joi, 12 iunie 2014

Suleyman Magnificul episodul 127 rezumat






Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 127 (118 turcesc)

 

Mihrimah se răzbună pe Fatma. Cihangir este luat în campanie. Mustafa află cine a fost persoana care a trădat secretul căsătoriei lui cu Mihrunisa.


Suleyman Magnificul episodul 127 rezumat
Hurrem îi promite lui Mihrimah că Fatma va plăti pentru cele făcute. O servitoare îi spune lui Mihrimah că Fatma se întâlnește cu Elkas în secret. Suleyman își revine și o roagă pe Afife să nu răspândească vestea. Vocea lui Ibrahim se aude din nou certându-l iar Suleyman se ridică cu greu, ia jurnalul lui Ibrahim și îl aruncă.
Selim sosește în capitală iar Suleyman îl întreabă dacă își dă seama ce responsabilitate mare stă pe umerii luui. Mustafa este anunțat, la Amasya, că un gardian de la palatul TopKapî așteaptă să intre la el. Acesta a venit să-l avertizeze pe prinț că războiul cu Persia nu este necesar și că prințul Elkas nu este chiar atât de prieten cum se arată a fi. Gardianul îl sfătuiește pe Mustafa să-l avertizeze pe sultan despre acest fapt, pentru că Elkas a mințit când a spus că este susținut de statele din jurul Persiei, și atunci s-ar putea ca această campanie să aducă mult mai multe probleme Imperiului Otoman decât avantaje. Până la urmă Mustafa spune că sultanul decide ce crede el că este mai bine și că nu se va implica. Gardianul pleacă iar Mustafa îl trimite pe Atmaca să-l urmărească să vadă cu cine se întâlnește.

La palat, Mihrimah se pregătește să se răzbune și ea pe Fatma, așteptând momentul potrivit, până când iubirea dintre ea și Elkas va crește și va ajunge la punctul culminant. Suleyman se plânge medicului că are insomnii iar acesta îi spune că e de la boala de inimă și promite să găsească un remediu. Selim se vede cu Cihangir și se înțeapă reciproc, Selim spunându-i că nu are ce-i face dacă e dezamăgit că nu a venit Mustafa ca locțiitor al tronului, iar Cihangir îi dă replica spunându-i verde-n față că mereu a obținut ceva ce nu a meritat, precum sangeacul Manisa, iar acum, tronul pe durata campaniei. Selim, enervat, răspunde că el mai are multe victorii de obținut pe când el, Cihangir, va rămâne mereu lângă fusta mamei, acasă. Hurrem o întreabă pe Nurbanu ce mai e nou pe la Manisa, iar ea îl laudă pe Selim care nu a mai băut de multă vreme, în timp ce Suleyman citește o scrisoare de la Mustafa în care acesta își cere iertare și îi cere o întrevedere înainte să plece în campanie. Cihangir, după ce se desparte de Selim, vine la sultan să-l roage să-i permită și lui să trăiască la fel ca toși prinții și să-l ia în campanie. Suleyman nu-i dă un răspuns precis, ci spune că se va gândi la asta, chiar dacă Persia e departe. 

Suleyman Magnificul episodul 126 rezumat
Mustafa primește o scrisoare de la Baiazid în care acesta scrie că este rușinat de cele petrecute și că îi va explica cine a trădat când se vor întâlni. Mahidevran comentează că ei s-au purtat frumos cu Baiazid, dar el i-a înfipt cuțitul pe la spate lui Mustafa. Huricihan îi spune lui Baiazid că nu poate să stea fără el, să nu-l atingă și să nu-i vorbească, dar prințul nu poate trece cu vederea atât de ușor trădarea sa. Atmaca îl urmărește pe gardian și îl vede întâlnindu-se cu un străin - Abbas, căruia îi dezvăluie cum a decurs întrevederea cu Mustafa și că acesta nu are puterea de a-l împiedica pe sultan să pornească împotriva Persiei. Apoi Abbas se întâlnește cu Elkas care îi spune să dispară pentru o vreme și că se vor întâlni în Turkmenistan să-i dea recompensa promisă când va ajunge pe tronul Persiei.

Suleyman Magnificul episodul 126 rezumat
Hurrem nu este de acord cu dorința lui Cihangir de merge în campanie. Elkas i dăruiește o bijuterie sultanei Fatma și amândoi vorbesc despre dragostea lor și își recită, reciproc, poezii. Atmaca se trezește cu gardianul lângă el care-i pune hangherul la gât. După o luptă scurtă, Atmaca reușește să-l înjunghie pe gardian, apoi îl întreabă cine l-a trimis. Bărbatul îi spune doar că nu ar vrea să fie văzut mort de către copilul lui. În timp ce Elkas îndrăznește s-o ia de mână pe Fatma, se aud voci și se deschide ușa, mai mulți de-ai palatului strigând că legătura dintre ei doi nu este permisă. Mihrimah îi spune mamei ei că e răzbunarea ei, dar Hurrem o sfătuiește să nu se pripească. Fatma țipă la judecător că nu are dreptul să judece o sultană, iar acesta o pune să dovedească faptul că ei doi sunt o sultană și un prinț, iar până atunci îi trimite la închisoare. Hurrem se enervează pe Mihrimah că a acționat de capul ei, Fatma strigă că e un complot pus la cale de cineva care i-a urmărit. Singur, Elkas își sumă responsabilitatea și afirmă că nu-i pasă de viața lui.

