vineri, 9 mai 2014

Suleyman Magnificul episodul 118 rezumat





Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 118

 

Valeria naște o fetiță, Raziye. Barbarossa este repus în funcție. Baiazid se bagă în niște încurcături și este certat atât de Hurrem cât și de Suleyman.

Următorul rezumat: Suleyman Magnificul episodul 119 

Suleyman Magnificul episodul 118 rezumat
Mihrunisa vrea să plece de lângă prinț, dar el îi cere să-l urmeze deocamdată și apoi să hotărască împreună ce va fi de făcut. Mustafa pașa, fostul și viitorul soț al sultanei Fatma, o vizitează la palatul ei și rămâne peste noapte acolo iar a doua zi este găsit mort. Când Hurrem o aude pe Fatma că fostul ei soț a murit din cauza dulciurilor, râde în sinea ei imaginându-și cum și-a otrăvit Fatma bărbatul. Ferhat pașa este numit noul șef al ienicerilor în consiliu iar Suleyman, după numire, adaugă că se așteaptă ca doar el să fie slujit (nu și alții), privind pieziș la Mustafa.

Suleyman Magnificul episodul 118 rezumat
 Ienicerul Yakup vorbește cu prințul și se plânge că ei nu sunt mulțumiți de moartea lui Ali aga și că, dacă dorește, să spună un singur cuvânt și cu toții îl vor trăda pe Suleyman și-l vor ajuta să preia tronul. Prințul nu mușcă momeala, dar menționează că nu ar vrea să-și piardă capul. Mai încolo vedem că Yakup era de fapt pus de Suleyman să-l ispitească pe Mustafa să vadă ce gânduri are.


Fatma se oferă s-o ajute pe Huricihan să-l vadă pe Baiazid, astfel că va pleca cu Cihangir care obține permisiune de la Suleyman să meargă la Kutahya. Hurrem primește scrisoare de la Nurbanu în care o înștiințează despre sarcină, ceea ce o bucură pe sultană. Când Huricihan și Baiazid se văd, prințul își dă seama că Lala nu-i aduce scrisorile care-i sunt adresate. Suleyman îi cere lui Matrakcî să afle tot ce mișcă în sangeacurile unde sunt fiii lui și să întrebe oamenii cum se poartă prinții cu ei. Valeria/Nazenin e aproape să nască și Fahrie o anunță pe Hurrem dar Sumbul, căruia i se ceruse să găsească o fetiță nou născută (ca să înlocuiască copilul Valeriei în caz că era băiat) nu apare la timp. Fatma o sfătuiește pe Valeria ca la scurt timp după ce naște să strige în gura mare în tot haremul că a născut băiat.

Suleyman Magnificul episodul 118 rezumat
La Kutahya, Cihangir vrea să bată la ușa lui Huricihan dar nu îndrăznește și auzind pași se ascunde, ca să-l vadă pe Baiazid bătând în ușa ei. Huricihan deschide și îl privește atât de îndrăgostită încât Cihangir rămâne foarte dezamăgit și trist. Mihrunisa vine la Amasya, spunând că ea este răspunsul tatălui ei la scrisoarea lui Mustafa (care-i ceruse în scris mâna fiicei lui Barbarossa). Hurrem se enervează și pleacă spre camera unde naște Valeria în ideea de a o da afară de acolo pe Fatma. Dar se oprește învinsă văzându-l pe sultan cum ia în brațe copilul ...

În harem se servesc gogoși și se împart bani cu ocazia nașterii prințesei Razyie. Barbarossa găsește momentul să-l felicite pe sultan dar acesta îi răspunde că nu-i va accepta pensionarea. Toată lumea îl felicită pe Suleyman. Rustem află de la Barbarossa că va rămâne comandantul flotei imperiale, contrar ultimelor evenimente. Hurrem se supără pentru revenire și nu înțelege de ce ar trebui Barbarossa să rămână la comanda flotei. Împreună cu Rustem vor complota să scape de încercatul marinar cât de curând. Huricihan și Baiazid se îmbrățișează și hotărăsc să meargă la masă toți trei, adică împreună cu Cihangir, dar el refuză invitația pe motiv că are o suferință fizică.

