duminică, 7 septembrie 2014

Livrarea comenzilor online





Livrarea comenzilor online
Livrarea comenzilor online diferă de la firmă la firmă, așa cum a spus și userul Eva Zalanyi în acestă conversație https://www.facebook.com/bonprixRO/ de pe pagina de facebook a magazinului online Bonprix (ca și cei de la Quelle/Quick24, au haine de damă pe măsura mea, printre altele).

Nu știu dacă sunt eu o optimistă sau nu, o norocoasă sau nu :) , însă din experiența mea de cumpărător aproape exclusiv online (doar mâncarea o cumpăr de la piață, în rest detest să pierd vremea prin magazine și pe străzi cărând sacoșe) aș spune că majoritatea firmelor expediază comenzile a doua zi după plasarea lor pe internet. Se poate să mă înșel, dar mie de mult mai multe ori mi s-a întâmplat să primesc coletul după 2-3 zile decât după 1-2 săptămâni.

Să exemplific cu ultimele 3 comenzi făcute recent, după aceea de la Bonprix care a ajuns la 2-3 zile după ce deja plecasem în concediu, pe 14 sau 15 august, adică după vreo 12 zile de la plasarea comenzii pe internet. E drept că ei pe site anunță că acesta e timpul de livrare al comenzilor online, dar eu obișnuită altfel, nu m-am uitat la acest detaliu și uite-așa am plecat în concediu tot cu vechea pijama.

Așadar ce cumpărături am mai făcut eu pe net: mâncare pt pisicile mele de la pentru animale.ro, o geantă și un portofel de la Dasha, un smartphone de la orange (ce bine e să ai puncte Thank you :) ) . După cum se poate vedea am primit mâncarea pentru pisici a doua zi după plasarea ei pe internet (chitanța curierului de la Urgent, cu data de livrare 29.08)

Livrarea comenzilor online

Livrarea comenzilor online Livrarea comenzilor online

















Apoi au venit două colete deodată - mi se întâmplă relativ des - cu firma de curierat Cargus, cel de la Dasha și cel de la Orange, care au sosit pe 5 septembrie, la 3 respectiv 4 zile de la plasarea comenzii pe internet. Presupun că smartphone-ul mi-ar fi venit cu o zi mai devreme, dar pt că mai aveam un colet de primit, tot prin curierul Cargus, mi le-au livrat pe ambele în aceeași zi.

Livrarea comenzilor online Livrarea comenzilor online













În iunie am mai cumpărat televizor de la MarketOnline - comandă plasată pe 5 și livrată pe 7, de la produsemenaj.ro și de la DeLonghi am plasat comenzile pe 22 iunie (duminică) și ambele colete au venit pe 25 (miercuri), etc. Livrarea comenzii durează uneori mai mult la Quick24 (fostă Quelle), pentru că produsele vin de la depozitul din Germania, dar și acolo de multe ori livrarea se face în câteva zile.
În ceea ce privește livrarea comenzilor online într-un timp mai îndelungat unele librării online livrează la 2-3 săptămâni de la comandă (elefant.ro, librarie.net, etc), în special în perioada începutului de an școlar când durata de așteptare poate să fie enervant de mare (mi s-a întâmplat o dată să primesc coletul la 6 săptămâni!!).

Nu este nici o problemă că unele firme aleg o marjă mai mare de timp pentru a livra comenzile online, fiecare își organizează afacerea cum știe mai bine. Însă eu, cumpărătorul, firește că prefer să am produsele comandate cât mai repede la ușa mea.

Voi ce experiențe ați avut până acum?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.