vineri, 21 martie 2014

Suleyman Magnificul episodul 106 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 3, rezumatul episodului 106

 

Mustafa va fi mutat de la Manisa. Suleyman pleacă în campanie, Hurrem aude că Selim e bolnav și pleacă la sangeacul lui. Dar nu ajunge acolo și nimeni nu știe unde este ...  și așa ne despărțim de Hurrem-Meryem Urzeli.




Suleyman Magnificul episodul 106 rezumat
Suleyman se răzgândește și ordonă ca expediția pentru Buda să aibă loc imediat. La Manisa, Mustafa face greșeala de a-l primi pe Laski, totuși, nu-l ascultă, ci îl informează că numai sultanul ia decizii în Imperiul Otoman și îl expediază. Hurrem nu pregetă să profite de această situație, și îi strecoară lui Suleyman ideea otrăvită că Mustafa ar fi făcut o înțelegere secretă cu Laski, în urma acestei întrevederi. Lutfi Pașa începe să ordone razii în locurile rău famate și în bordeluri. Astfel îl prinde pe fiul cadiului, care se vede nevoit să-și condamne propriul copil la 100 de lovituri de bici la tălpi. Preocuparea aceasta excesivă pentru problemele neimportante ale societății, iscă discuții în consiliu.

Sultanul se plimbă prin pădure cu fii săi și un derviș îl strigă pe nume, se apropie și îi vorbește. Îi spune că trebuie să-i apere pe cei dragi și că aceștia ar fi puși în pericol de propriul lui sânge, apoi își aruncă pălăria la pământ, semn că urmează să se întâmple ceva rău în familia sultanului. De fapt, tot acest teatru a fost pus la cale de Rustem, iar falsul derviș era unul din oamenii săi. La o judecată, Lutfi se pronunță împotriva unei prostituate care îi cere iertare dar el nu se înduplecă s-o ierte, atunci femeia îl jignește spunând că în piață toată lumea îl știe pe Lutfi de impotent. Atunci marele vizir se enervează și pune s-o pedepsească prin arderea organelor genitale. Când vestea se răspândește în palat, atât Suleyman cât și Șah se supără din cauza celor întâmplate și a cruzimii de care a dat dovadă Lutfi. Astfel, Șah se ceartă cu soțul ei și îi spune că va divorța, iar el o plesnește. Sultanul îl demite pe Lutfi din funcția de mare vizir și mai are puțin până să-l și execute. Hatice crede că totul a fost pus la cale de Hurrem ca să-l promoveze pe ginerele său în postul rămas liber.    

Suleyman, influențat de cele spune de falsul derviș are un coșmar când se întoarce dintr-o campanie, în care i se arată copiii și femeia iubită că ar fi morți. Disperat, scoate sabia către Mustafa care stă pe un tron cu o sabie însângerată în mână. Se trezește speriat ...
Șah intervine pe lângă Suleyman să nu-l omoare pe tatăl fiicei lor, Esmahan. Sultanul se învoiește. Hurrem se așteaptă ca Rustem să fie promovat în consiliu. Suleyman îi cere părerea lui Rustem despre Mustafa, iar acesta îi spune că Manisa e destul de aproape și că prințul ar veni iute ca săgeata dacă ar fi chemat la datorie. Sultanul nu se bucură de acest răspuns, și spre surprinderea tuturor, îl numește mare vizir pe pașa Suleyman.

Suleyman Magnificul episodul 106 rezumat
Barbarossa merge la Manisa să-l aducă pe Mustafa în capitală. Hurrem crede că Barbarossa este un tip foarte influent și că-l susține pe Mustafa, lucru care ei nu-i este pe plac. Bătrânul lup de mare îi spune prințului că sultanul este supărat pentru întrevederea cu ambasadorul Lazki și de aceea l-a trimis după el. La palat, Cihangir abia așteaptă să-și revadă fratele vitreg, și e probabil singurul care e sincer în bucuria lui. Șah, Hatice și Mahidevran presupun că această aducere "la ascultare" nu este de bun augur. Rustem aude comentarii despre Lazki în consiliu și le spune pașalelor că ambasadorului i s-o fi întâmplat ceva de nu se știe nimic de el de ceva vreme. Acest comentariu îl deranjează pe Husrev. 

Se anunță sosirea prințului, iar Rustem îi spune că e bucuros că-l revede. Mustafa este ceva mai sincer și zice că-i pare rău, dar sentimentul nu poate fi reciproc. Mahidevran auzind despre intenția sultanei Șah de a divorța de Lutfi, observă că acest lucru este în avantajul lui Hurrem. Șah spune că hotărârea luată nu are legătură cu Hurrem și că poate ar fi trebuit să divorțeze mai demult. 

