sâmbătă, 3 mai 2014

Suleyman Magnificul episodul 115 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 115

 

Mihrunisa cade într-o capcană și este capturată de oamenii lui Hurrem și Rustem ... Intrigile lui Hurrem devin mai subtile. Ba chiar împiedică propriile planuri să se realizeze, dacă este cazul. Mihrunisa va fi salvată și adusă de Mustafa la capitală. Nurbanu este în închisoare, dar se află că a rămas gravidă. Între Selim și Baiazid apar disensiuni ...



Mihrimah își face griji pentru Rustem când aude de sarcina Valeriei. Hurrem o liniștește spunându-i că îi înțelege grija, dar nu este cazul să-și facă gânduri degeaba. Apoi observă că dacă la început o ura pentru că a forțat-o să se mărite cu Rustem, acum îl iubește. Mihrimah îi spune că nu de iubire este vorba, ci de faptul că acum Rustem este ginerele sultanului și trebuie protejat. 

Suleyman Magnificul episodul 115 rezumat
La Manisa femeia celui ucis în stradă a înaintat cazul cadiului pentru că nu a putut ajunge la Selim. Nurbanu, care află ce se petrece, vrea să preia toată chestiunea în mâinile ei și să termine cu această poveste înainte ca Suleyman să afle ceva. În acest sens, face demersuri ca femeia sa ajungă să vorbească cu ea. La palat, Hurrem află de la Sumbul că Fatma era divorțată din vina ei, nu a soțului, și că bostangiul de la ușa sultanului știe niște lucruri despre Fatma (de la servitoarea acesteia) care ar întoarce haremul cu susu-n jos dacă ar spune. Hurrem propune să nu se răspândească nici o bârfă până la momentul oportun. Apoi are o scurtă conversație cu Fatma căreia i sugerează să se mărite ca să se dea gogoși în harem pentru propria ei sarcină, nu pentru a altei kadîne.

Suleyman are o întrevedere cu Rustem după ce atât Mihrimah cât și Hurrem au încercat să-l influențeze pe sultan și să-i spună cât de bine servește Rustem dinastia. Sultanul este nemulțumit de prestația marelui vizir și îi spune direct că îl consideră singurul răspunzător pentru conflictul cu ienicerii, accentuând faptul că aroganța și mândria sunt cele mai rele defecte ale unui om și că el deja a luat o hotărâre în ceea ce-l privește. La Manisa femeia celui ucis este amenințată și somată să-și retragă plângerea, dar ea refuză. 

Suleyman Magnificul episodul 115 rezumat
Mihrimah leșină în brațele mamei sale. Se fac fel de fel de interpretări. Rustem crede că e otrăvită, dar medicul infirmă acest diagnostic prezumtiv. Totuși doctorul spune că răul este de la ceva ce ea ar fi mâncat. Ca să-l liniștească pe Rustem, Hurrem îl cheamă pe medicul personal al sultanului și până la urmă Mihrimah își revine. La Amasya, Mahidevran uneltește împotriva lui Mihrunisa spunându-i că o să-o mărite cu fiul unei doamne care îi este apropiată ei, și că Mustafa ar fi fost de acord cu acest măritiș. Mihrunisa rămâne mută de durere și de uimire, nevenindu-i să creadă că Mustafa a spus așa ceva.

Nurbanu îi cere odaliscei haremului ajutorul, dar aceasta refuză. Atunci Nurbanu o amenință că îi va spune sultanei Hurrem că nu a ajutat-o când a avut nevoie. Selim rezolvă problema apei potabile din Manisa și o altă favorită de-a lui, Dilșah, află ce sfori trage "târfa venețiană", cum o numește ea pe Nurbanu. Rustem află că unul dintre oamenii de încredere ai șefului ienicerilor a fost arestat în secret. După scurt timp acesta este omorât în închisoare apoi Rustem află despre scrisorile primite de Barbarossa de la fiica lui. Mihrunisa merge la Mustafa și îi povestește despre cele auzite de la Mahidevran, întrebându-l dacă într-adevăr el a încuviințat nunta. Mustafa îi răspunde că ea poate să facă ce dorește cu viața ei. Atunci Mihrunisa îi spune că pe ea n-o interesează această căsătorie ci vrea să i se răspundă la sentimente, apoi îl întreabă pe prinț dacă el asta vrea, s-o vadă pe ea măritată? Răspunsul nu are să vină în acest moment, pentru că o servitoare le întrerupe discuția și Mustafa pleacă.  