Mahidevran îl sfătuiește pe fiul său să nu treacă peste dorințele sultanului și s-o lase pe Mihrunisa să plece, dar prințul, sătul să tot facă ceea ce trebuie, hotărăște că va face așa cum îl îndeamnă inima. Astfel, cei doi plănuiesc să se căsătorească în secret, pentru că public, ar fi trebuit să aibă încuviințarea lui Suleyman. La Manisa Nurbanu obține o cameră doar a ei care urmează să fie decorată cu obiecte venețiene. Matrakcî, recent numit drept un fel de spion personal al sultanului, îl informează pe acesta cât de mult îl iubesc oamenii din Amasya pe Mustafa, dar când Suleyman se interesează de Mihrunisa, el minte că fata nu se află acolo. Apoi spune despre Selim că una din favorite este însărcinată și că prințul a rezolvat problema apei prin deschiderea a două noi surse. Suleyman este foarte încântat de ceea ce aude. Cu toate acestea, Matrakcî îi povestește și despre incidentul din piață, care-l uimește pe sultan.

Suleyman Magnificul episodul 118 rezumat
Cihangir în continuare spune că-l doare tot corpul și ar vrea să plece în capitală, nevoind să se lase pe mâna medicului lui Baiazid. Huricihan ar vrea să mai rămână la Kutahya, iar Baiazid este de acord ca verișoara sa să mai rămână și Cihangir să plece acasă. Mustafa Lala o avertizează pe Huricihan că umblă în ape tulburi și că nu așa ar trebui să procedeze. Cihangir îi spune fratele său că iubirea dintre el și Huricihan este evidentă în privirile lor, dar îl liniștește spunând că nu va afla nimeni la palat despre asta.

Fatma află că Mihrimah și Rustem nu mai dorm împreună ci în camere separate, chipurile din cauza sforăitului lui Rustem, ceea ce o duce la ideea că cei doi de fapt, nu se iubesc. La cină, marele vizir pomenește despre cât de mult ține el la soția lui, cum ea este luna nopților și soarele dimineților lui. Fatma, în replică, dar aparent, fără nici o legătură cu cele spuse de Rustem, adaugă că a auzit că Malkacoglu s-a însurat dar că lumea zice că a lăsat o inimă frântă aici, în capitală. Rustem ascultă fără să poată spune o vorbă, iar Fatma sare la alt subiect, bucurându-se de noua prințesă și precizând că în inima lui Suleyman nimeni nu-i va lua locul lui Mihrimah. Rustem iese din încăpere, iar mai târziu are o ceartă cu Mihrimah pe tema relației lor.


sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED


Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 114, 115, 116, 117, Kanal D.



31 de comentarii:

  1. deci ,,iubita,, lui Suleyman,Valeria a nascut o fetita?? daca a nascut o fetita sunt ffffoarte fericita!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. MULTUMESC ,URMARESC CU PLACERE REZUMATELE TALE [CARE SINT EXCEPTIONALE]UN BUN WE
    erika shoval

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce erau interzise casatoriile imperiale?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu erau interzise dar nu reprezentau o traditie la orientali, pt ca in Asia, cu cat conducatorii aveau un harem mai mare, cu atat se presupunea ca sunt mai puternici. Ideea era ca au bani sa-si permita sa cumpere si sa intretina sutele sau miile de femei ale haremului. Obiceiul exista si la oamenii obisnuiti: Coranul permite 4 neveste dar femeile trebuiau cumparate si uneori, cei saraci nu aveau bani (sau bunuri) de mai mult de una.