Suleyman Magnificul episodul 106 rezumat
Mustafa îl vede pe Suleyman, dar acesta nu-i dă atenție. Prințul însă îi vorbește și se arată oarecum deranjat de faptul că l-a trimis pe Barbarossa după el. Apoi îi spune că n-a făcut altceva decât să-i amintească ambasadorului că sultanul ia toate deciziile. Suleyman îl oprește și îi răspunde că nu are importanță ce au vorbit, dar faptul în sine, întrevederea lui ca prinț, cu un ambasador străin, a fost o greșeală și că nu trebuia să accepte, apoi îi amintește că este a treia mare greșeală pe care o face în calitatea sa de lider la Manisei. Lucrurile sunt destul de confuze privind această vizită controversată, pentru că ambasadorul Lazki a fugit din imperiu. Astfel, Matrakcî, Bali bey și Barbarossa își fac griji pentru prinț și bănuiesc că totul a fost pus la cale de Rustem.

Suleyman Magnificul episodul 106 rezumat
Suleyman îi spune lui Mustafa că se pregătește pentru o nouă campanie și îi cere să rămână în capitală. Prințul se arată dezamăgit că nu poate lua parte la campanie. După aceea sultanul îi spune că la întoarcere nu va mai merge la Manisa, ci la Amasya. Auzind aceasta, Mustafa rămâne perplex. Îl întreabă pe sultan dacă aceasta este o pedeapsă, dar i se răspunde că Amasya este o provincie importantă, la granița cu perșii, și că experiența lui este necesară în zonă. Atunci, dezamăgit, Mustafa îi amintește de ziua în care i-a spus că odată cu trecerea timpului ne pierdem inocența și că la vremea respectivă el nu a înțeles vorbele tatălui său, ci abia acum și-a pierdut inocența. Prințul iese iar Suleyman rămâne pe gânduri.

Mustafa o anunță pe Mahidevran să împacheteze totul pentru că se vor muta la Amasya, aceea fiind provincia pe care o va guverna de atunci încolo. Mahidevran simte că-i fuge pământul de sub picioare. Aleargă la Hurrem în cameră, dar ușa este încuiată. De nervi, bate disperată în ușă apoi o blestemă pe sultană să plătească pentru toate relele pe care le-a făcut. Barbarossa, Bali bey și Matrakcî află de la marele vizir despre transferul prințului. Barbarossa crede că nu e o mutare bună din partea sultanului, dar Rustem i-o retează spunând că nu are dreptul să judece deciziile acestuia. Barbarossa nu-i rămâne dator, și-i amintește că el nu e decât un fost grăjdar care n-o să-i spună lui ce are de făcut. Apoi continuă lăudându-l pe Mustafa și adăugând că armata îl iubește și că este cel mai puternic succesor la tron. În timp ce merge spre palatul lui Hatice, Mustafa își amintește cum Ibrahim îi spunea să aibă grijă cum se va purta pentru a ajunge moștenitorul tronului, pt că dacă va greși, Hurrem va avea controlul asupra acestuia.

Suleyman Magnificul episodul 106 rezumat
Suleyman își adună fiii cei mijlocii și îi anunță că Mehmet va merge cu el în campanie iar Selim și Baiazid se vor duce în sangeac. Baiazid se bucură pentru anunțul făcut. Mustafa, ajuns acasă la Hatice, îi spune că Ibrahim a fost omorât pentru că-l iubea pe el, și că acum înțelege aceasta, și vede că din rai a coborât în iad cât ai zice pește.


sursa foto: https://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 102103 104105,   Kanal D.



28 de comentarii:

  1. Buna, Oana. Cum pot sa activez emoticoanele pe blogul meu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, eu am urmat pasii descrisi in site-ul asta http://helplogger.blogspot.com/2012/04/how-to-add-emoticonssmileys-in-blogger.html

      dar la mine n-au mers decat pt comentarii, nu si pentru postari.
      Mai mult nu te pot ajuta, am emoticoanele astea de aproape un an de zile, chiar nu mai tin minte pasii care trebuie facuti, plus ca scripturile alea nu merg la orice tema de blog.

      Daca gasesti altceva, mult mai usor de pus, ar fi bine. Succes!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Casca ochii, scumpa, nu episodul 106 e asta de deasupra comentariului tau?

      Beeyyy ce intrebari de baraj ii mai puneti Oanei, mai idioata intrebare ca asta, repetata de mii de ori pe blogul ei, chhiar nu am vazut!

      Oana, de ce nu stergi intrebarile lipsite de sens?

      Ștergere
    2. Angela !!!! d( watch you mouth, pls!

      Le sterg, dar incep cu acelea mai vechi. Cam tot ce este off-topic de-a dreptul si comentariile de 2 cuvinte gen "ce tare!" vor disparea de pe blogul meu.