Suleyman Magnificul episodul 115 rezumat
Hurrem face în așa fel încât să-l întâlnească pe Mustafa pașa, fostul soț al sultanei Fatma. Acesta îi spune că divorțul s-a făcut din vina ei și că singurul scop al fostei sale soții era să-l vadă pe prințul Mustafa pe tron. Nurbanu reușește să vorbească cu femeia din piață și o determină să-și retragă plângerea promițându-i că îi va hrăni familia în așa fel încât să nu moară niciodată de foame. Dar în timp ce-i spune acest lucru, îl vede pe Selim în fața ei. La Palat Hurrem îl pune pe Mustafa pașa față în fașă cu Fatma. Acesteia îi piere zâmbetul. Imediat are loc o discuție între Fatma și Hurrem pe tema divorțului sorei sultanului, iar Hurrem o amenință că așa cum l-a adus pe fostul ei soț îl poate aduce și pe actualul ei iubit. Fatma spune că dacă Suleyman află așa ceva nu va crede. Hurrem plusează și răspunde că preferă să încerce să vadă care din ele două are dreptate, și se ridică îndreptându-se către cabinetul sultanului dar Fatma, disperată, o oprește, apoi merge la sultan să-i spună că ar dori să dea o a doua șansă căsniciei ei. 

Suleyman Magnificul episodul 115 rezumat
Mihrunisa citește un mesaj de la Mustafa apoi se întâlnesc față în față, dar acesta îi spune că ea nu este decât fiica prietenului său și nu poate fi altfel vreodată. Ea îl întreabă dacă și lui îi bate inima când o vede pe ea, dar prințul îi răspunde că sentimentele respective nu sunt împărtășite. Atunci Mihrunisa se întristează și îi răspunde că nu era cazul să fie de acord cu un măritiș de fațadă ca să scape de ea...



sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 111, 112, 113, 114, Kanal D.



13 comentarii:

  1. Nu pricep ce episod este asta ????

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja ai rezumat cei scris in episod asa ca l ai rezumat a doua oara ai gresit rezumatul ep115

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima parte din acest articol este episodul 115 Kanal D. Poate ca si intreg episodul 116 este tot aici. Incerc sa-l decupez asa cum cred eu ca va fi dar imi va lua ceva timp. Sper sa reusesc in seara asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. ITI MULTUMESC MULT
    ERIKA SHOVAL

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit deja acest rezumat..nu este bun

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana , nu te lua dupa rautatile altora .. Sa stii ca rezumatele tale sunt foarte bune si felicitari pentru toata munca depusa de a le traduce din engleza :) Cel mai bine ar fi sa astepti difuzarea episodului 115 (joi) si apoi vei putea decupa .. O sa-ti las vineri dimineata comentariu ca sa te ajut sa poti face modificarile necesare .. Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mă iau după comentarii, Cosmine, multumesc pt sustinere. :) cine nu intelege ce fac eu aici, cum scriu rezumatele in avans si dupa aceea le ajustez dupa Kanal D, nu are decat sa spuna ce doreste.

      Sau or fi frumoasele de pe facebook care copiaza articole intregi fara sa puna linkul sursa? ;)
      Dar nu ma mai burzului la ele, ca recent am inteles ca Google apreciaza paginile copiate de altii. Adica pt Google asta inseamna ca textul e de calitate, daca altii l-au copiat. Si cresti in pagerank.

      Ștergere
    2. Lasa-mi comentariu, Cosmine. Incerc eu sa le caut pe youtube, dar uite ca episodul 114 abia l-am gasit, ca pe site-ul acela suleyman-magnificul.ro nu era.

      Ștergere
    3. Episodul 114 l-ati ajustat bine :) Cosmin

      Ștergere
    4. Pt ca l-am gasit pe net :P

      Ștergere
  7. Fragmentul : ,,Apoi pleacă în pădure și după ce se îndepărtează e prinsă într-o ambuscadă și capturată (intriga lui Hurrem și a lui Rustem ca să-l atragă pe Mustafa într-o nouă cursă). Hurrem o privește pe Valeria primind un trandafir de la Suleyman, apoi merge să viziteze mormântul lui Mehmet și meditează asupra lui ca și cum o parte din ea ar fi murit odată cu el.

    Suleyman are o viziune în timp ce citește o carte, în care Mustafa vine în capitală în fruntea unei flote și atacă palatul. Ca să se liniștească, cere s-o vadă pe Valeria, iar Hurrem auzind așa ceva, se enervează și îi prezice puține zile fericite în harem. Fatma discută cu Gulfem despre refacerea mariajului ei și îi spune kadînei că dacă Hurrem l-a adus pe fostul ei soț ca s-o scoată din palat, ea va profita de ocazie și va face în așa fel încât să rămână. La Manisa, Selim o ia la întrebări pe Nurbanu legat de persoana care i-a permis să iasă afară din harem. Nurbanu nu recunoaște și nu învinovățește pe nimeni, apoi cade în genunchi și îi cere lui prințului s-o omoare pt că ea nu poate trăi fără dragostea lui. Dar pentru o vreme, Nurbanu rămâne în închisoare.." face parte din episodul 116 . Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.