joi, 23 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 143 rezumat




 Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 143 (130 turcesc)

Nurbanu este cât pe ce să fie omorâtă, din ordinul sultanei Hurrem. Mihrimah contactează o boală de piele greu de vindecat. Hurrem merge la o prezicătoare și Fatma profită de moment pentru a pregăti o mică revoltă.


 Suleyman Magnificul episodul 143 rezumat
Hurrem evită un răspuns direct la întrebarea lui Suleyman dar îi sugerează foarte voalat că, de fapt, el este acela care l-a omorât pe Mustafa și că amândoi au făcut exact ceea ce trebuia în acest caz dar îi spune să ia aminte și să nu caute inocența sub acoperișul palatului imperial. Nurbanu este menținută cu capul sub apa din cadă de către Dilșah cu toate că Canfeda bate la ușă. Fahrie merge la Selim, care se delectează cu ceva alcool, să-i spună că favoritele sale se bat și că situația devine serioasă. În acest timp Gazanfer intră și o omoară pe Dilșah. Cu toate acestea, atât Selim cât și Fahrie îl ceartă pentru că a intrat în harem, deși el le spune că a salvat-o pe sultană.

Baiazid și Atmaca se sfătuiesc și ajung la concluzia că nu trebuie să aibă încredere în Mustafa Lala, deși ar putea obține de la el informații despre ce are de gând să facă Selim. Nurbanu și Selim discută despre atentatul comis asupra ei iar Selim nu înțelege cine și de ce ar avea interesul s-o omoare pe soția lui, dar Nurbanu vede mai departe și presupune că Dilșah a executat un ordin al altcuiva. Pe de altă parte Fahrie îi povestește lui Selim că a vrut să i-o aducă pe Dilșah la halvet dar Burbanu a împiedicat-o. Apoi Nurbanu o bănuiește pe Fahrie că ar fi dat ordin lui Dilșah s-o elimine, pentru că îi stă în calea planurilor sultanei Hurrem. După ce Nurbanu iese din cabinet, Selim îi spune lui Fahrie că are încredere în mama lui și că i-o încredințează pe Nurbanu ei, că dacă soția lui pățește ceva, ea, Fahrie, va fi cea incrimată.

 Suleyman Magnificul episodul 143 rezumat
La palat Suleyman o consultă pe sora lui, Fatma, pe cine să pună în locul Fahriei în harem, iar Fatma i-o recomandă pe Melek, o cadînă devotată ei. Dar o altă cadînă îi aude discutând și merge s-o informeze pe Hurrem, care va încerca să pună pe altcineva în locul rămas liber și îl trimite pe Sumbul să-i propună sultanului pe Gulfem. Suleyman acceptă s-o pună pe Gulfem trezorier șef, ceea ce o transformă pe aceasta într-un dușman al sultanei Fatma care crede că ori Gulfem s-a dat de partea lui Hurrem, ori a fost amenințată cu ceva.

Mihrimah are o eczemă foarte vizibilă pe piept și pe spate și este consultată de medici, care însă nu știu ce boală poate fi, la prima vedere. Nurbanu o amenință pe Fahrie iar aceasta îi spune că Gazanfer va fi alungat de la palat. Suleyman și Hurrem află despre boala lui Mihrimah. Selim o înștiințează pe Nurbanu că Gazanfer va fi alungat, dar ea îi spune direct că toată povestea cu atentatul este un joc murdar de-al lui Hurrem pentru că ea îl susține pe Baiazid pentru tron. După aceea Nurbanu va cere ajutor de la Canfeda să poată face ceva pentru Gazanfer, apoi merge și la el în celulă și îi propune, ca fiind singura soluție, să accepte să devină eunuc.

Cum doctorii nu știu să diagnosticheze boala lui Mihrimah, Hurrem este sfătuită de Sumbul să aducă o clarvăzătoare pe care cu ani în urmă Hurrem o alungase pentru că i-a spus că pe tron va fi unul din fiii ei, dar că înainte de asta mult sânge va curge în acel palat. Pe de altă parte, Suleyman se învoiește să-l cheme pe Pedro, un medic din afara palatului care se află înlănțuit, la sugestia lui Sokollu.

 Suleyman Magnificul episodul 143 rezumat
Baiazid și Atmaca discută despre ce ar fi făcut ei dacă erau în locul lui Mustafa înaintea execuției. Apoi lui Baiazid îi este adusă fiica pe care n-a mai văzut-o de ceva vreme. Pedro este adus în fața ușii lui Mihrimah și cere să-i fie îndepărtate lanțurile. Între timp Mihrimah a fost văzută de o femeie-medic și i s-a administrat un unguent, iar Rustem se răzgândește în privința lui Pedro alungându-l de la ușă, chiar dacă Sokollu insistă că este porunca sultanului ca Mihrimah să fie văzută și de Pedro.