      Ștergere
  3. MULTUMESC ! MULTUMESC ! MULTUMESC !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am trecut sa te pup si sa-ti multumesc pentru postari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi puteti spune si mie site-ul de pe care luati rezumatele pe care le traduceti dvs in romana , daca doriti bineinteles ? Cosmin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite aici un site de unde sa le traduci, daca ai vreme: http://muhtesemyuzyilenglish.blogspot.com/

      Ștergere
    2. Merci mult , o sa fac tot posibilul sa le traduc ..

      Ștergere
    3. Am vrut sa copiez un episod intr-un document ca sa-l printez si sa-l pot traduce insa nu merge ... Cu siguranta asta este o optiune , insa o sa-mi fie greu sa le traduc ... Stiti cumva ce pot face ? Cosmin

      Ștergere
    4. Ai mai multe optiuni:
      - dezactiveaza optiunea java din browserul tau, ar trebui sa fie pe undeva pe la meniul tools sau options (uneori nu este, de exemplu la ultima versiune de firefox eu nu dau de el)
      - incearca prin tastatura ctrl+c pt copiere, ctrl+v pt paste intr-un document word sau .txt
      - din meniul browserului, din edit, da-i selecteaza tot/select all iar dupa aceea da paste intr-un document word sau mult mai bine intr-un document de tip .txt.
      - salveaza fisierul ca pagina html (tot din meniul browserului - file- apoi save page as...), desi cred ca inclusiv in acest caz va functiona scriptul java care te impiedica sa folosesti functia copy/paste din mouse.

      Cea mai buna metoda este prima, aceea cu dezactivarea functiei java pana copiezi textul si pozele. Eu am folosit-o pe aia cu copy din meniul browserului si paste intr-un fisier .doc dar cel mai bine iese pe fisier .txt, insa acolo nu se copiaza decat textul, fara poze.

      succes!

      Ștergere
    5. erata:

      la a treia varianta: mergi pe meniul EDIT al browserului - dai select all, apoi copy si dupa aceea paste intr-un document.

      Ștergere
  6. Chiar nu inteleg ce vedeti atat de interesant la tenelovela asta turca .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, imi cer scuze ca ma bag ... Antigones Will care este problema ta, fiecare are preferintele lui , daca nu-ti place nu te uita si gata ... Chiar nu inteleg oamenii care comenteaza ca sa se afle in treaba ....

      Ștergere
    2. Pentru ca sunt pareri de tot felul - lucru foarte normal, de altfel - am lasat aceste comentarii. De acum inainte, orice vine pe acest fir va fi trecut la spam si nu va mai aparea pe blog.

      Ștergere
  7. Aceasta''; telenovela turca'' este istorie...

    RăspundețiȘtergere
  8. Hey Oana , urmaresc de mult blogul tau , si imi place mult.
    As vrea sa te uiti pe blogul meu si sa spui ce parere ai ......

    http://violetta-e-la-mia-vita.blogspot.ro/2014/03/violetta-in-concierto.html

    RăspundețiȘtergere
  9. oana,sa ai grija la graselile de punctuatie.
    ps. uita-te le ultimul articul ai scris ca mihrimah vine la palat cu o scrisoare de la selim care confirma,nu infirma,ca mama lui nu a ajuns la el.nu ai scris nu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Selim a fost bolnav sau nu? Hurrem a ajuns la el sau nu? Daca da, atunci confirma. Daca nu, atunci infirma. A infirma = a nega, deci Selim neaga ca mama lui a venit la el. Exprimarea e corecta, dar cum eu sunt numai pe jumatate filolog, poti intreba un profesor de lb. romana.

      Din DEX:
      - CONFIRMÁ, confirm, vb. I. Tranz. 1. A recunoaște și a întări exactitatea unei afirmații făcute de altcineva; a atesta, a mărturisi autenticitatea; a întări o ipoteză, o afirmație etc.
      - INFIRMÁ, infírm, vb. I. Tranz. A anula, a respinge, a declara nevalabil; a dovedi ca neadevărat, nefundat. ♦ A desființa un act (sau o măsură) ca fiind nelegal sau netemeinic; a invalida.

      Ștergere
  10. dar faptul ca nu ai scris nu?
    ps,sunt tot eu cel de la ultimul articol

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Negatia nu are sens in acest context. Dupa ce Hurrem primeste o scrisoare in care i se spune ca Selim e bolnav, pleaca spre el si nu mai ajunge niciodata acolo. Selim afla de inselaciune si scrie o scrisoare celor de palat spunand cam asa: neg/infirm ca as fi bolnav si neg/infirm ca Hurrem este la mine. Nu era cazul unei negatii in plus, pentru ca atunci sensul obtinut era exact cel opus.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.