miercuri, 19 martie 2014

Cavalerul noptii, rezumatul episoadelor 21-25





Episodul 21 

 

Cavalerul noptii, rezumatul episoadelor 21-25
Un cleric este omorât de către un maur, ceea ce îl alertează pe comisar. În timp ce poporul crede că totul se datorează necredinței preotului, Cavalerul nopții investighează cazul, fiind sigur că în  spatele atacului se află ceva necurat. Dar eroul nostru se lovește de atitudinea ciudată a lui Satur, care va refuza să-l ajute. La curte, regele o anunță pe marchiză că trebuie să se căsătorească cu un gentilom ales de el dintre favoriții lui. Lucreția acceptă resemnată, dar descoperă că viitorul ei soț nu este omul care părea a fi. Ca membru al nobilimii, Juan îi cere regelui permisiunea de a se căsători cu Margarita, dar acesta ar vrea s-o cunoască pe mireasă înainte de oficierea cununiei. Margarita îl cucerește pe rege cu farmecul său, iar acesta acceptă căsătoria lui Juan. Margarita le dă celor doi o veste proastă. Bijutierul câștigă medalionul de care Gonzalo avea nevoie pentru a-și descoperi adevăratele origini. Din motive necunoscute, bijuteria este râvnită și de Cardinal. Aurarul merge la Cardinal, care îi propune mult aur în schimbul medalionului, dar acesta nu acceptă.

Citește și: 
- prima parte a prezentării: Cavalerul nopții, 1
- rezumatele episoadelor 1 - 6, 7-13,14-20, 

Episodul 22


Cavalerul noptii, rezumatul episoadelor 21-25
E ziua de naștere a lui  Nuno, iar comisarul îi dăruiește un cal splendid. Marchiza crede că e periculos ca un copil să meargă călare, dar la insistențele fiului său, acceptă. Bineînțeles, băiatul cade de pe cal și nu-și mai poate mișca picioarele. Disperată, Lucreția îi aduce la cunoștință comisarului situația. Indignat de taxele mari cerute de Cardinal, Cavalerul nopții se hotărăște să fure ultima colectă și să le dea oamenilor banii înapoi. Până la urmă situația se complică, apar niște bandiți, iar cavalerul e nevoit să salveze și viața Cardinalului. Satur, care zice că se pregătește să devină actor, vrea să obțină un rol într-o piesă pentru a obține admirația fiului său. În timpul spectacolului, comisarul este răpit de bandiți iar Cavalerul nopții are de luat o decizie grea: să-l salveze pe fratele său, sau să-l lase să moară. Juan primește o citație de încorporare de la rege. Margarita și Catalina se tem că el ar putea să nu se mai întoarcă de la război. Margarita petrece o noapte cu el înainte de a pleca, iar Satur profită de situație ca să-l instige pe Cavaler să acționeze.

Episodul 23


Un prieten cu defunctul călugăr Augustin îl vizitează pe Gonzalo și-i spune că fratele lui probabil îi caută pe niște morari care l-au crescut de mic. Aceștia sunt acum bătrâni, și refuză să vorbească despre copilul încredințat spre creștere. Estuarda și fiul ei trec prin multe probleme și greutăți, pentru că nu mai sunt clienți. Margarita le dă inelul ei de logodnă să-l vândă și să aibă ce mânca. Când Estuarda încearcă să vândă inelul, apar niște hoți. În acest timp Catalina, de teamă că nepotul său ar putea păți ceva, încearcă să împiedice idila dintre Martin și Irene, comisarul interceptând un mesaj dintre cei doi, în care Irene îl cheamă pe grădinar în camera ei. Martin îl descoperă pe Hernan inconștient. În pădure apar crime și mulți oameni mor în împrejurări ciudate. În spatele crimelor stau mulți bani. Soarta cuiva apropiat de Cavaler depinde de el și de repeziciunea cu care poate rezolva el problema.

Episodul 24


Cavalerul noptii, rezumatul episoadelor 21-25
Satur caută disperat victoria împotriva lui Francisco Pulido ca să ia premiul în bani și să-l aducă acasă, fiului său, Gabi și mamei sale care trec prin mari greutăți financiare. Bijutierul a făcut rost de ambele părți ale medalionului și acum îi cunoaște teribilul secret pe care-l conține. Nu mai are răbdare și vrea s-o omoare pe Irene pe care o ține sechestrată. Cavalerul nopții și comisarul trebuie să se grăbească dacă vor s-o găsească vie. Martin este acuzat de dispariția și poate uciderea Irenei, pentru că toate aparențele îl indică pe el autorul răpirii, iar comisarul îl supune la tortură. Pe de altă parte, soldați răniți se întorc din război, dar printre ei nu se află Juan. Margarita îi scrie o scrisoare lui Juan pe care n-o mai trimite. Împreună cu Cipri organizează o colectă de alimente pe care să le ducă pe front.

Episodul 25


Batalionul unde se află Juan este capturat de portughezi care cer pentru el o răscumpărare regelui Spaniei. Gonzalo îl convinge pe rege să accepte schimbul, dar transportul este atacat pe mare. Soarta lui Juan și a celorlalți oameni atârnă de un fir de păr. Între timp, Gonzalo încearcă s-o consoleze pe Margarita care trece prin momente grele. Comisarul, care deține medalionul, îl șantajează pe Cardinal. Dacă îl lasă să se însoare cu Irene, îi va da bijuteria. Prelatul acceptă acest târg și nunta va avea loc cât de curând. Când vestea ajunge la urechile marchizei, aceasta se preface indiferentă. În acest timp Irene și Martin sunt uluiți de noutățile auzite. Satur, hotărât să-o ajute pe mama fiului său, îi găsește Estuardei o slujbă. O bagă printre femeile care sunt servitoare în casa unui episcop, dar trebuie să ascundă faptul că a făcut prostituție. Cavalerul nopții și Satur găsesc un pergament cu o imagine misterioasă. Este un mesaj lăsat de călugărul Augustin înainte de a muri și pare să fie o cheie către originile lui Gonzalo. Această descoperire deschide o nouă pistă de căutări.


Eu nu urmăresc acest serial; orice neconcordanțe care pot să apară între rezumatele de pe acest blog și acțiunea episoadelor se datorează site-ului spaniol de unde le traduc. 
Vă mulțumesc pentru înțelegere!
Sursa  http://www.formulatv.com/


 

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mai corecteaza-ma cand nu e ok, eu nu vad serialul, Brindusa, asa ca nu stiu cand a fost corect scris rezumatul si cand nu. Te rooog! :-f

      Ștergere
  2. Este cel mai bun film sper sa nu se termine niciodata

    RăspundețiȘtergere
  3. ai vreo idee unde pot sa vad cavalerul noptii online toate episoadele pana acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina, am cautat si nu am gasit decat trailere. Cred ca nu le inregsitreaza nimeni, din pacate. Daca stii un pic de spaniola, le poti vedea fara subtitrare pe youtube (cauta cu numele de Aquilla Roja) sau aici: http://www.rtve.es/alacarta/videos/aguila-roja/aguila-roja-t1-capitulo-1/383800/

      asta este episodul 1, iar sub ecranul video este lista celor 69 de episoade.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.