duminică, 10 noiembrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 82 (84 si 85 Kanal D)

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 82

(după turkweb.tv)


În care Ibrahim este omorât din ordinul sultanului Suleyman.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 83 / 85 


Cadiul îl sfătuiește pe sultan să se gândească bine înainte de a pronunța o execuție. Hatice se interesează despre masa cu pașalele, la care fusese invitat și Suleyman, dar află de la soțul său că acesta a pretextat că este obosit și nu a onorat invitația. Ibrahim își dă seama, din acest gest, că prietenia dintre ei este deja o amintire. Hatice îi spune că sora sa, Șah, a refuzat s-o ajute în problemele lor cu Hurrem - dar de fapt este o aparență. Șah se arată foarte politicoasă și apropiată față de Hurrem, ba chiar o felicită pentru acțiunea de caritate, dar când sultana se îndepărtează, figura ei se schimbă și trădează adevăratele sentimente pentru ea. Probabil că nedorind să o implice pe Hatice, hotărăște să acționeze pe cont propriu, dacă va fi cazul.

Ibrahim îi dăruiește sultanului o carte de Macchiavelli, și astfel rămân amândoi unul lângă celălalt, timp în care sosește Hurrem și se miră foarte tare că Suleyman stă lângă cel despre care a citit adevărul în documentele înmânate anterior. Ibrahim își dă seama că e mai bine să iasă din cabinet, lăsându-l pe sultan cu soția lui. Se întâlnește cu Șah care îl întreabă cum a primit sora ei refuzul de a fi ajutată în chestiunea cu Hurrem. Ibrahim îi spune că ar trebui să-i ajute pt că sultana este o femeie foarte periculoasă. Șah râde ironic întrebându-se cum de marele vizir se teme de o femeie? Între timp Hurrem îi observă prin ușa întredeschisă și îl pune pe Sumbul să afle ce au vorbit. Eunucul își amintește că atunci când erau la Manisa, cei doi se aflau adesea unul în compania celuilalt. Ea află de la Ayaz Pașa că sultanul a citit documentele incriminatoare și se miră că Ibrahim mai este viu.



Ibrahim se întoarce în cabinetul sultanului și îl găsește pe acesta privind la o vioară. Atunci vizirul se oferă să-i cânte, așa cum o făcea odinioară. Când se termină cântecul, Ibrahim îi cere lui Suleyman să meargă împreună la Manisa pentru a-și aminti de trecut. Sultanul acceptă, dar cu multă tristețe în ochi.

Mehmet află că Nurbahar a fost alungată din palat de către Hurrem, furioasă că nu a fost informată despre sarcina acesteia și nici despre avort. Mehmet, furios la rândul său, merge să-i ceară socoteală mamei sale care îi spună că dacă fac fapte pe la spatele ei, să se aștepte la consecințe. Totuși Mehmet crede că Mihrimah e în spatele intrigii.

  Aici se termină episodul la Kanal D

Cadiul îi sugerează lui Suleyman ce este de făcut interpretând în sensuri proprii un verset din Koran, de unde rezultă că sufletul unui om poate fi luat în timp ce doarme și astfel criminalul este absolvit de vină, pentru că Allah oricum ia sufletele oamenilor la el în timpul somnului și le aduce înapoi la trezire.


La palat mai sosesc fiica sultanei Șah, Esma, și soțul ei, Luftu Pașa. Ibrahim îi invită la cină. Atunci sosește și sultanul, dar abia se atinge de mâncare, mai mult stă foarte gânditor. Ca și cum i-ar fi citit gândurile, Șah se întreabă cum ar fi dacă ar veni Beyhan, sora lor, căreia Suleyman îi executase soțul când era mai tânăr, și care de atunci nu-l mai considera pe sultan, fratele ei, ca fiind parte din familie. El se uită la Hatice și gândește că la fel se va întâmpla și cu ea, apoi se ridică brusc de la masă cerându-și scuze și pleacă, spre surprinderea tuturor. Ulterior, Hurrem îl întreabă dacă se simte bine, iar el spune că este doar obosit și că ar vrea să doarmă.

Apoi iese cu o suită de gardieni la o plimbare pe cai și ajunge la malul mării. Suleyman privește marea și își amintește de statuile lui Ibrahim, de adulterul cu Nigar, de execuția lui Iskender Celebi și de visul avut în care acesta îl acuză că l-a omorât nevinovat, de întâlnirea secretă cu Mustafa despre care Hurrem crede că a fost una conspirativă.

Pentru a-și împlini gândul, Suleyman îl invită pe Ibrahim la o cină târzie urmată de discuții despre treburile statului. Hatice, presimțind că ceva nu este în regulă, îl sfătuiește să nu meargă, dar pașa spune că nu-l poate lăsa pe sultan să aștepte. Hurrem mai țese o intrigă împotriva lui Ayaz Pașa, Ibrahim îi scrie lui Bali Bey un mesaj, apoi îi cere voie sultanului să meargă cu copiii la Adrianopole, la care Suleyman zâmbește, dar îi cere să rămână să doarmă în palat. Sultanul încearcă să rămână treaz și recită poezii, dar într-un târziu adoarme în șezut sprijinit de perne. În acest timp Ibrahim din Parga este omorât cu o sfoară în jurul gâtului, după o scurtă luptă. Înainte de a muri strigă pe Majestatea Sa iar sultanul se trezește brusc și îl strigă la rândul său pe Ibrahim. Acesta moare, lăsând o lacrimă să-i curgă pe obraz.

 
sursa capturi video: youtube preluat de pe turkweb.tv

Rezumatele episoadelor serialului Suleyman Magnificul - sezonul 3 sunt redate conform dimensionării televiziunii turce. Kanal D a ales o altă dimensionare, astfel încât fiecare episod se termină cu 15 minute mai devreme decât în versiunea originală, bucata tăiată regăsindu-se la începutul episodului următor.

Pentru alte episoade și articole cu același subiect, 
vă rog accesați pagina "Stele tv".





14 comentarii:

  1. Wow imi e frica de acest episod brrr BBY

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim pentru rezumate....sunt intersate..le astept mereu cu nerabdare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca sunt cumva de ajutor cititorilor mei ... :)
      Sper sa termin azi de scris rezumatul la episodul 83/85

      Ștergere
  3. abia astept...avand in vedere ca devine din ce in ce mai interesant

    RăspundețiȘtergere
  4. abia astept....mai ales ca devine din ce in ce mai interesant

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar o sa fie dupa ora 17.30 - 18.00. Pana atunci nu ma adun de la treburi.

      Ștergere
  5. Detest serialul asta e o tortura mai bine ma uit la filme korene

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va fie cu suparare, insa daca nu va place serialul nu inteleg de ce v-ati oprit pe aici ? :) Nu mi se pare normal sa cititi ceva care va produce angoasa, stres.

      Mie, de exemplu, nu-mi plac limbile asiatice gen chineza, japoneza, coreeana. Asta e motivul pt care nu ma uit la serialele coreene. Nu ma intereseaza nici macar titul serialelor, nu vreau sa stiu nimic despre ceva ce-mi produce o stare neplacuta si ma tensioneaza.

      Ca atare nu va pot intelege gestul de a intra pe un blog care isi datoreaza existenta, pot zice, serialului Suleyman Magnificul si de a lasa un comentariu - apoi de a reveni sa vedeti daca a dat cineva vreun raspuns. Pentru ce va torturati singur-a? :-SS

      Ștergere
  6. Ai dreptate Oana.{Sunt Andra.}

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.