miercuri, 25 decembrie 2013

Suleyman Magnificul episodul 96





Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 96 

 

  În care Mustafa nu respectă ordinul dat de Suleyman, dar prezintă dovezi pentru că a acționat astfel. Rivalitatea dintre Mihrimah și Esmahan se ascute. Bali bey refuză să se însoare cu Esmahan.


Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 97 


Hatice - Suleyman Magnificul episodul 96
Hatice plânge și e furioasă țipând că ea nu se mărită cu Husrev pașa și amenință că dacă va fi obligată să se căsătorească, atunci în loc de nuntă vor avea loc funeralii. Rustem îl avertizează pe Mustafa că neascultarea sa va avea consecințe grave, dar prințul nu-l ascultă. Tașlîcalî observă că Rustem are dreptate și îl sfătuiește să nu meargă la Istanbul pentru că ar fi periculos. Suleyman, pe de altă parte, nu are vești de la fiul său și asta îl neliniștește. Hurrem îi cere explicații fiicei sale în legătură cu Malkacoglu și își dă seama că a fost planul ei ca să-i prindă împreună (ceea ce Mihrimah îi și spusese, de altfel, verișoarei sale, Esmahan, sperând că dacă va fi prinsă cu Bali bey, Hurrem îi va obliga să se căsătorească). Atunci, Mihrimah i-a amintit de promisiunea făcută cândva că o va mărita numai cu cineva pe care să-l iubească.

Gulfem îl anunță pe Suleyman de refuzul lui Hatice de a se căsători, dar el susține că nunta va avea loc. Lutfi pașa îi spune lui Șah că viitorul lor cumnat a fost deja promovat în funcție și că va lua parte la ședințele de consiliu ale guvernului și se bucură sperând că vor avea de câștigat din această promovare. Curând aude că sora sa le-a alungat pe toate servitoarele și merge imediat la hammam, dar Hatice îi spune să nu aibă nici o teamă că nu se întâmplă nimic. Șah îi spune că Suleyman nu vrea s-o alunge, dimpotrivă, că l-a promovat pe Husrev pașa și că va lua parte la ședințele guvernului.

Esmahan - Suleyman Magnificul episodul 96
Sultanul o anunță și pe Hurrem despre mișcarea făcută cu Husrev, ceea ce n-o încântă deloc pe aceasta, menționând că se aștepta ca Rustem să fie promovat în această funcție, nu Husrev, apoi spune că nunta lui Hatice ar fi bine să se facă după ce vine din campanie. La ședință, Suleyman este foarte furios când aude că Mustafa nu i-a respectat ordinul. Lutfi crede că e doar o greșeală care are o explicație rezonabilă, pe când sultanul consideră acest lucru drept trădare. Această observație îl enervează pe sultan și mai mult.

Mustafa - Suleyman Magnificul episodul 96
Mihrimah află că Bali bey și-a petrecut noaptea la cârciumă, cu Elena. Șah află de la soțul ei despre ceea ce a făcut Mustafa și se întreabă cum de s-a putut întâmpla așa ceva când el știe că Hurrem abia așteaptă o mișcare greșită, iar Lufti îi spune că Rustem a stat mereu lângă el. La Manisa Mahidevran încearcă s-o îndepărteze pe Gabriela de lângă fiul ei atenționând-o că dacă ar fi dorit-o, ar fi avut-o de mult. Atunci ea află de la senior Benito că sora ei, Lucrezia, despre care nu mai știa nimic de multă vreme, este kadînă în haremul lui Mustafa. Mahidevran află îngrozită despre nesupunerea prințului de la Fidan. Suleyman îi trimite o scrisoare lui Mustafa chemându-l la capitală, indispus de faptul că ordinele nu i-au fost ascultate.

Suleyman Magnificul episodul 96
Șah îl roagă pe sultan să-și ierte fiul iar acesta zice că ani de zile a avut un văl pe ochi dar că acum vede adevărul. Că el nu a cerut nimic altceva decât să fie ascultat fără să i se pună la îndoială poruncile. Când Mustafa sosește la palat, sultanul nu-i permite să se apropie, până când nu-i explică de ce s-a ajuns la o asemenea situație, iar prințul își apără punctul de vedere și povestește cum s-a întâmplat de l-a executat pe Piri pașa și aduce dovezi în sprijinul spuselor sale. Atunci Suleyman se răzgândește și este de acord cu ceea ce a făcut fiului său, la sfârșitul întrevederii permițându-i să-i sărute inelul. Hurrem este foarte invidioasă pe succesul lui Mustafa, dar nu are încotro și va fi nevoită să-l laude în fața sultanului. Pe de altă parte, Matrakcî și Bali bey află că Rustem l-a determinat pe Mustafa să nu asculte ordinul primit de la Istanbul și se sfătuiesc cu Hatice, care le atrage atenția asupra atentatului lui Ibrahim, zicând că orice se poate întâmpla.

