luni, 4 noiembrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 80 (82 la Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 80

(după televiziunea turcă)

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 81

În care apare sultana Șah, fiul lui Mustafa moare iar pentru Ibrahim începe un declin brusc care îi va aduce sfârșitul.



Ibrahim i-o arată pe Gulizar lui Hurrem spunându-i că planul de a-l omorî pe Mustafa a eșuat. Urmează un schimb de replici foarte tăioase între cei doi dușmani, în care Hurrem îl amenință încă odată pe pașă că s-ar putea să cadă în propria capcană din moment ce Suleyman și-a pierdut încrederea în el. După care pleacă, poruncindu-i lui Rustem, prin Sumbul, să aibă mare grijă și să salveze situația, pentru că altfel vor avea amândoi de suferit. Rustem promite că Gulizar nu mai prinde zorii zilei de mâine, dar încercarea de a o elimina pe kadînă, care se afla în casa lui Ibrahim, eșuează. De ciudă, își varsă oarecum nervii pe Nigar, care totuși îl avertizează că umblă în ape tulburi de când se află la poruncă sultanei Hurrem, pentru că alături de ea a făcut multe rele.

Mai târziu Gulizar este adusă la palat unde va da explicații sultanului despre cele petrecute în iatacul prințului. Ea, pentru a-și proteja mama, care era implicată în tentativa de omor, spune că boierul Behram ar fi comandat crima, însă Ibrahim o contrazice susținând că Hurrem este autoarea intrigii. Atunci Gulizar răspunde că a fost forțată de Ibrahim să spună că Hurrem ar fi fost în spatele crimei în schimbul vieții ei, dar ea știe că nu va fi lăsată să trăiască așa că ... se aruncă de pe balcon într-un act sinucigaș. Deși toți cei prezenți sunt lăsați într-o mare confuzie, până la urmă se dovedește că Ruștem a presat-o pe Gulizar să acționeze în acest fel, iar sultana îi și mulțumește pentru silința sa.

 Aici se termină episodul 82 la Kanal D

Hatice recapitulează cele întâmplate în ultima vreme și își exprimă îngrijorarea față de soarta dinastiei către sultan. Ea vede clar că s-au comis trei atentate, primul, asupra lui Suleyman, al doilea asupra lui Ibrahim, iar al treilea asupra lui Mustafa. Spune că-i e dor de Valide și de vremurile în care astfel de lucruri erau rare.

Mihrimah continuă să se întâlnească cu Yahya, deși sunt amândoi conștienți că dacă află Hurrem, Yahya va fi sacrificat. Poetul o liniștește spunându-i că Mustafa l-a trimis cu treburi și că lui nu-i este chiar așa de frică. Cu toate precauțiile, Hatice îi vede împreună, iar mai apoi și Mehmet, care o și amenință c-o pârăște la sultan.

Mahidevran observă că nepotul ei are febră și o ceartă pe Fatma că nu are destulă grijă de copil. La Manisa sunt așteptate vești de la Suleyman, cu credința că în sfârșit acesta va înțelege cine este Hurrem. Între timp copilul Fatmei se îmbolnăvește și mai rău, iar Mustafa se supără pentru că nu i s-a spus despre acest fapt la timp. Diana îi cere prințului să părăsească încăperea unde se află micuțul, pentru că boala este contagioasă. Mustafa se întreabă cum de s-a îmbolnăvit fiul lui, iar Mahidevran îi răspunde că multă lume vine zilnic la palat. Ulterior micuțul Suleyman moare. 

Rustem începe să pregătească un complot împotriva lui Ibrahim, și să răspândească printre supuși bârfe și calomnii la adresa lui. Pașa primește o leafă mai mare de la Suleyman, dar spune că Marele Vizir a lui Mahomed Cuceritorul avea chiar mai mult. Sultanul este deranjat de remarca lui Ibrahim și îi spune că el nu are nicio legătură cu cucerirea Constantinopolului. Când Suleyman merge printre oameni deghizat, aude bârfele răspândite de Rustem, că nu vine să se roage, că-i vândut francezilor, că poartă în secret o cruce creștină și că de aceea nu a acceptat un Coran încrustat cu aur (pe care Ibrahim l-a refuzat spunând că este prea prețios și ar semăna mai mult cu o încercare de mită decât cu un dar).

Sultana Șah sosește la palat unde este întâmpinată de Hurrem și de Afife Hatun. Hatice îi spune că a așteptat-o acasă la ea, dar Șah spune că sultanul a poruncit să-i fie pregătită o cameră la palat, lucru care nu este pe placul lui Hatice. Au loc câteva politețuri între Hurrem și Șah, ceea ce nu e privit cu ochi buni de către Hatice, care o avertizează pe Șah că nu trebuie să aib ă încredere în Hurrem, dar aceasta răspunde înțepat că dacă erau luate măsurile necesare, acest șarpe (Hurrem), nu ajungea niciodată unde a ajuns.

