vineri, 28 februarie 2014

Suleyman Magnificul, episodul 102




Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 102

 

Hurrem dorește din ce în ce mai mult ca fata ei să se mărite cu Rustem. Sultanul află despre ceea ce a făcut Mustafa la Manisa în lipsa lui.

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 103 

Lui Suleyman i se raportează efectele ciumei: sunt cinci mii de morți și mult mai mulți încă bolnavi. Barbarossa îl informează despre scrisoarea de la Mustafa care nu a mai ajuns niciodată în mâinile sale și îi arată o copie a mesajului. Sultanul îi cere lui Malkacoglu să investigheze cazul și să afle cum s-a făcut de scrisoarea nu a ajuns la el, apoi să-i pedepsească pe cei vinovați. La Manisa sunt așteptate vești iar Tașlicalî este îngrijorat că ele întârzie. Presupune că sultanul s-a înfuriat în urma celor auzite. Barbarossa încearcă să-i explice lui Suleyman că șantierul naval a fost redeschis pentru binele Imperiului Otoman, pentru a avea o flotă puternică cu care să facă față piraților și că Mustafa nu a urmărit nici un interes personal.  Cu toate acestea sultanul chiar se supără când aude că prințul a ieșit în larg pentru a salva un copil din mâinile piraților, pentru că și-a pus astfel viața în pericol.

Suleyman Magnificul episodul 102
Hurrem își dorește din ce în ce mai mult ca Mihrimah să se mărite cu Rustem, ceea ce fata nu vrea, ba chiar îi aduce aminte mamei sale că i-a promis că o va mărita cu acela pe care îl iubește, dar Hurrem punctează că Malkacoglu n-o iubește și că n-o va lua de nevastă. Mihrimah o contrazice crezând că Bali bey este reținut doar din cauza amintirilor. Cum discuția degenerează, iar Mihrimah știe că tatăl ei o susține, Hurrem o minte că de fapt, Suleyman este de acord cu această căsătorie și că Șah ar fi păcălit-o pe Mihrimah că sultanul e de partea ei. Prințesa își dă seama de insistența mamei sale și o întreabă pentru ce face aceasta, la care sultana îi răspunde că îi pasă de fericirea ei și că această căsătorie se va face cu orice preț. Mai târziu prințesa, indusă în eroare de mama ei, îi va cere socoteală sultanei Șah pentru minciuna spusă dar aceasta îi atrage atenția că ea și nepoții ei sunt de același sânge și nu ar minți vreodată pe cineva atât de apropiat, dar sunt alte persoane care nu au interesul ca familia regală să rămână unită.

Malkacoglu află că și misivele lui Hurrem au dispărut în drum spre sultan. Lutfi crede că ele ar fi căzut în mâinile dușmanului. Hurrem află de la Sumbul despre ceea ce făcuse Mustafa și despre care nu se cunoștea, deocamdată, la palat. Venețianul Tomaso Conterini îl felicită pe Lutfi pentru înalta funcție obținută și îi cere o întrevedere pentru a semna o înțelegere. Hurrem la rândul ei îi transmite felicitări noului mare vizir dar îl întreabă cum de mai este alături de Șah după toate cele ce i le-a spus despre ea. Hurrem îl informează pe sultan că Mihrimah a acceptat să se căsătorească cu Rustem, lucru de mirare pentru Suleyman care răspunde că nu-i nici o grabă. .

