duminică, 10 noiembrie 2013

Stiluri feminine: rochia sirena

Orice femeie dorește să arate foarte bine mereu, dar mai ales cu o ocazie specială. Una dintre cele mai la modă forme de rochii astăzi este rochia sirenă. Iar cele mai frumoase exemplare sunt rochiile de mireasă. Firește, orice tânără visează la o asemenea rochie în ziua nunții ei. Problema este: au toate femeile corpul potrivit pentru ca o asemenea rochie să cadă perfect?

Din păcate este una dintre cele mai dificile rochii de purtat. În primul rând această formă se potrivește numai femeilor care au silueta de tip clepsidră, pentru că rochia-sirenă este drapată pe corp iar de sub genunchi încolo devine evazată. Proporționalitatea dintre coapse, talie și șolduri este esențială pentru ca acest gen de rochie să atragă, să se muleze perfect, să dea impresia de sirenă femeii care o poartă.

Femeia cu silueta clepsidră are forme. Are sâni, are șolduri și coapse proeminente, dar în schimb are talia subțire, aflată exact la jumătatea distanței dintre zonele de maximă lățime ale pieptului și șoldurilor. Ca și o clepsidră. Această siluetă este, din păcate, destul de rar întâlnită, majoritatea femeilor având masă corporală mai mare în jumătatea inferioară a corpului - silueta de tip pară, sau având sânii prea mari și umerii prea largi în raport cu șoldurile - silueta de tip măr. Rochia sirenă totuși se potrivește bine și cu silueta-pară, dar dacă femeia este filiformă, cu talia slab conturată, cu sânii mici și șoldurile adolescentine, rochia sirenă va fi un dezastru pentru purtătoarea ei. Însă mai mult decât atât, femeile supraponderale trebuie să evite acest tip de rochie, care scoate în evidență rotunjimile corpului, lucru nu tocmai de dorit dacă avem mai multe kg în plus.

Mae West
Astăzi această formă a corpului nu mai este la modă, canoanele sugerând că e dorită femeia slabă, cu alură tinerească, fără pernuțe dar cu coastele și clavicula relativ bine scoase în relief pe sub piele. De aceea exemplele găsite de mine pentru a ilustra silueta-clepsidră se referă la două celebrități din alte vremuri, și anume Mae West și Raquel Welch, actrițe americane din anii '30 respectiv '60.

Iar dacă vrei neapărat o astfel de rochie, dar nu-ți dai seama dacă ți se potrivește, atunci încearc-o. Și dacă nu te prinde, chiar dacă te vei îndrăgosti de rochia sirenă, s-ar putea să fii conștientă de faptul că pentru corpul tău se potrivește un alt stil. Data viitoare, rochia princess.


Raquel Welch


surse foto: flu.ro, dailymail.co.uk, theredlist.fr






4 comentarii:

  1. eu cred ca mi se potriveste acest tip de rochie si chiar am gasit un model asemanator cu cel din articol care imi place :http://www.erochiidemireasa.ro/colectia-pronuptia/bellezza/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am remarcat si eu mai demult site-ul acesta cu rochii de mireasa :)

      Succes!

      Ștergere
    2. rochia sirena este si preferata mea, chiar daca initial mi-a placut cea de tip printesa, la probe nu mi se potrivea

      Ștergere
  2. Pentru o nunta deosebita, accesoriile pictate pot face diferenta. Le puteti descoperi in Art Shop, pe http://artisstockstudio.ro/

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.