vineri, 11 aprilie 2014

Suleyman Magnificul episodul 111 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 111

Încep controversele legate de plecarea lui Selim la Manisa. pe acest fond, cuplul Rustem-Hurrem continuă intrigile. Rustem organizează un atentat asupra lui Mustafa, dar moare Rumeysa. Cecilia își aruncă în luptă toate atu-urile ca să plece cu Selim. Ultima ei speranță va fi Hurrem, care înainte de a o ajuta îi cere supunere și o botează Nurbanu.


Suleyman Magnificul episodul 111 rezumat
În harem Cecilia este o rebelă, dar într-o noapte sparge o oglindă și încearcă să se sinucidă tăindu-și venele cu un ciob, dar Selim fiind prin preajmă, aude voci stridente și vine să o salveze. Suleyman merge la moscheea construită în amintirea lui mehmet și apoi se consultă cu EbuSuud în legătură cu ce prinț ar trebui trimis la Manisa, hotărâre care i se pare greu de luat. Între timp, toată lumea e convocată în sala de consiliu pentru a fi anunțat prințul care va merge la Manisa. Sumbul și Hurrem merg în ascunzătoare și ascultă ce se vorbește în divan. Sultanul nu este acolo, ci Rustem face anunțul, uluitor pentru toată lumea, ca Selim să meargă la Manisa. Prințul Selim se sperie el însuși de această decizie și fuge la sultan care stă închis în cabinetul lui ....


Suleyman Magnificul episodul 111 rezumat
Baiazid este furios pe hotărârea tatălui său ca Selim să meargă la Manisa. De asemenea și Mihrimah este foarte surprinsă de această veste. Schimbarea făcută de sultan va genera un vârtej de reacții și de bârfe, de presupuneri și interpretări nefavorabile lui Selim, în primul rând, apoi fraților lui. Mihrimah o acuză pe Hurrem că a uneltit ca să fie trimis fiul mijlociu la Manisa, acum acesta putând fi ținta atacurilor. Hurrem, dimpotrivă, crede că știindu-se lipsa de dorință pentru a urca pe tron a lui Selim, nimeni n-o să dorească să-l omoare, așa cum s-a întâmplat cu Mehmet. În continuare Mihrimah crede că acum s-a creat un conflict între Selim și Baiazid. Suleyman îl invită pe Mustafa la o partidă de vânătoare cu frații săi, dar acesta refuză sub pretextul că trebuie să plece la Amasya. Sultanul nu primește bucuros acest refuz și îi spune că succesorul tronului nu este neapărat acela care merge în sangeac la Manisa, ci că acesta se va stabili când va muri el și numai Dumnezeu știe ce se va întâmpla.

Suleyman Magnificul episodul 111 rezumat
În harem, Cecilia aude că Selim va fi trimis la Manisa și vrea să știe ce înseamnă asta. După ce înțelege cât de important este sangeacul Manisa pentru un potențial succesor la tron, va face tot posibilul să ajungă în haremul lui Selim. Cihangir la rândul lui, este mirat de alegerea făcută de sultan și râde pe seama lui Selim. La bordul unei corăbii, Mustafa și Barbarossa încearcă să-și dea seama de ce sultanul l-a ales pe Selim pentru a guverna Manisa. Barbarossa crede că Suleyman a dorit să înceteze vrajba prin gestul său, dar Mustafa zice că de fapt, abia acum încep dușmăniile. Cecilia găsește o ocazie de a se apropia de Selim și de a-i mulțumi pentru că i-a salvat viața, dar el nu este atent și o dă la o parte. Mustafa se află într-un cort în pădure, cu Rumeysa/Lucreția și doi ieniceri îl păzesc. La un moment dat chiar prind pe cineva care este pus de Rustem să atenteze la viața prințului, dar înainte să fie omorât, acesta trage o săgeată otrăvită înspre cort, care o nimerește pe Rumeysa, care astfel moare, apărându-l pe prinț. Cecilia îi cere lui Sumbul s-o ajute să intre în haremul lui Selim, mituindu-l cu o bijuterie, dar Sumbul o alege pe o altă kadînă, Valeria. Când Hurrem aude că planul lui Rustem a dat greș, se înfurie și îl amenință pe ginerele ei că dacă mai face vreo greșeală, o să-l coste viața. Mahidevran este convinsă că în spatele atentatului stă Hurrem, dar nu-l mai stârnește pe fiul său, ci își ține gura, doar încearcă să-l calmeze.

Suleyman Magnificul episodul 111 rezumat
La partida de vânătoare la care Selim a sugerat să se meargă pe cai de curse, la un moment dat chiar el dispare, iar Cihangir vede cum calul fratelui său vine fără călăreț. Acesta îi anunță speriat pe cei din suită. Selim fusese atacat de bandiți, în pădure, iar Baiazid fiind în preajmă, îl salvează. Când se întâlnesc cu Suleyman, Selim nu confirmă faptul că a fost salvat de fratele său, iar Baiazid se înfurie și pleacă.



sursa foto si text: https://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 107, 108, 109, 110,  Kanal D.



5 comentarii:

  1. As vrea sa va spun ca kadina care îşi va petrece noaptea cu Suleyman ii va darui acestuia un copil . Nu stiu ce va fi exact , dar cred ca va fi o fetita deoarece in momentul nasterii Hurrem va fi oarecum fericita , cand va vedea copilul ...deci nu putea exista atata fericire la nasterea unui baietel !!

    RăspundețiȘtergere
  2. AM CITIT UN COMENTARIU LA EP 111 UNDE SE SPUNE CA MIHRIMAH VA MURI ,DAR EA DIN CONTRA ,VA RAMANE INCLUSIV PANA IN ULTIMUL EPISOD EA FIIND LA CONDUCEREA HAREMULUI,IAR SELIM SULTAN ALATURI DE EA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit ca aceasta cadana v-a fi , in momentul nasterii, otravita de Hurrem , cu tot cu copil care v-a fi baiat. Habar n-am daca ii adevarat ,dar cu siguranta moare, pentru ca altfel n-ar respecta istoria :P. Ar trebui sa o respecte macar cat de cat:P...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar care este ultimul episod si ce se intampla in el eu stiam ca dupa ce moare suleyman baiazid ramane sultan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultimul episod deocamdata nu s-a filmat. Baiazid moare de mâna spionilor persi, nu are cum sa ajunga sultan. Doar Selim si Mihrimah ii supravietuiesc lui Suleyman.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.