      Ștergere
    2. ...Stiu ca in coran scrie ca au voie cu pana la 7 sotii, daca au cu ce le intretine. Dar de unde pana unde s-a ajuns la 300 de amante ?? Nu considerau a fi pacat . Sau stiau ca este, dar nu le pasa?! :)) :) :))

      Ștergere
    3. Nu era considerat un pacat, dupa cum ti-am spus. Sotiile permise de Coran erau sotii legitime, concubinele puteau fi oricate.Toti conducatorii tarilor Asiei - nu doar otomanii - aveau harem.

      Un articol credibil si interesant aici: http://www.revistamagazin.ro/content/view/24/8/

      Ștergere
  4. Mie imi pare rau de Huricihan, e cuminte , si imi pare rau si de Baiazid pentru ca toata lumea il prefera pe uratul de Selim , Baiazid era mai frumos ca el decand era mic, in fine eu stiu cum se simte Baiazid , il inteleg .Cel mai mult il urasc pe Selim pentru ca e rau cu Nurbanu :))
    Dupa ce ca l-a salvat, si femeia aia si-a retras plangerea numai cu ajutorul lui Nurbanu ,a si mai inchis-o .Daca nu era ea , Selim o incurca rau cu Suleyman :))
    Dupa ce Hurrem(Meryem Uzerli, pentru mine cealalalta Hurrem e o Gorgona batrana), a plecat din serial preferatele mele sunt Huricihan si Nurbanu , inainte imi placea de Hurrem si de Hatice.Acum le-au scos pe ambele preferate ale mele:((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In realitate nici unul nu era frumos, noroc ca intr-un serial trebuie sa atragi publicul si alegi actori unul si unul. Cauta pe google imagini poze cu Selim II sa vezi ce grăsălău era și cum se vedea, așa din picturile alea, că era un bețivan clasa una.

      Ștergere
    2. Da ce urati sunt L.O.L
      Oare de ce aveau sotii frumoase?
      Dar si asa tot Baiazid arata un piculet mai binisor :)
      Dar Baiazid din serial e super frumos

      Ștergere
  5. Repet o intrebare pusa si anterior la unul din rezumate. Credeti ca Hurrem chiar l-a iubit pe Suleyman, sau si-a dorit doar sa ajunga Valide?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea este ca e greu de spus. Cred ca l-a si iubit, dar dupa cum vocifereaza unii istorici moderni, se pare ca Hurrem il avea la mana pe Suleyman cu ceva - poate cu faptul ca era homosexual, iar Ibrahim fusese iubitul si nu doar prietenul lui? De aceea a ramas impreuna cu ea toata viata, datorita santajului. Ea si-a dorit puterea si a avut-o, pt ca a facut cu el ce a vrut, l-a jucat pe degete. Si a avut legaturi cu conducatorii Europei si alti demnitari europeni ca si cum ar fi fost un fel de ministru de externe. E pacat ca personajul Hurrem e prezentat doar ca o femeie uneltitoare si rea. Hurrem din istorie era si foarte culta.

      Ștergere
    2. Si in serial e inteligenta... desi, din pacate, nu prea se pune accent pe pe cunostintele , educatia si cultura ei. Ma gandesc, ca, rapita fiind la 14 ani, a invatat pe undeva in cadrul haremului ! Oricum, daca aratau la televiziune asemenea detalii tabu, turcii opreau de mult productia, pentru ca nu si-ar fi pus intr-o lumina proasta conducatorul.
      Multumesc pentru informatie, m-a pus pe ganduri!

      Ștergere
    3. In cadrul haremului invatau toate cadinele. Ca sa fie prezentate sultanului trebuia sa treaca vreo 2 ani, timp in care invatau arte, literatura, mestesuguri feminine, muzica, si erau initiate in arta erotica (ceea ce este curios, ele fiind virgine, lectiile de arta erotica erau doar teoretice, sau si practice? lesbianism voalat? :) ). Si doar cele mai iscusite, mai manierate si educate fete erau alese pentru a fi prezentate sultanului. Restul faceau parte din aparatul de servitoare al haremului si palatului imperial.

