sâmbătă, 1 februarie 2014

O vara fierbinte si-un cooler de la Delmag




Era o vară toridă, un august fierbinte și uscat și, cu toate că stăm la parter, răcoarea din subsoluri era ca și inexistentă. Pisicile mele stăteau ascunse pe sub frunzișul tufelor de hortensia, noi alegeam holul, pentru că părea să ofere o oarecare protecție solară prin lipsa ferestrelor și în miezul fierbinte al zilei toropeala și disconfortul atingeau cote inimaginabile. Nu mai avusesem așa temperaturi vara. Cel puțin eu nu-mi amintesc. Puneam cearceafuri ude prinse de perdele cu ace de siguranță și preț de câteva zeci de minute era ceva mai răcoare în casă. Apoi udam din nou cearceafurile, până la punctul de plictiseală maximă.

Doru juca table pe net, impasibil, parcă imun la căldura insuportabilă ca și la cicăleala mea de femeie care nu suportă jocurile pe calculator. De fapt, nu asta mă deranja, ci faptul că laptopul lui era stricat - așa-mi spusese, și-l ocupa în mod total abuziv pe al meu. Degeaba aveam conexiune wireless, dacă nu aveam ce să conectez la ea.

Așa că am pus mâna pe laptopul lui și l-am deschis. După puțin timp și-a dat singur shut down. Am făcut ochii mari. Doru a zâmbit și a recunoscut că i se stricase doar cooler-ul. Aha! Și de lene, mă lăsa pe mine fără jucăria preferată. Așa cum am putut, folosind prosoape în care înveleam cuburi de gheață ca să reușesc să mențin calculatorul în stare de funcționare ceva mai mult timp (în larma pe care o făcea Doru că "nu se poate așa ceva!!!"), am reușit să intru pe internet și am cumpărat un cooler pentru laptop de la Delmag. Lui nu i-am spus nimic, decât când mi-a venit coletul și mi-am recăpătat posesiile luate cu japca :)

Apoi, în aceeași zi, Doru a ținut să se revanșeze față de mine. A venit acasă cu câteva accesorii auto printre care un suport auto pentru tabletă și un ventilator pe care aveam să-l folosim în apropiata vacanță petrecută la peste 40 de grade în Barcelona. Însă până una-alta, în vara aceea m-a scutit de udat cearceafuri de zeci de ori pe zi. Așa ne place nouă să facem uneori: fiecare îi cumpără celuilalt ceea ce are nevoie cel mai mult în acel moment.



Articol scris pentru www.delmag.ro



4 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.