Suleyman Magnificul episodul 102
La Manisa Lucreția/Rumeysa încearcă să-l seducă pe Mustafa dar acesta nu răspunde avansurilor ei. Mahidevran își întreabă fiul dacă sultanul a fost informat despre cele petrecute în timpul expediției, iar Mustafa îi răspunde că Barbarossa s-a dus să-l înștiințeze. Mahidevran crede că nimeni n-ar trebui să fie mijlocitor între tată și fiul său, dar Mustafa răspunde că distanța deja e prea mare și că apropierea care era cândva, acum nu mai există. Cum la palat știrile despre faptele lui Mustafa se răspândesc, Șah și Lutfi se întreabă de ce prințul nu a respectat regulile. Suleyman trimite scrisoare la Mustafa să se întâlnească la Bursa, la vânătoare. Construcția moscheei sponsorizată de Hurrem întârzie și Lutfi vorbește cu Sinan să preia el lucrările. Hurrem îi trimite veste lui Rustem că acum Lutfi este mare vizir și că el ar trebui să vină la palat ca să se căsătorească cu Mihrimah cât mai curând posibil, în așa fel încât să poată intra în consiliul vizirilor ca să afle planurile lui Lutfi. Sultana îl avertizează să fie atent, că poate acum mulți ar vrea să-l omoare. Nigar îl sâcâie pe Rustem spunându-i că Șah va face tot posibilul să împiedice această nuntă. Hurrem, cu ajutorul lui Sumbul, țese o nouă intrigă, alegând o cadînă  care să-l seducă pe marele vizir.

Nemira

Suleyman se întâlnește la Bursa cu Mustafa, dar nu-i permite să-i sărute mâna. După cum decurge conversația, Mustafa înțelege că tatăl său îl suspectează de trădare. La sfatul lui Tașlicalî, prințul își cere iertare, iar sultanul își manifestă furia pentru că fiul său a acționat prea temerar punându-și viața în pericol. Ulterior sultanul va dărui inelul pe care îl are moștenire de la Selim, fiului său Mehmet, de față cu Mustafa. Atunci acesta, ofensat, va cere permisiunea să se retragă la Manisa. Ajuns acasă prințul îi povestește lui Mahidevran cele petrecute și îi spune că pentru prima dată a simțit amenințare în cuvintele tatălui său și că-i este teamă pentru viitor. Sultana își amintește că Selim încercase de patru ori să-și omoare propriul - și singurul - fiu, care a fost salvat de Valide si de Ibrahim, așa că probabil Suleyman a avut de la cine moșteni o fire suspicioasă chiar față de progeniturile sale.

Suleyman Magnificul episodul 101
La palat Mihrimah primește o scrisoare de dragoste, lucru care o încântă peste măsură, dar când vede că e de la Rustem, o rupe bucăți. Șah, ca de obicei, respinge gesturile de apropiere ale soțului său, iar asta este aur curat pentru Hurrem care prin cadîna Arsen încearcă să-l momească pe marele vizir să greșească. Șah îl cheamă pe Bali bey la palatul de marmură să-l întrebe de ce nu o vrea pe Mihrimah, după ce aude că Hurrem trage toate sforile pentru nunta dintre fiica sa și Rustem. Acesta îi spune că o vede pe prințesă ca pe o copilă, așa cum era când a cunoscut-o el, cu niște ani în urmă. Dar Mihrimah este în camera alăturată , aude conversația și plânge ...


Finalul episodului se va stabili după difuzarea lui la Kanal D.

Următorul rezumat  episodul 103

sursa foto: facebook

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade 98, 99 100, 101, Kanal D.


Dacă-ți place serialul, evaluează-l:




19 comentarii:

  1. N-am uitat, si n-o sa uit niciodata spusele sultanei Mihrimah cand era mica "Promitemi ca o sa ma casatoresti pe cine am sa iubesc". :D Pacat ca e singura fica a lui Hurrem, si trebuie sa pice la datorie :)) Nu i-o fi placut ei acuma la inceput,dar din cate am citit undeva,mai tarziu chiar o sa ajunga sa-l iubeasca :P BTW..Hurrem si intentiile ei "bune".Pe-o parte face donatii,construieste moschee...pe de alta pune piedici oricui.Oricum,frumos rezumat.Iti doresc sa ai un inceput de luna Martie cat mai placut :* Cu salutari de la Cluj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, poate ca si capetele incoronate iubesc, desi au o viata care cred eu ca-i fereste de a avea sentimente.

