miercuri, 6 noiembrie 2013

Feriha, ep. 4

Tocmai când Feriha se pregătea să-i spună lui Emir adevărul despre ea, prietena lor, blonda Hande, care ceruse cheile de la echipa de curățenie îi încuie pe dinăuntru și cei doi rămân în sala de curs fără să aibă o altă ieșire. Hande merge acasă la Koray care tocmai terminase o partidă de amor cu prietena lui, Gunce, care este si amica Ferihăi. Ea forțează nota și intră în casă în ciuda protestelor lui Koray, și vede patul răvășit, sutienul aruncat pe jos. Bucuroasă că a mai descoperit ceva de bârfit și de manevrat cu răutate, le strică ziua celor doi, care se ceartă după plecarea ei.

Feriha caută disperată să prindă cumva un semnal la telefon, dar căutarea este în zadar. Părinții ei nu înțeleg ce se întâmplă și de ce ea nu răspunde la telefon. Cei doi, resemnați, se așază pe jos în sală și încep să stea de vorbă. Din câte reiese, Feriha începe să depene povestea familiei ei, însă doar amintirile îi sunt adevărate, iar vorbele ilustrează aceeași minciună. Între timp Koray și prietena lui ajung și le deschid ușa.

episodul următor: Feriha ep. 5

Acasă, toată lumea o așteaptă îngrijorată, fără să fi mâncat. Se pare că ea nu le spune ce s-a întâmplat. Pe masă sunt niște bilete, aduse de Mehmet, la văzul cărora părinții lui rămân uimiți, și la fel și Feriha. Însă el și Rîza vor pleca la țară, în legătură cu vânzarea pământului lui Rîza pentru ca să facă rost de banii pentru despăgubirea mașinii lui Emir.

La facultate Hande începe moara bârfelor legate de pretinsa noapte petrecută de Feriha și de Emir în sala de curs. În cantină, sub ochii altor studenți, are loc o bătaie între Feriha și Hande. Până la urmă Feriha o somează pe Gunce să-i spună ce știe, pentru că Hande nu recunoaște că ea i-a închis pe cei doi în amfiteatru. Cearta se stinge, Feriha rămâne dezamăgită de Gunce care nu vrea să spună nimic, apoi îl dojenește pe Emir pentru cele întâmplate.

Între timp, Zehra își vinde brățările iar banii de pe ele îi dă lui Mehmet înainte de a pleca. Fratele cel mic, într-o dimineață înainte să meargă la școală, plânge și este găsit de una dintre locatare, Lara, căreia îi spune ce are pe suflet. Emir încearcă să se apropie tot mai mult și mai des de Feriha. Koray la rândul lui, încearcă s-o îmbuneze pe Hande, care face parte din grupul lor de prieteni. Hande, însă, este mereu cu ochii după Emir și nu poate să accepte că el se simte atras de Feriha. Ba chiar văzându-i la un meci al fratelui lui Emir pe cei doi ținându-se de mână, nu se poate abține să nu vină să le spună ceva și să se așeze lângă ei, deși nu o interesa meciul.

Cansu merge cu mama ei vitregă într-o seară la un club, unde întâmplător apare și Emir. După ce euforică se bucură că-l vede atât de aproape de ea, Cansu face o criză de isterie, punând-o pe mama ei într-o situație jenantă. După aceea, acasă, tatăl ei și mama vitregă discută despre ce le-a spus medicul legat de această criză, iar Cansu ascultă de după ușă.

Bătaia dintre Feriha și Hande fusese filmată de colegi, iar filmulețul face deliciul tuturor studenților din campus, ba chiar ajunge și în mâinile altora, care nu sunt studenți, precum Cansu și alți locatari din bloc, pentru că fusese postat pe internet. Feriha se simte stânjenită de întâmplare. Emir discută calm cu ea despre acest subiect, iar Koray îi filmează pentru că vrea să facă un scurt-metraj studențesc, inclusiv despre viața de noapte. Emir o invită pe Feriha seara la un club unde Koray urmează să filmeze, dar ea refuză.

Se răzgândește, însă, o minte pe maică-sa că va rămâne la Cansu, pune în ghiozdan rochia mov pe care Cansu o refuzase și niște cisme cu toc și pleacă de acasă. Se schimbă în lift, apoi apare la club, pe când Koray tocmai filma toate fetele care doreau să apară pe clip alături de Emir. Hande moare de invidie, Koray filmează în neștire neputându-și lua ochii de la Feriha, iar Emir rămâne uimit de cât de bine arată prietena lui în rochia scurtă, violet.