      Ștergere
    4. Nu cred ca l-ar fi putut santaja cu faptul c-ar fi fost homosexual... In lumea musulmana se practica des chestia asta, de multe ori sultanii, vizirii, pasalele si alte categorii de demnitari petreceau mai multe nopti cu eunucii din dotare decat cu cadanele din harem, si nu doar la otomani era practica ci si la arabi. Si apoi, cu vreo 50 de ani inainte sa se nasca marele Suleyman, stramosul lui, Murad al II lea a avut acelasi gen de relatie cu Radu cel Frumos, fratele lui Vlad Tepes. In alta ordine de idei, de ce s-ar fi lasat santajat si nu i-ar fi sucit gatul? A ordonat moartea propriului fiu si a nepotilor, de ce nu si a ei? Si de ce, dupa moartea lui Hurrem, timp de opt ani, i-a tot scris ghazeluri si a plans-o pana la moartea lui., fara sa mai aiba vreo concubina, desi haremul era tot acolo.?!

      Ștergere
    5. O fi si asa. Cu toate astea intr-un articol pe historia.ro scrie ca Suleyman a omorat-o prin sugrumare pe Hurrem pt ca ea, nemaiavând bani ca sa-si termine moscheea, vindea randul la halvet altor kadine. Ce-i drept, autorul articolului nu specifica sursa de unde a luat informatiile.

      Articolul respectiv, aici: http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/harem-mitul-placerilor-sexuale-regulile-stricte-palatul-sultanilor

      Ștergere
    6. Eu cred ca, daca ar fi aflat asa ceva despre el, o executa din prima clipa...ca sa evite complicatiile, si sa nu poata spune nimanui. DIN PRIMELE CLIPE. De ce s-ar fi lasat santajat de ea o viata intreaga?! E ilogic .

      Ștergere
    7. O fi, dupa cum ti-am spus. Eu nu am spus ce cred, ci ce am citit, dar acum nu am timp sa caut sursa. Cand o gasesc, dau linkul.

      :)) eu personal nu cred nimic, sau nu fac publice parerile mele vizavi de subiect. De altfel mi se pare dificil sa-mi formez o parere, de vreme ce documentele din vremea respectiva sunt putine, iar informatiile sunt diferite, in functie de autor sau de istoric.

      Ștergere
    8. Ok! Multumesc mult pentru articole si informatii :) . P.S. Felicitari pentru blog!

      Ștergere
    9. Eu am aflat ca Hatice asta nu a existat si ca lui Ibrahim ii placea de Hurrem si de asta ei doi nu se suportau , si Suleyman l-a omorat pe Ibrahim din aceasta cauza .

      http://crinapopa.wordpress.com/2013/02/23/izvoarele-otomane-sustin-ca-sultanul-suleyman-nu-a-avut-o-sora-pe-nume-hatice/





      http://crinapopa.wordpress.com/2013/02/16/pragali-ibrahim-pasha-a-iubit-o-pe-hurrem-afirma-itoricii/

      Ștergere
  6. Aoleu...Hurrem asta , nimeni nu o place: nici vizirii, nici oamenii de la curte, nici cadanele, nici poporul, ... nici telespectatorii :)) Eu personal ii dau dreptate in anumite situatii, trebuia sa-si realizeze un viitor, nu e normal (chiar daca insemna sa-i calce pe altii in picioare) ?! De ce sa se fi pierdut printre cadane si sa nu se afle de existenta ei? :) Asa rea cum a fost, a ajuns sa manipuleze mintea celui mai puternic om din acea vreme. I'm so sorry ...Chiar si crimele ei au fost justificate, Isabella si toate celelalte prea se tineau de sultan, a fost nevoita sa scape de ele. In privinta lui Mustafa si a bebelusului imbolnavit de variola, chiar a fost o nedreptate :( , dar e o vorba ,,Scopul scuza mijloacele,, Totusi prin disimularile ei , si prin felul acela pasional de a fi , parea fascinanta in orice clipa :) Chiar am adorat personajul ei :) :) :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai tu langa o asemenea femeie si lasa-te manipulat de ea pana la adanci batraneti, daca-ti place de ea asa de tare.

