marți, 29 octombrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 78 (80 la Kanal D.)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 78

(după televiziunea turcă)

În care nu se află cine l-a otrăvit pe Suleyman, dar neîncrederea dintre sultan și Marele Vizir sporește.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 79/81


Suleyman este găsit inconștient de către Hurrem. Medicul spune că a fost otrăvit lent, cu o otravă necunoscută pe care a inhalat-o. Hurrem ăși amintește că într-o discuție cu Ibrahim și cu Hatice, le-a spus acestora că dacă vor dori să scape de ea vreodată mai întâi ar trebui să îl omoare pe Suleyman. În mod firesc, ea se gândește că Ibrahim ar fi pus la cale un plan de a-l omorî lent pe sultan. Afife propune să fie adus la palat fiul ei, care se pricepe la astfel de chestiuni. Ibrahim vrea să aștepte până când se va trezi sultanul pentru a-l chema pe Mustafa la palat, Rustem insinuează față de Hurrem că acela care a îndrăznit să-l otrăvească pe sultan, va face la fel și cu Mehmet. Toată lumea este derutată de acest nou eveniment și deocamdată fiecare crede ce vrea, pentru că nimeni nu pare să fie cu adevărat vinovat.

Mustafa are un vis în care i se arată că Ibrahim îl invită să preia tronul imperiului Otoman, dar umbra lui proiectată pe un zid nu are cap. Povestind visul lui Mahidevran aceasta îl îndeamnă la atenție sporită și la precauție.Într-una din zile o femeie aduce o scrisoare în palatul de la Manisa și o ascunde, dar este văzută și dusă în fața sultanei Mahidevran, unde susține că nu știe cine a scris scrisoarea, ea doar trebuia s-o pună acolo. Mahidevran o întemnițează pe femeie, dar lasă scrisoarea la locul ei, să vadă cine va veni s-o ia. La un moment dat scrisoarea dispare și este bănuită Diana, dar Mahidevran exclude această posibilitate.

Suleyman la un moment dat se trezește, și vede că se află lângă Hurrem. Aceasta îi spune că a fost otrăvit, dar nu se știe cine ar putea fi făptașul. Matrackî îi spune lui Ibrahim că Firuze nu a ajuns la casa de vânătoare, ci că a fost preluată de perși și dusă în țara ei.

Suleyman îl răsplătește pe Yahya cu daruri scumpe pentru că i-a salvat viața. După aceea se mai vede cu el și îi povestește visul în care Mehmet este decapitat de Ibrahim, fără să menționeze numele acestuia din urmă, întrebându-l oare ce să însemne? Yahya îi spune că probabil va avea de luat o decizie cu privire la persoanele pe care le-a visat.

 Aici se termină episodul 80 la Kanal D

Ibrahim îl informează pe sultan cu privire la Firuze, adăugând că el crede că ea l-ar fi otrăvit. Sultanul îi răspunde că dacă oamenii ar fi condamnați doar pe baza unor suspiciuni, mulți și-ar pierde capul. Atunci Marele Vizir își dă seama că vechiul lui prieten, Suleyman, s-a schimbat și că nu mai are aceeași încredere îl el ca pe vremuri, iar mai apoi îi împărtășește acest sentiment și soției sale, Hatice. Aceasta îl sfătuiește să-și dovedească nevinovăția. Ibrahim îi spune că este foarte greu din moment ce Hurrem îi șoptește mereu sultanului suspiciuni nefondate la adresa sa. După o învinuire reciprocă între Vizir și Hurrem, de otrăvire a sultanului și de protecție a lui Mustafa respectiv Mehmet pentru a accede la tron, Hurrem continuă cu amenințările la adresa pașei, care găsește un motiv de râs din toate spusele sultanei, dar care apoi se vede brusc, înconjurat de mascați.

sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv

Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".






11 comentarii:

  1. Bun bun bun..Acum ca lupta Hurrem-Firuze s-a incheiat,o sa ne axam mai mult pe lupta pentru tron!!Ce-mi mai place mie de Hurrem in fazele astea(cand sultanule pe moarte) niciodata nu l-a lasat pe Suleyman la greu..mereu au suferit impreuna(sau mai mult Hurrem).Pana la urma o sa aflam cine a atentat la viata sultanului? Multumim pentru rezumat..chiar o sa dorm ingandurat pana la viitorul rezumat :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Drept este, Hurrem a stat alaturi de el in momentele astea critice. Da' orsicat, io in locul lui Suleyman, tot ii luam gatul de mult :D :D =))

      Nu cred ca se va afla. Cel putin in episodul 79 nu se afla nimic, in schimb Ibrahim este ranit intr-o lupta inegala, si se pregateste intrarea in scena a sultanei Șah (Iffet).
      Hurrem devine din ce in ce mai paranoica - adica da, aparentele sunt convingatoare si lucrurile par sa stea si asa cum le vede ea, dar nu are absolut nici o dovada clara ca scenariile țesute in mintea ei sunt reale, insa ea acționează ca și cum ar fi. Mie asta mi se pare condamnabil la ea. Bun, pe atunci nu existau metodele de investigare criminală de azi, dar totusi, nu poti sa omori un om doar pentru ca asa ti se pare tie ca stau lucrurile. Oricum, sfarsitul lui Ibrahim se apropie vertiginos. Pacat! Am inteles ca si in realitate a fost la fel - adica moartea i s-a tras dintr-o intriga a sultanei Hurrem.

      Ștergere
  2. Cine crezi ca a atentat la viata sultanului ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avand in vedere ca pana acum nimeni nu a vrut sa-l omoare pe sultan, eu as zice ca Firuze. Prea bine si-a ticluit minciuna. Chiar si cand era extrem de riscant sa mai minta, ea a mintit - cu privire la identitatea ei. Plus ca in ultimele episoade o tot aratau cu o sticluta in mana. Ce-i drept, fusese si conversatia dintre ea si Hurrem cu privire la aceea care pierde, ca ar trebui sa bea otrava. Dar eu nu cred ca Firuze ar fi putut sa faca acest gest suprem.

      Ștergere
  3. Eu stiu de ce nu ar fi baut Firuze otrava: Pt. ca ii era frica, sa nu o mai pateasca si a doua oara, adica, fiind ea printesa si ii fiind atacata casa ei, scapand doar ea, n-a avut curajul sa bea otrava. ( O stiu de la ora de Istorie, studiand mult! ). Raluca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce se poate, Raluca :) eu m-am gandit doar la firea mai asezata a personajului. Hurrem este patimasa, oamenii patimasi sunt in stare de gesturi extreme, pe cand oamenii cu sentimente normale, nu prea.

      Dar ai dreptate, conditia ei sociala era importanta, nu-si putea permite sa faca asa ceva.

      Ștergere
  4. Mersi pt. comentariul dragut. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu cred ca Firuze a fost! Cand au venit persii de au luat-o, nu a parut deloc surprinsa!!! Iar in mana avea sticluta cu otrava !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vom vedea. Dupa mine, acum ca am fost atenta la detalii, persoana care i-a pus ierburi sa fumege in vasul acela, la care el s-a uitat inainte sa iasa in balcon si sa cada, cred ca este vinovatul. Dar vom vedea, zic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Va mai veni in film Baly Bey?{Andra}

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, revine in episodul 84 turcesc. Am postat acest rezumat.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.