Mihrimah o jignește pe Esmahan insinuând că Mehmet nu o vrea în preajma lui, iar acesta ăntr-adevăr este ocupat și nu-și poate petrece timpul cu ea. Papa de la Roma încearcă să unifice lumea creștină pentru a nu se lăsa cucerită de otomani.
Seara, la cină, familia lui Suleyman este reunită. Mihrimah o face din nou pe Esmahan să se simtă prost și aceasta părăsește încăperea. Însă de data asta și Mehmet este de partea verișoarei sale. Atunci, Esmahan, enervată de cele întâmplate, o anunță pe mama sa, sultana Șah, că este de acord să se mărite cu Bali bey. Când Lufti aude în sfârșit despre nunta pusă la cale, se supără că lucrurile au evoluat dar nimeni nu i-a cerut și lui părerea. Șah merge să-l anunțe pe Suleyman despre căsătoria fiicei sale cu Malkacoglu și să-i ceară permisiunea. Esmahan abia așteaptă să-i comunice acest lucru verișoarei sale Mihrimah, care bineînțeles că se întristează auzind vestea. Însă, surpriză, Bali bey refuză mâna lui Esmahan.

Suleyman Magnificul episodul 96

Se apropie din nou o campanie, iar Selim, ca să-l facă gelos pe Baiazît îi spune că va pleca împreună cu Măria sa și cu Mehmet, iar el va rămâne să păzească palatul. Atunci Baiazît merge la tatăl său întrebându-l dacă îl mai consideră un copil care nu are voie să meargă la o luptă. Sultanul pleacă în campanie odată cu venirea iernii.


Suleyman pleacă în campanie iar Baiazît rămâne la palat, dezamăgit. Sultanul își ia rămas bun de la toată familia, mai puțin de la Hatice care intenționat nu vine, pretextând că e bolnavă. Nigar îi spune lui Rustem că și-a dat seama ce simte el pentru Mihrimah. În acest timp Mihrimah merge în cameră la Bali bey sperând că refuzul față de Esmahan se datorează faptului că ar iubi-o pe ea, dar boierul o dezamăgește spunându-i direct că acel refuz nu are nici o legătură cu persoana ei, că el nu le iubește nici pe una, nici pe cealaltă.


sursa foto: youtube și turkweb.tv

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade  92, 93, 94, 95, Kanal D.




12 comentarii:

  1. CRACIUN SI SARBATORI CU SANATATE SI BUCURII!!!
    dar vad ca ai avut activitate azi, nu prea ai petrecut, oricum multumesc pt. tot ceea ce faci pt. noi cei multi ce te urmarim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatori fericite, Mihaela! Nu, :) e o aparenta. Am petrecut si ieri si azi, sunt deja franta de oboseala, dar postarile erau aproape gata dinainte de ajunul Craciunului, doar ca nu avusesem timp sa le bibilesc si sa le pun poze. Am dat gata 3 postari acum, cand restul lumii doarme bustean (iar pe mine se pare ca ma paste o amigdalita de zile mari si cu toate ca sunt foarte obosita, nu pot dormi de durere de gat...)

      Ștergere
  2. Bietul Bali!Se bat sultanele pe el:))))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa ceva Daria! :D bine ai revenit prin pulberea de stele ;-)

      Pupici si sarbatori fericite! :-f

      Ștergere
  3. Oana, eu ma uit la blogul tau de mult timp dar acum nu-mi mai place blogul tau. Imi cer scuze dar nu prea mai ai multe vizite, nu mai primesti comentarii. Adica cea ce vreau sa spun este ca blogul tau nu mai enpopular. Toti copiii din ziua de azi se uita la bloguri Violetta. Mie imi place blogul violetta fan. Daca vrei sa te uiti pe acest blog uite siteul: www.violettafanb.blogspot.ro
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raluca, vizitele sunt la fel ca in orice zi a saptamanii cand nu se difuzeaza Suleyman. Adica in jur de 5000 de vizualizari maxim (ieri au fost 5149, conform blogger). Altfel nu as avea rank Alexa sub un milion.

      Dar nu-i nici un bai, Raluca, daca gusturile tale se schimba la fiecare cateva luni. Este normal sa-ti placa si altceva. Daca pentru comentarii intrai pe blogul meu, asta este :) ce pot eu sa fac? Nu toata lumea lasa comentarii, ba chiar as zice ca foarte putini o fac.

      Multumesc pt link, voi rasfoi acel blog chiar daca nu sunt un copil.

      Ștergere
  4. Iti multumim pt rezumate! Multiii pupiciii ! Betty

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna. Sunt noua aici. Ma numesc Cristina. Eram pe blogul Iuliei violetta fan si eram si pe blogul Andreei violetta super. Voiam sati spun cami plac postarile tale, si ca te apreciez pentru munca ta. Continuo tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna. Ma numesc Cristina. Sunt noua aici. Ma uitam pe blogul Iuliei violetta fan si ma uitam si pe blogul Anndreei Violetta super, si am vrut sati vad blogul. Vroiam sati spun cami place blogul tau si ca te apreciez pentru munca ta. Ma uit la Suleyman intotdeauna, si ma bucur ca postezi despre el. Te felicit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, Cristina, bine ai venit pe blogul meu! Multumesc pentru apreciere!
    Am intrat si eu pe un blog despre Violetta si am vazut foarte multe poze si putin text. Arata foarte bine, dar eu prefer sa respect si recomandarile Google referitor la postari, adica sa aiba ceva mai mult text.

    Ma rog :) nu stiu cat reusesc, dar ma straduiesc sa am un blog lecturat de multi cititori si interesant.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari,respect pentru munca depusa.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.