem o ceartă pt că s-a întâlnit cu Ibrahim.



Mihrimah primește un colier de la Yayha și mai zăbovește la vorbă cu el. Hurrem o vede de la distanță și își dă seama că se întâmplă ceva între ei doi.





Rustem o aduce pe Firuze la palat. Ibrahim află că femeia a căzut de pe cal și se îndoiește că totul ar fi fost o întâmplare și nu crede că acel cal i-a fost dăruit de Majestatea Sa. Când îl vede pe Suleyman, Firuze nu-i dă detalii despre cum a căzut, ci spune că dacă-l vede pe el, totul devine luminos. Însă ulterior află că, de fapt, Suleyman nu i-a făcut cadou nici un cal. Hurrem este uimită s-o vadă pe Firuze vie și nevătămată și își varsă nervii pe Sumbul.

(aici se termină episodul 77 conform Kanal D)

Apoi îl ceartă pe Rustem că nu i-a îndeplinit porunca, dar el îi povestește despre tatuajul de pe spatele lui Firuze care aparține dinastiei safavizilor, dușmanii Imperiului Otoman. După aceea Ibrahim, care și-a dat seama de jocul lui Rustem cu calul dăruit kadînei Firuze, îl informează că a fost transferat la Manisa.
Hurrem furioasă  se răstește la Firuze, care nu înțelege de ce e sultana supărată pe ea, așa încât s-o închidă în temniță.
Când Nigar află că Rustem e transferat la Manisa, leșină la gândul că iar se va despărți de fiica sa.


Miniprix.ro



Episodul se termină cum Hurrem îi dezvăluie lui Suleyman motivul pentru care Firuze este în temniță. O aduce în fața lui și îi arată tatuajul safavizilor de pe spatele ei.



Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".




8 comentarii:

  1. Cam indraznet printul,se vede ca o mostenit "cununia" de la marele indragostit Suleyman :)) Cat despre rezumat,imi place ca iara se termina cu o actiune, si ce ma mira mai mult este faptul ca Mehmet il apara pe Mustafa de o sageata? Hmmm,aici imi pare a gresala de productie :)) Din ce-am aflat eu la la profesorii de Istorie din generala,din ce-ai scris si tu in episodul trecut,printii se cam luptau pentru cine va urma pe tron.Aici in serial,devine telenovela...se salveaza unii pe altii :)) By The Way..iti multumesc pentru rezumat :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si eu zic la fel. Sunt multe accente moderne in acest serial. Nici hainele de dama nu erau chiar asa de decoltate, nici relatiile de familie atat de stranse. Dar urmarim la fiecare inceput de saptamana serialul, chit ca are multa fictiune in el.

      Ma intreb daca dupa Firuze Suleyman va mai avea vreo alta iubire. Ca daca nu, cam mare plictis in iatacul regal. Fara latura romantica eu as zice ca serialul nu mai are asa de mult farmec.

      Ștergere
  2. Lasa ca nu ne plictisim,o sa urmeze razboiul pentru tron,..asasinarea lui Mustafa,a Pasei..etc..cert este ca o sa ne tina in suspans, si asta-i bine :P Ce subiect ma intereseaza pe mine,este daca iubirea Mihrimah-Rustem e chiar adevarata,sau doar pe "interes" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum a fost in istorie, se spune ca Hurrem a aranjat nunta, pt ca Rustem era omul ei si l-a facut ginere ca dupa aceea sa-l faca Mare Vizir in locul lui Ibrahim si astfel sa mai aiba un aliat puternic intr-un post cheie. Chestie care pare foarte plauzibila. Acuma ca el era cam trecut si Mihrimah foarte frageda :p si asta-i drept :D

      Ștergere
    2. Hurrem in sus,Hurrem in jos,chiar ma fascineaza femeia asta ca si personaj istoric!! Stau si ma gandesc cat de bine se pune accentul pe ea in film(actiunea) ca la cate persoane am cunoscut si-am povestit de serial(sau pe diverse pagini pe facebook) niciunul/a nu are alt peronaj "favorit" inafara de ea! :)) Sincer vorbind,nu ai cum sa nu o iubesti :))

      Ștergere
    3. Ca personaj istoric si mie imi place, dar personajul din serial nu prea. E foarte rea :)))) intriganta, ii sta mintea numai la cum sa manipuleze pe sultan si pe cine mai are ea interesul. Este genul de om de care in viata ma feresc cat pot de tare.

      insa e drept ca ea face tot serialul, sunt convinsa ca sezonul 4 mie n-o sa-mi placa. Vahide nu umple ecranul la fel cum face Meryem. Vahide e prea palida, desi joaca bine si ea, dar e prea palida in comparatie cu temperamentala Meryem.

      Ștergere
  3. Buna ziua/seara Oana ,
    In primul rand vreau sa stii ca te respect pentru tot efortul depus . Lucrezi foarte frumos ,ti-a iesit un blog ff frumos.
    Am si eu o intrebare : Dupa ce Suleyman afla de tatuajul lui Firuze ce se va intampla ?Cand publici ep urmator ?
    Mult succes in continuare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bina seara :)

      Eu stiu ca va fi alungata de la palat. Am vazut episodul cu pricina asta primavara. parca asa era.
      De pus, ma straduiesc sa-l pun in seara asta.

      Multumesc mult pentru apreciere si pentru vizita!
      te mai astept pe la mine pe blog! :-f :-*

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.