sâmbătă, 15 februarie 2014

Jucarii si jocuri




Jucarii si jocuri
De-a lungul anului de sărbători sau de aniversări, mulți dintre noi cumpărăm jucării copiilor noștri sau ai altora și de fiecare dată ne gândim care este cea mai bună alegere. Când vine vorba de cei mici, pare ușor să umpli coșul real sau virtual cu tot felul de jocuri cu lego sau de alt gen.

Uneori părinții se întreabă ce jucării sunt potrivite pentru fetițe sau pentru băieți, dar unele seturi pot fi o jucărie îndrăgită atât de o fetiță cât și de un băiat. De exemplu un set de bucătărie, un set de bowling ben 10, sau o casă în miniatură.
Jucarii si jocuri
Copiii de azi se joacă făcând activități de zi cu zi pe care le văd la adulți. Este adevărat că băieții preferă mașinuțele de curse, trenulețele, avioanele sau roboții iar fetele se joacă mai mult cu păpuși, dar o jucărie care le amintește de ceva cunoscut este mai potrivită decât una nefamiliară. Cumpără jucării din care copilul tău are ce învăța și care-i stimulează creativitatea, îl determină să-și construiască o strategie pentru a atinge un scop final, sau care îl ajută să-și dezvolte un talent artistic.

Jucarii si jocuri
După părerea mea unele dintre cele mai complexe jocuri pentru copii sunt acele jocuri cu lego, pentru că activează mai multe abilități pe parcursul unei activități. Jocurile cu lego, la fel ca și unele jocuri puzzle, conștientizează regulile proporțiilor și a reducerii la scară. În timp ce copilul dv. construiește ceva, el se gândește ce alte piese să mai adauge, care din ele se potrivesc, cum trebuie îmbinate și cât de mare va fi construcția sa.
Jucarii si jocuri
Jocul Lego îl învață pe copil despre fracțiuni și diviziune, ce este întregul și ce este jumătatea sau sfertul. Abilitățile inginerești se dezvoltă și ele, chiar dacă puștiul nu e conștient de asta. El poate face un pod, un bloc-turn, o clădire și așa învață să gândească o construcție tridimensional, să echilibreze greutăți și să folosească suporți pentru structurile pe care le face. Dar cel mai mult jocurile cu Lego îi dezvoltă copilului dv. lucrul cu mâinile, cum să planifice, cum să învețe din greșeli, cum să-și ordoneze prioritățile. Jocurile cu lego au drept cel mai important beneficiu creativitatea. Aceste jocuri au posibilități multiple de folosire, iar copilul învață să gândească liber, neîncorsetat de șabloane, să-și folosească potențialul intelectual la maximum.


articol scris pentru www.noriel.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.