duminică, 27 octombrie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 77 (79 Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 77

(după televiziunea turcă)

În care Hurrem pregătește sfârșitul lui Ibrahim, o separă pe Mihrimah de Yahya iar Suleyman are un al doilea atac de cord.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 78/80

Sultanul citește scrisoarea lui Ibrahim pentru Mahidevran, în care acesta o sfătuiește să-și protejeze fiul și o anunță că va merge la Bursa să se întâlnească cu Mustafa. Suleyman se întristează știind că în versiunea oficială Ibrahim este plecat către Edîrne ca să pregătească armata pentru o campanie în Italia. Astfel, aflând adevărul, Suleyman poruncește ca Marele Vizir să fie adus înapoi.

La Bursa, Ibrahim și Mustafa stau de vorbă, primul despre faptul că prințul ar trebui să-și asculte tatăl și să nu se însoare mai ales pentru că va moșteni tronul, al doilea despre cum Suleyman l-a încurajat pe Mehmet să creadă că va succede la tron prin visul pe care i l-a povestit, apoi își exprimă temerea că tatăl său nu-l mai prețuiește, pentru că l-a privit cu multă suspiciune și ură când Mehmet era rănit și inconștient. Ibrahim îl asigură pe prinț că Suleyman nu face diferențe între copiii săi, ci Hurrem este aceea care i-ar putea schimba percepția.

La întoarcerea lui la palat, Ibrahim înțelege jocul făcut de Hurrem, însă, cu toate acestea, sultanul este deranjat de această întâlnire secretă, pe care o poate considera o trădare, pentru că cineva nevinovat nu are motive să mintă. Ibrahim îl asigură pe Suleyman că nu a avut nici o intenție de a trăda și îi spune că singurul motiv pentru care s-a dus acolo a fost ca să-l sfătuiască pe prinț să renunțe la ideea căsătoriei cu Helena. După ce iese din cabinetul sultanului, Ibrahim dă nas în nas cu Hurrem, cu care schimbă câteva replici, apoi își amintește de cuvintele sultanei-mamă care spunea cândva că șarpele trebuie nimicit când este pui, iar el nu i-a urmat sfatul și iată că acum șarpele de odinioară a devenit dragon.

Hurrem îl întreabă pe sultan dacă va pedepsi pe trădători iar acesta îi răspunde că nu există așa ceva. Hurrem rămâne însă la părerea ei, că în toată această întâmplare la mijloc se află o trădare și nimic altceva.

Matrackî află că Nigar a plecat cu Esma iar Rustem observă că toate economiile sale au dispărut. Matrackî spune că Ibrahim va întoarce lumea cu susu-n jos dacă va fi nevoie, ca s-o găsească pe fetiță. Nigar fuge pe o corabie, și, cu toate că este urmărită de soldați, aceștia nu reușesc să pună mâna pe ea. Când încearcă să se ascundă în cala unei corăbii, îl găsește pe Ibrahim acolo, care o întreabă cum a îndrăznit să spere că va putea vreodată să scape de Marele Vizir al Imperiului Otoman??? O plesnește pe Nigar, îi ia fata și îi interzice s-o mai vadă vreodată.

Produse evoMAG.ro


Mustafa se răzgândește și o anunță pe Helena că nunta nu mai poate avea loc pentru că un prinț trebuie să asculte de reguli și nu de inimă. Surprinzător, Helena este de acord, pentru că viața din harem nu a fost deloc pe placul ei și acceptă să plece ca să nu-i mai facă și alte probleme.

Hurrem observă colierul de la gâtul fiicei sale, iar ea minte că l-a cumpărat singură. După ce iese din cameră, Hurrem vede un servitor cu o scrisoare pt Mihrimah în mână și i-o cere să o citească - în ea era vorba despre o nouă întâlnire dintre fiica sa și poetul Yahya. Acesta spune că nu știe de unde provine mesajul, doar că un boier i l-a dat, protejând-o astfel pe Mihrimah. Hurrem îi cere să nu spună nimănui nimic despre cele citite acolo amenințând cu moartea dacă Mihrimah va afla. Când trebuie să vină ceasul întâlnirii, Afife încearcă s-o oprească pe Mihrimah să meargă la locul stabilit, dar ea nu-și dă seama de subtilitatea gestului bătrânei. Întâlnirea celor doi îndrăgostiți este spulberată de Hurrem care își trimite fiica la palat, apoi îl amenință în fel și chip pe Yahya. Acesta este însă curajos și îi spune că poate să facă ce dorește cu viața lui, numai să n-o supere pe Mihrimah. După aceea Hurrem merge în camera fiicei sale s-o certe și să-i spună că este prea tânără ca să știe ce-i aceea iubirea.

Îngândurat de toate întâmplările din ultima vreme, Suleyman are un coșmar în care Mustafa îl decapitase pe Mehmet iar Ibrahim era implicat în toată această chestiune.

 Aici se termină episodul 79 la Kanal D

Sumbul o informează pe Hurrem despre plecarea kadînei Helena. Rustem o anunță pe Hatice că va divorța de Nigar pentru că i-a furat toți banii, dar sultana îi răspunde că ea decide dacă acest divorț va avea loc sau nu. Hatice se sfătuiește cu Ibrahim cum s-o îndepărteze de la palat pe Hurrem care a devenit mult prea influentă. Se gândesc că dacă Mehmet ar fi trimis în sangeac, ar pleca și Hurrem cu el. Ibrahim crede că prințul este încă prea tânăr pentru așa ceva și că, pe de altă parte, nu este sigur că Hurrem ar pleca acolo cu fiul ei. Hatice crede că totuși Mehmet și-ar putea convinge mama să-l însoțească. 