Tărăboiul ajunge până la Suleyman care o întreabă pe Hurrem ce problemă are cu Fatma, bănuind că ea a fost în spatele intrigii. Apoi o anunță că și Cihangir trebuie tratat ca și ceilalți prinți. În scrut timp Fatma vine la Hurrem cu un bilet de la Rustem în care acesta o roagă să se mărite cu Elkas. Hurrem se miră și îi cere lămuriri lui Rustem. Acesta spune niște minciuni împletite cu adevăruri dar nu suflă o vorbă despre faptul că Mihrimah ar fi îndrăgostită de Elkas. Apoi îi spune că sultanul nu ar trebui să afle pentru că l-ar executa pe prințul Elkas și n-ar mai pleca în campanie. Dar Hurrem se gândește că s-ar putea ca Suleyman să nu fie de acord cu căsătoria aceasta, deși Rustem crede că din rațiuni politice va accepta, și pe de altă parte, ar fi bine să fie făcută această nuntă pentru că astfel ar scăpa de Fatma care ar fi nevoită să plece cu soțul ei.  

Atmaca îl informează pe Piri Reis că l-a urmărit pe Cafer, care s-a întâlnit cu Abbas, garda personală a lui Elkas. Amândoi dezbat subiectul și ajung la concluzia că Abbas este de fapt spionul șahului Persiei, care l-ar avea în vizor, nu pe prințul Elkas, cum s-ar putea crede la prima vedere, ci pe Suleyman. Apoi se vorbește despre o ambuscadă care ar avea ca scop eliminarea sultanului în momentul când acesta ar campa pentru a-l aștepta pe Elkas. Atmaca sugerează ca sultanul să fie imediat informat, dar Piri Reis consideră că nu trebuie acționat în nici un fel în această situație.

Suleyman se sfătuiește cu Sokollu dacă s-o mărite pe Fatma cu Elkas, având în vedere că sunt de religii diferite. Sokollu spune că n-ar fi rău dacă Elkas ar deveni cumnatul lui, pentru că astfel i-ar fi loial când ar ajunge pe tron. Mihrimah și Rustem se ironizează reciproc pe aceeași temă a măritișului Fatmei, ea întrebându-l de când îl preocupă dacă Fatma e umilită sau nu, el răspunzând că oare ce-o deranjează mai mult pe Mihrimah: că Fatma nu s-a lăsat prostită, sau că Elkas se însoară?

Suleyman Magnificul episodul 126 rezumat
Hurrem se duce din nou la Sumbul să-i ceară sfatul. Acesta îi dăruiește un săculeț cu cafea ca să se calmeze când are nevoie, apoi Hurrem îi spune că Cihangir amenință cu o grevă a tăcerii dacă ea nu-l lasă în campanie. Sumbul sugerează să-i ocupe mintea cu alte lucruri importante, așa că Hurrem se gândește  să-i trimite o concubină, apoi merge și la Suleyman să discute despre fiul lor cel mai mic. Dar sultanul tocmai era examinat de medic în prezența bătrânei Afife (e vorba despre o rană, niște bube, ceva, nu știu când a apărut așa ceva, nu am văzut în nici un rezumat vreun amănunt în acest sens) și când se anunță Hurrem, el îi trimite pe cei doi într-o cameră alăturată. În timp ce el discută cu Hurrem despre Cihangir, medicul îi spune lui Afife că rana s-ar putea agrava dacă sultanul pleacă în campanie.

Suleyman Magnificul episodul 126 rezumat
Cihangir se privește cu tristețe în oglindă când intră o kadînă și încearcă să-l țină de mână și apoi să-i toarne vin pentru că îl vede timid. Dar Cihangir o observă când ea se uită la cocoașa lui, prin oglindă, și enervat, o dă afară. În noaptea aceea are un vis în care se face că este un om normal și nu mai are nici o cocoașă, apoi o kadînă apare râzând de el. Suleyman cu Rustem și Sokollu se sfătuiesc asupra campaniei. Stabilesc un loc unde să se întâlnească cu Baiazid și cu Elkas și aliații săi, sultanul menționând că speră ca șahul Persiei să vină să lupte cu el. Vestea căsătoriei sultanei Fatma cu prințul Elkas după terminarea campaniei să răspândește în palat. 


sursa foto si text: Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


Ultimele episoade: 123, 124, 125, 126, Kanal D.

16 comentarii:

  1. Super episod :) Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... pacat ca avem atat de mult de asteptat pana sa-l vedem in romaneste ...

      Ștergere
  2. Multe multumiri pentru rezumate,draga Oana!

    RăspundețiȘtergere
  3. :-* :-* :-* pentru tot,

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Anne, printesa Poloniei. Mercedes, ar trebui sa apara explicatia pozei atunci cand pui mouse-ul pe ea, fara sa dai click. La tine nu apare?

      Ștergere
  5. pe cand urmatorul rezumat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana asta, dar pentru ca am de facut pregatirile pt parastasul de 40 de zile al tatalui meu - fie-i tarana usoara! - nu pot preciza in ce zi gasesc timp. Foarte probabil duminica.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.