vineri, 7 februarie 2014

Cavalerul noptii/vulturul rosu - episoadele 1-6





Cavalerul nopții / Vulturul roșu - sezonul 1

Episodul 1

Cavalerul noptii - episoadele 1-6
Gonzalo, un simplu profesor de școală, sărbătorește Crăciunul împreună cu soția sa, Cristina, și fiul său, Alonso. În același timp un grup de oameni cu capetele acoperite de glugi iau parte la o reuniune secretă. Unul din membrii grupării, căpitanul Rodrigo, este acuzat de trădare, dar reușește să scape fugind. Urmărit de oamenii comisarului - conducătorul Madridului anilor 1660 - aleargă pe străzi întortocheate și se intersectează cu Cristina. Schimbă două vorbe cu ea apoi fuge mai departe. Lasă Cristinei o carte pe care ea o aruncă într-o gură de canal, din greșeală (sau poate intenționat), în timp ce alunecă și cade. Oamenii comisarului o văd și o arestează. Cristina este torturată și degeaba spune că nu știe nimic și că reținerea ei este o greșeală. Este rănită mortal cu un cuțit, apoi i se dă drumul pe stradă unde moare în brațele lui Gonzalo. Acesta, devine justițiarul Vulturul roșu (cavalerul nopții) în ideea de a răzbuna moartea nedreaptă a soției sale. După 3 luni lucrurile merg prost în Madrid pentru că cineva blochează comerțul cu alimente. Alonso i scrie mătușii sale, Margarita rugând-o să vină să-i ajute. În acest timp, Vulturul roșu ajutat de Satur (Saturno), unul din cele două persoane care îi cunosc adevărata identitate, reușește să afle cauza blocajului alimentelor și readuce mâncarea în oraș.

În acest prim episod mai apar marchiza de Santillana, care îl refuză pe tutorele fiului său, Nino. Gonzalo se reîntâlnește cu un prieten din adolescență.

Citește și: 
- prima parte a prezentării: Cavalerul nopții, 1
- rezumatele episoadelor 1 - 6, 7-13, 14-20

Episodul 2

Gonzalo nu o acceptă pe Margarita la ei acasă iar Alonso nu înțelege de ce nu-și poate vedea mătușa. Ulterior el va crede că tatăl lui este vinovat de moartea mamei sale. Acțiunile rebelilor îl determină să-și dorească înrolarea în armată. Margarita, care trăia pe străzi, în urma unui accident cere ajutorul Marchizei pentru a se putea întoarce la Sevilla. Vulturul roșu/Cavalerul nopții și Satur îl caută pe Rodrigo, care era unul dintre membrii organizației secrete numită Logia. În acest timp din ordinul comisarului se organizează raiduri în zonele sărace ale orașului. Într-unul din ele Satur și Margarita sunt arestați. Astfel Vulturul roșu se hotărăște să acționeze.

Episodul 3

Cavalerul noptii - episoadele 1-6
Alonso află că mătușa lui, Margarita, trăiește pe străzi pentru că tatăl lui nu i-a oferit adăpost în casa lor. Băiatul se hotărăște s-o urmeze, dar când ajunge printre săraci și vagabonzi se molipsește de o boală gravă. Atunci Margarita îl va duce acasă. Ines care dorea un copil, îi dă un remediu contra sterilității lui Cipri, iar Jimena, femeia care l-a pregătit, va fi acuzată de vrăjitorie. Cipri, ajutat de Floro și pe ascuns, de Vulturul roșu va recupera unele documente care au legătură cu presupusa vrajă. La palat, marchiza, care dorea să-l ucidă pe rege, dă o petrecere la care îl invită și pe acesta, dar îi cere comisarului să-l găsească imediat pe Rodrigo pentru a evita ca planurile sale de asasinare a monarhului să dea greș.

Episodul 4

Urmărind fără încetare pe asasinii soției sale, Vulturul roșu împreună cu Satur urmează o pistă dată de căpitanul Rodrigo și ajung la o ușă misterioasă. Comisarul, la presiunile organizației Loja, hotărăște să fie închiși oameni nevinovați pentru ca astfel să-l atragă pe Cavaler să acționeze și apoi să-l prindă. Acasă la Gonzalo, Margarita se întâlnește cu Inigo, un partener de escrocherii a soțului ei. Acesta amenință că-i face rău lui Alonso dacă nu-i este plătită o veche datorie, astfel copilul este în pericol. Frizerul Floro pierde toate economiile de familie într-o afacere.

Episodul 5

Cavalerul noptii - episoadele 1-6
Alonso se pregătește să intre la o școală de scrimă. Gonzalo nu este de acord, dar fiul său insistă și atunci el acceptă să-l învețe să lupte, pentru a putea participa la selecție. Lupta decisivă se va da între Alonso și Nino, ceea ce va duce la un duel între Gonzalo și Comisar. În vreme ce vulturul roșu urmărește Logia, Satur se întâlnește cu iubirea vieții lui, Estuarda. Satur încearcă s-o recucerească, dar ea nu mai este femeia pe care o cunoscuse cândva. Bruno, fiul cel mai mare al lui Floro și Catalina se întoarce din război. Deși nu-și dorește, lumea îl tratează ca pe un erou. Până la urmă el se confesează că, de fapt, a dezertat și că deține un secret pe care nu-l va dezvălui decât lui Gonzalo.


Episodul 6

(Site-ul de pe care traduc dă aceeași descriere ca și la episodul 3. Voi reveni cu un rezumat după ce văd episodul.)


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Dacă-ți place serialul, evaluează-l:




4 comentarii:

  1. draga aici m-ai nimerit si pe mine,este serialul meu de suflet pe careil urmaresc cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta, Brindusa :) l-as urmari si eu dar la tv e cam tarziu. Eu trb sa ma trezesc pe la 5, 5 si ceva uneori. Vinerea am o zi incarcata. Dar o sa-l vad in reluare, sambata ;)

      Ștergere
  2. Cum il cheama pe actorul alonso in realitate?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.