În acest timp Hurrem mai pune de-o intrigă, amețindu-l pe Ayaz Pașa cu vorbe îmbietoare și cu speranțe deșarte, cum că l-ar pune Mare Vizir în locul lui Ibrahim dacă acesta ar păți ceva. Din fericire, Ayaz nu este foarte credul ba chiar se arată surprins de aceste vorbe. Într-o zi Suleyman îl vede pe Ibrahim luându-l pe Mehmet de după umeri și amintindu-și coșmarul avut, devine bănuitor. Mehmet se plânge că tatăl său nu-i dă voie în sangeac iar Ibrahim îl liniștește spunându-i că va veni și vremea sangeacului, iar sultanul știe când este momentul pentru asta.

La Manisa Yahya este trist, Mahidevran află dintr-un nou mesaj de la Ibrahim că un nou război a început între el și sultana Hurrem și că cineva își va pierde capul în curând, sfătuind-o să aibă mare grijă la tot ceea ce mănâncă Mustafa, sau la ce primește și îmbracă el, să nu fie otrăvit.

La Istanbul Suleyman nu se simte bine și brusc, cade jos rămânând inconștient.


sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv

Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".







10 comentarii:

  1. :-f :X cu multumiri pentru episod.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooooo ce surprizaaa :X Am vazut ca l-ai postat ieri rezumatul(l-am si citit ieri) insa nu ma pot abtine sa nu las un comentariu cu felicitarile de rigoare! :)) Si-acuma sa vina si intrebarile:Sa fie oare (incepand de acum,sau ma rog..de la faza cu ranirea lui Mehmet) momentul in care sultanul isi pierde din ce in ce mai mult increderea in Mustafa? Ca din rezumate asa observ..deja Mustafa nu mai are rabdare pentru accederea la tron :D Cat despre "marele vizir al imperiului Otoman"...asta nu se satura de putere niciodata? Nu-i multumit ca dintr-un simplu cantaret la vioara,l-a facut dictamai Marele Vizir?? :)) Abea astept sa vad cum apune vremea si lui Ibrahim :)) Multumim inca odata pentru rezumat!! Ypu make a great job(engleza mea de balta) :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, multumesc, multumesc! :-f :-f

      Cred ca asa ceva, cam de pe acum incepe sa se uite urat la fiu'sau cel mare. Si mai si viseaza tampenii in care crede. Marele Vizir incepe sa fie pueril - adica fara sa-i aminteasca lui Nigar cine mai este el cand o plesneste chiar nu putea?? :D Dar cand se coțăiau parca Nigar era femeia care il facea sa redevina un om obinsnuit, parca de asta o iubea....

      Doar se stie cum apune, cu un laț subtire in jurul gatului, si ramane in lumea viselor pt tot restul eternitatii. Tot de la Hurrem i se va trage si moartea.

      E buna orice engleza ;-)

      Ștergere
  3. va exista si un sezon 4 sau acesta este ultimul?nu stiu la ce episod au ajuns turcii cu serialul.cand citeam niste comentarii ale unor rezumate am vazut ca ibrahim si mustafa nu vor muri in curand.adica se spunea ca in episodul 90 si ceva se intampla acest lucru deci inseamna ca nu e cazul sa ne bucuram prea repede:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, acum in Turcia se filmeaza episoadele de la sezonul 4. De la ep. 104 inainte (au ajuns la 109) este al patrulea sezon. Intr-adevar, Mustafa si Ibrahim vor muri in sezonul 3, dar avand in vedere ca Suleyman a trait peste 70 de ani, mai au de filmat inca multe episoade :) asta daca producatorii doresc a ilustra toata viata lui Suleyman Magnificul.

      Ștergere
  4. felicitari pt ceea ce faci oana :* ibrahim moare in curand,chiar peste vreo 3-4 episoade,il iau pe nepregatite..in somn il omoara..hatice o banuieste pe hurrem si se duce la ea sa o bata..cat despre mustafa il va omori chiar suleyman..iar pe mahidevran o va trimite de unde sta(va fi foarte saraca).copiii lui hurrem mor aproape toti in afara de selim care va fi succesorul la tron

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :-* din pacate, marile intamplari din Palat se vor petrece asa ca in istorie... da... Ibrahim moare sufocat in somn, Mustafa va fi executat, ceilalti copii ai lui Hurrem mor de boli. Selim si Mihrimah vor supravietui.

      In serial Hurrem o va omori si pe Hatice, pana la urma (se poate sa ma insel, dar imi amintesc de un episod in care Hatice este gasita sfasiata prin padure, si dupa inca 1-2 episoade moare si ea).

      Ștergere
  5. Asa am vazut si eu. Esti sigura ca Hureem o omoara?[Andra}

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La vremea respectiva cand a fost difuzat episodul la turci, imi amintesc ca mai citeam pe forumul port.ro despre serial, si de acolo cam asa am inteles, ca tot Hurrem era de vina. Imi amintesc ca o userita spunea ca Hurrem o zgariat-o pe Hatice. Cel putin asa imi amintesc ca am citit; acum, daca ce scria acolo era sau nu conform episodului, nu stiu, vom vedea impreuna cand va veni si la noi randul acelui episod.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.