24 de comentarii:

  1. Buna, Oana! Imi place blogul tau! Imi fac si eu unul azi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, foarte bine te-ai gandit, daca te pasioneaza scrisul e o idee foarte buna! :)

      Ștergere
  2. Buna, Oana! Cand vei pune Feriha ep 5?

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Buna, Andreea! In orice caz, dupa ce vad episodul 5 in romaneste. Ca sa inteleg ce se petrece. Deja nu mi-am dat seama ce se intampla dupa ce Riza si Mehmet au venit acasa de la tara. Acolo unde totul depinde de dialog, nu ma descurc.....

      Ștergere
  4. Daca vrei, poti sa-mi vizitezi si tu blogul. Usa mea este intotdeauna deschisa pentru cititorii mei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti l-am vizitat, mie imi place cum arata si cum scrii. E bine ca apar bloggeri foarte tineri, asa ca tine, care scriu corect gramatical. In timp iti vei dezvolta si mai mult calitatea de a scrie, daca te vei tine de blogul tau. Poate ca dupa un an sau doi apare plictiseala, dar sa stii ca intotdeauna trece si te vei intoarce cu placere la blog.

      Picturi facute de tine nu pui?

      Ștergere
  5. O sa pun azi cateva poze. Daca vrei, poti sa le vezi pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am vazut si am si comentat :) Ai mult talent, continua ceea ce ai inceput, si poate vei ajunge o mare pictorita!

      Ștergere
  6. Buna, Oana! Mi-am facut si eu un blog acum cateva zile si cred ca nu l-am indexat pagina mea ca sa apara si pe internet. Cum fac sa apara?
    Miruna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Miruna, nu ai ce face, google indexeaza paginile, nu adminul. Fa-ti reclama pe facebook, invita prietenii sa-ti viziteze pagina zilnic. Daca ai multe accesari google iti indexeaza blogul intr-o zi sau doua. De exemplu blogul meu a fost indexat in cca 17 ore pentru ca eu am cateva mii de accesari zilnic pe Suleyman.

      Ștergere
  7. Buna Oana nu stii unde pot viziona episodul 5 inainte de difuzare din Feriha ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe turkweb.tv numai ca acolo episodul 5 este episodul 6, nu stiu de ce. Da cautare pe google cu cuvintele "adini feriha 6 bolum turkweb tv"

      Ștergere
  8. Sunt prea mica sa am facebook. Am voie cam pe la 14 ani sa am un facebook.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vazut pe fb fete care spun ca au 11 ani sau 10, deci inseamna ca doar teoretic copiii nu au voie sa-si faca un cont.

      Ștergere
  9. Nici la mine nu s-a indexat. Si nici n-am voie pe facebook. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Oana! Pot sa-mi fac reclama si pe messenger sa-mi viziteze blogul zilnic prietenii, sa-mi indexeze Google pagina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andreea! Da, poti sa-ti faci reclama cum doresti, pe mess, pe email, lasand comentarii cu linkul blogului tau pe alte bloguri (ma rog, unii s-ar putea sa ti le stearga, dar asta e...)

      Ștergere
    2. P.S. insa din ce am citit pe alte bloguri se zice ca google nu indexeaza paginile care au un continut sub 300 de cuvinte la fiecare postare. Nu stiu daca e foarte adevarat. Ma gandesc ca sunt o gramada de bloguri cu filme de pe youtube si cu cateva randuri scrise, asa ca, o fi doar o parere personala a unora.

      Ștergere
  11. Bine... Multumesc. Da, eu asa zic ca este parerea unora. Google nu mi-a indexat pagina, inca, deci, mai astept cateva zile sa vad ce se mai intampla.
    O dupa-amiaza placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, Andreea, dar pentru ca blogul tau e foarte nou si nu are multe vizite probabil ca apari mai incolo in paginile google la cautare pe cuvintele cheie "rasarit de soare". Dar daca dai cautare dupa numele blogului tau, apari. Uite aici: https://www.google.ro/#q=rasarit-de-soare.blogspot.com

      Ștergere
    2. Am inteles.
      O seara placuta!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.