      Ștergere
    2. Isabella, bebelusul, Valeria sunt doar de-ale producatorilor, nu de-ale istoriei. Stiati ca nu exista atestari documentare cu privire la Hatice ? Sunt cunoscute cele trei surori ale sultanului: Hanim, casatorita cu Mustafa Pasha, Beyhan, casatorita cu Ferhad Pasha si Sah, casatorita cu Lutfi Pasha si nici una nu e sora de mama cu Suleyman. Nu exista dovezi ca Suleyman ar fi avut o sora mai mica (de aceeasi mama) si e logic, intrucat dupa ce o cadana nastea un print, aceasta nu-l mai vizita pe sultan, asta pentru a evita ca dupa moartea sultanului doi frati cu aceeasi mama sa se lupte pentru tron (regula o mama, un fiu). In schimb era de preferat ca un sultan sa aiba cat mai multi printi si dintre acestia sa invinga cel mai bun. De obicei, invingatorul isi omora fratii si pe copiii lor pentru ca acestia sa nu aiba pretentii la tron. Asa a procedat si tatal lui Suleyman, Selim I (Viteazul) , care si-a obligat tatal sa abdice iar dupa ce s-a urcat pe tron si-a omorat cei doi frati si pe copiii lor.

      Ștergere
    3. Isabella Fortuna a existat

      Ștergere
    4. A existat in istorie, niciodata in haremul lui Suleyman Han. De altfel a murit, biata, pe cand Suleyman doar ce implinise 10 ani, iar ea avea 53 de ani si.... nici n-a vazut Istanbulul-ul vreodata....Cine nu crede, poate cauta intre documentele vremii listele ce cuprind numele cadanelor aflate in haremul sultanului in fiecare an.

      Ștergere
    5. din ce am citit eu, Hurrem a murit bolnava, iubita si regretata de Suleyman;cea care a ramas sa il consoleze , a fost prima lui cadana, Gulfem; ea va vinde slujnicelor locul la halvet, Suleyman afla si porunceste sugrumarea ei; am inteles ca si in serial, se regaseste aceasta intamplare; daca Hurrem nu murea onorabil, n-ar fi avut parte de o inmormantare fastuoasa si la loc de cinste ( o ingropau in padure ca pe Ibrahim).

      Ștergere
    6. Dati-ne si noua un link, sau voi ati avut acces la documentele haremului otoman? :)

      Ștergere
  7. Nie imi place cel mai mult de Hurrem,e cea mai frumoasa .oare o sa ajunga sultana-mama??

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu va ajunge niciodata deoarece va muri tragic si fulgerator, inainte de vreme...Se pare ca blestemele oamenilor nevinovati pe care i-a omorat o vor ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca numarul fanilor serialului s-a imputinat destul de multisor , Hatice si Ibrahim au murit , Hurrem a fost inlocuita , Mustafa o sa moara.Daca nu aparea povestea dintre Baiazid si Huricihan , eu clar incetam sa urmaresc serialul . Probabil asta o sa si fac dupa episodul in care o sa moara Mustafa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fatma află că Mihrimah și Rustem nu mai dorm împreună ci în camere separate, chipurile din cauza sforăitului lui Rustem, ceea ce o duce la ideea că cei doi de fapt, nu se iubesc. La cină, marele vizir pomenește despre cât de mult ține el la soția lui, cum ea este luna nopților și soarele dimineților lui. Fatma, în replică, dar aparent, fără nici o legătură cu cele spuse de Rustem, adaugă că a auzit că Malkacoglu s-a însurat dar că lumea zice că a lăsat o inimă frântă aici, în capitală. Rustem ascultă fără să poată spune o vorbă"- aici se termina episodul 118 . Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.