      Un Martie plin de reușite îți doresc!

      Ștergere
    2. Eh Oana,orice om are sentimente,nu vad dc acele vremuri erau mai "speciale".Sa fim seriosi,sa fi fost eu marele padisah,as fi fost mandru ca Sora mea(ex Hatice) sa fie o sotie de Mare Vizir(Ibrahim)..asa cum as fi mandru ca fica mea,sa fie pe mana unu-i dintre cei mai buni soldadati ai impreriului Otoman.Asta referitor la film,ca in Real Life nu vad sa fi existat un Bali Malkacoglu :P

      Ștergere
    3. Are, dar asa cred eu, ca oamenii de la putere, din orice secol, mai devreme sau mai tarziu invata sa-si reprime sentimentele - fie ele de iubire, ura, invidie, etc - pentru ca o latura emotionala mai dezvoltata nu este buna pentru un om care are de luat decizii de importanta majora. De altfel chiar in acest serial, undeva in sezonul 2, daca-mi amintesc eu bine, Valide spune ca tocmai asta e menirea haremului, sa-l tina pe seful statului, sultanul, departe de iubirea pentru o singura femeie, pentru ca asta i-ar putea afecta deciziile. Ceea ce pana la urma s-a si intamplat. In istorie, ma refer. Hurrem este considerata vinovata de declinul Imperiului Otoman prin influenta pe care a exercitat-o asupra lui Suleyman.

      Aici te inseli :), Malkacoglu a existat si in realitate si, dupa unele surse, era var cu sultanul. Ai aici una din paginile despre aceasta familie, da scroll si vezi ca au existat chiar doi de Bali Bey http://en.wikipedia.org/wiki/Malko%C3%A7o%C4%9Flu_family

      Ștergere
  2. Atunci tin sa-ti dau dreptate in legatura cu Bali :)) Ce frumos era daca si in film erau 2.Unu sa fie strict aparator al dinastiei Otomane,altul sa fie cu "fetele" :)) Asta sa-i faca pe blat sultanei Mihrimah :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, mie-mi pare rau ca Armin a murit si ca idila cu ... - fata aia baietoasa din Crimeea, cum o chema? nu i-a mers. La cat de bine arata actorul, e pacat de personajul Bali bey sa ramana singurel..:))

      Ștergere
  3. Te referi la frumoasa domnita Aybige?? :X Mie dor de ea sincer :P Lasa ca are cine sa-l consoleze pe Bali Bey in fiecare seara la carciuma :)) Poftim mentalitate de barbat adevarat;Sa ai posibilitatea de-a avea o sultana, si tu sa curvasalesti :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Aybige (mie imi venea sa zic Abigail si vedeam io ca nu e ok numele asta :) )
      Asa fac barbatii adevarat? :D noi, femeile, le zicem altfel la astia care nu fac diferenta, gaura sa fie, nu conteaza... Da' nu pot sa zic aici pe blog. Oricum, despre unul de care stim ca e asa, ni se face scarba.

      Ștergere
  4. imi place de hurrem , dar cateodata ma enerveaza

    RăspundețiȘtergere
  5. cand postezi episodul 103???????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana viitoare - pt ca deja am un rezumat foarte lung la episodul 99 cred, si probabil acolo va trebui sa decupez jumatate din el, sa o trec la episodul urmator. Nu am mai tinut cont de cele aproximativ 100 de minute per episod, am croit rezumatele "ochiometric", si nu se mai potrivesc deloc cu cele care apar la Kanal D (ma refer la inceputul si sfarsitul unui episod).

      Nu se potriveau nici pana acum, dar nu aveam de decupat mai mult de un paragraf cel mult doua.