Episodul se termină cum Ibrahim merge la moschee, dar voci din mulțime îl îndeamnă să meargă la biserică, pentru că nu a primit Coranul aurit, astfel că nu are ce să caute printre musulmani. El merge cu capul plecat, atent la cuvintele care vin dinspre oameni.   


sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv

Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".






17 comentarii:

  1. Multumesc pentru rezumate! Abia astept sa intru sa vad daca ai publicat ceva nou. Eu personal sunt in "team Hurrem". O ador pur si simplu, imi place atat povestea ei, cat si actrita din serial. Abia astept sa cada Ibrahim, mi-e greata de fiecare data cand il vad cum apare el gabit si cu manecile trase in palme :)) zici ca are mereu un mantou mai mare cu un numar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare drag le scriu. Si mie imi place actrita, cred ca rolul asta o prinde foarte bine, desi personajul mie mi se pare prea negativ creionat.

    Te mai astept pe blogul meu, Loredana!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum poate fii admirata si adorata o astfel de vipera ca Hurrem ?Ma refer la un astfel de caracter mizerabil, cine e de partea ei , oare ce caracter are?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel ca si ea , cu siguranta. Cum poate sa-ti placa o criminala si o manipulatoare , o fiinta fara suflet ?

      Ștergere
  4. Imi place blogul tau, Oana. Te respect pentru ceea ce faci. Esti uimitoare. Imi place mult Suleyman magnificul si imi place si de sultana Sah, pentru ca o joaca pe Iffet. Multumesc pentru acest rezumat! Daniela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Daniela! Si eu eram foarte curioasa cum o prinde rolul sultanei Șah pe Deniz :)

      Ștergere
  5. Cu placere, Oana! Esti tare draguta. Eu zic ca te pricepi sa postezi rezumate. Tu scrii rezumate doar cu emisiuynile de pe Kanal D?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place sa scriu, ce-i drept. Nu, Daniela, este o coincidenta cu Kanal D. Am inceput sa scriu cate ceva despre Suleyman si am vazut ca-mi creste enorm de mult numarul de vizite pe blog, si asa, m-am apucat de scris rezumate la serial. Dupa aceea a venit Iffet, pe timp de vara... Cred ca incep sa ma specializez pe seriale turcesti.

      Eu nu stiu turceste, fac rezumatele din ceea ce vad si intuitiv, dar pentru ca ne asemanam atat de mult ca mentalitate, noi si turcii, ca fel de a vorbi (tonalitate) mie nu-mi este greu sa intuiesc ce se intampla intr-o scena, dupa tonul folosit, dupa mimica si dupa actiune. Dar bineinteles ca trebuie sa vad si episoadele traduse, ca altfel nu mai inteleg mare lucru.

      Am incercat sa fac rezumatele si la Conspiratia Iataganelor, dar am pierdut sirul la un mom. dat cand 2 saptamani am fost extrem de ocupata la serviciu si nu am putut vedea nimic din seriale.

      Deci nu, Kanal D este o pura intamplare, insa am ajuns sa prefer serialele turcesti, pt ca imi vine relativ usor sa fac rezumatele, chiar daca nu cunosc limba.

      Ștergere
  6. Inseamna ca esti un om muncitor si cand incepe un lucru nu il lasa neterminat! Imi place blogul tau este ca o casa mai mica, unde vorbesti ( scrii ). Mult succes in continuare si sper sa postezi si ep 81si 82. Bafta! Sper sa le poti posta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot spune ca ma straduiesc din rasputeri sa las lucrurile neterminate :p daca ceva nu-mi mai place si incepe sa ma enerveze sau ma plictisesc, las deoparte o vreme... o sa postez, dar orarul meu e foarte incarcat mai ales in prima jumatate a saptamanii. Catre weekend am ceva mai mult timp la dispozitie.

      Ștergere
  7. Stiu cum e... Si orarul meu este foarte incarcat, dar mai ales in weekend...Offf!!! Eu chiar as vrea sa existe o masina a timpului si sa ma intorc in trecut sau sa opresc chiar si timpul! :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-as intoarce la anumite momente. Dar as face cumva sa latesc timpul, sa-l diluez. Sa aiba ziua 34 de ore, nu 24 :D

      Ștergere
  8. Hai cu moartea lui Ibrahim :)) :D Is curios cine o sa sufere mai tare,Hatice sau Nigar :)) Multumim pentru rezumat Oana :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) da, buna intrebare! La asta nu m-am gandit... eu as zice ca Hatice, da' parca poti sa stii? :-SS

      Ștergere
  9. cand moare ibrahim si sah? imi place de sah dar nu si de hurrem si ibrahim au prea multa ura in sez 1 cand era valide era numai pace si bucurie acum? numai ura si intrigi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sah moare??? Nu stiam. Ibrahim moare in episodul 83 de la turkweb.tv. Despre Sah habar n-am deocamdata.

      Probabil ca turcilor le place genul asta de actiune, stiu si eu? Si mie imi place, dar imbinata si cu alte genuri, nu numai intrigi, crime, banuieli, turnatorii, razbunari, capcane, etc, etc, etc.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.