      Ștergere
  6. Fragmentul : ,,Hurrem îi povestește lui Suleyman despre bârfele din harem cu privire la o căsătorie dintre Mihrimah și Rustem. Sultanul întărește cele auzite, amintindu-și că și Ayas Pașa înainte de a muri a făcut aceeași sugestie. Hurrem se arată surprinsă de așa o alăturare, dar observă că Mihrimah e la vârsta măritișului și că Rustem ar fi o partidă bună pentru ea. Suleyman, pe de altă parte, spune că fiica lui nu-l vrea pe Rustem de soț și că el, deoarece o iubește foarte mult, n-o poate obliga să se mărite cu cine nu vrea, așa că nu va forța nota. Hurrem este foarte dezamăgită de această atitudine.

    Hatice se plânge lui Șah că încă nu au scăpat de Hurrem, cu toate că aparențele așa indicau, asta fiind un fel de reproș voalat la adresa intrigilor nereușite ale ei. Șah îi amintește atunci că ar trebui să meargă la ea acasă, la care Hatice îi răspunde că nu vede nici un motiv de a fi alungată din propria ei casă, apoi o acuză pe sora sa că ea ar fi pus la cale mutarea ei în alt conac ca și promovarea lui Lutfi. '' face parte din episodul 101 ! O zi buna sa aveti :) Cosmin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa modific dupa amiaza cand vin de la serviciu, multumesc mult Cosmin!

      Ștergere
    2. Cu placere! Oricum eu va multumesc pentru munca depusa de dvs :) Eu postez rezumatele dvs atat pe pagina de facebook pe care o am ,cat si pe blog(bineinteles ca precizez sursa , puteti verifica) :) Vizionare placuta! Eu astept in continuare noile rezumate(le-am citit pe toate pana acum) ... Presupun ca la inceputul lunii aprilie va fi difuzata moartea favoritei mele , Hatice :'( :( O seara buna sa aveti! Cosmin

      Ștergere
    3. Multumesc si eu pt reclama :P cand ai sa ai PR 1 poate facem un schimb de linkuri.

      Da, vizionez cu multa placere Med-cezir w-) de mult nu mi-a mai placut asa de tare un serial. De fapt, cand am inceput sa ma uit la Suleyman asa am simtit, dar din cauza personajului Hurrem a inceput sa mi se faca lehamite - de barfe, minciuni si manevre demne de o țață pur-sange/nu cred ca adevarata Hurrem a fost in halul asta de josnica. Acum nu ma mai uit deloc la serial, doar traduc si adaptez rezumatele de pe pagina aia de facebook de unde iau si pozele.

      Ștergere
    4. Aha ... Fragmentul : ,, Ajuns acasă prințul îi povestește lui Mahidevran cele petrecute și îi spune că pentru prima dată a simțit amenințare în cuvintele tatălui său și că-i este teamă pentru viitor. Sultana își amintește că Selim încercase de patru ori să-și omoare propriul - și singurul - fiu, care a fost salvat de Valide si de Ibrahim, așa că probabil Suleyman a avut de la cine moșteni o fire suspicioasă chiar față de progeniturile sale. '' si fragmentul ,,Șah îl cheamă pe Bali bey la palatul de marmură să-l întrebe de ce nu o vrea pe Mihrimah, după ce aude că Hurrem trage toate sforile pentru nunta dintre fiica sa și Rustem. Acesta îi spune că o vede pe prințesă ca pe o copilă, așa cum era când a cunoscut-o el, cu niște ani în urmă. Dar Mihrimah este în camera alăturată , aude conversația și plânge ... '' fac parte din episodul urmator 103 !

      Ștergere
    5. Suleyman e serialul meu favorit si asa va ramane ... E primul serial turcesc pe care l-am urmarit si cel de la care a izvorat pasiunea mea pentru Turcia si tot ce tine de ea ! Pe blogul meu la rubrica despre mine gasiti mai multe detalii :)

      Ștergere
    6. Multumesc, Cosmin, o sa fac modificarea in cursul zilei de azi!

      Ștergere
    7. Cu placere! O zi buna :)

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.