La Manisa Selim îl primește pe Nassih, un negustor bogat de la capitală care i-a trimis vin din Cipru, la sugestia lui Mustafa Lala. Nurbanu îl vizitează din nou pe Gazanfer care e hotărât să facă sacrificul bărbăției lui pentru că nu poate trăi fără dragostea lui (Nurbanu). Baiazid observă că una dintre slujnicele lui, Defne, este îndrăgostită de el. Suleyman se interesează la Rustem despre diagnosticul pus de medici fiicei sale, și mai ales despre ce a spus Pedro, dar acesta minte că Pedro a zis același lucru ca și alți doctori, că e greu de spus ce boală are prințesa. Sumbul îi spune lui Hurrem că acea clarvăzătoare e bolnavă și nu poate veni, întrebând dacă nu ar putea să aducă pe altcineva.

Defne găsește pe biroul lui Baiazid o scrisoare a lui către Mihrimah în care îi cere niște bani împrumut și o ascunde. Nurbanu îl anunță pe Selim că Gazanfer a acceptat să devină eunuc. Timpul trece iar Mihrimah nu se vindecă. Fatma discută ultima știre cu Melek, că Hurrem va merge în ziua următoare, deghizată, la celebra prezicătoare. Fatma pregătește o capcană.

 Suleyman Magnificul episodul 143 rezumat
Sumbul îi aduce sultanei Hurrem vestea proastă că Fahrie n-a reușit s-o omoare pe Nurbanu care a fost salvată în ultima clipă. Hurrem înțelege că Nurbanu se va folosi de acest incident ca să-l influențeze pe Selim împotriva ei. Sultana iese din palat într-o trăsură și ajunge la prezicătoare. Între timp, în piață, câțiva agitatori strigă în gura mare că sultana Hurrem vrăjitoarea rusoaică, ucigașa prințului Mustafa se află în bazar. Prezicătoarea începe să spună că Mihrimah se va vindeca, dar se aud vocile oamenilor care se revoltă împotriva sultanei Hurrem, care apoi încep să arunce cu pietre în geamurile casei femeii. Hurrem își dă imediat seama că știrea despre venirea ei în această casă nu putea fi aflată decât din palat. În foarte scurt timp vestea ajunge la Suleyman, care poruncește să-i fie adus calul.

Zal încearcă să-i disperseze pe oameni în timp ce Hurrem o ascultă pe clarvăzătoare care-i spune că fiul care va ajunge pe tron trebuia să-l omoare de multă vreme pe fratele lui rămas în viață. Apoi îi spune că unul dintre fii va fi executat din porunca sultanului dar datorită fratelui său și că cel care va muri este acela care se află mai aproape de inima ei. Hurrem și Sumbul ies din casă, iar la vederea sultanei, răsculații se liniștesc ca prin farmec și chiar îi fac loc să treacă. Dar unul dintre ei ridică o piatră să arunce și este imediat înjunghiat de oamenii lui Suleyman care-i împrăștie pe toți.

Fatma este nedumerită cum de oamenii n-au aruncat cu pietre în Hurrem și au lăsat-o să plece. Mihrimah nu mai rezistă să îndure boala care nu trece și care o ține în camera ei mereu. Sumbul și Hurrem discută ultimele evenimente și ajung la concluzia că numai Fatma putea să pună la cale revolta. Nurbanu se află lângă Gazanfer care se recuperează după operație. Fahrie o întreabă dacă el va fi conducătorul haremului și sultana îi confirmă. Nurbanu intră la Selim iar acolo se afla Nessih care imediat pleacă. Nurbanu spune că nu-i place de acest negustor. Apare Defne care o informează că i-a câștigat inima prințului Baiazid și îi spune despre faptul că a împrumutat bani de la evrei și nu are cum să ramburseze suma, așa că a cerut împrumut de la Mihrimah. Auzind asta, Selim și Nurbanu au de gând s-o împiedice pe Mihrimah să-și ajute fratele.

 Suleyman Magnificul episodul 143 rezumat
În divan, discutându-se despre incidentul cu Hurrem, EbuSuud ajunge la concluzia că în cafenele se adună lume de prostă calitate, se bea alcool, se joacă jocuri de noroc și se incită lumea la revoltă. Astfel sultanul dă un edict să se închidă toate cafenelele. și se interzice băutul de cafea. Când Sokollu întreabă ce se va întâmpla cu spațiile respective, Suleyman spune să li se dea foc. [Cel care a făcut rezumatul în engleză spune că în istorie a fost exact invers, că EbuSuud a fost un consumator de cafea și nu era deloc împotriva cafenelelor, iar edictul respectiv a condus până la urmă la stabilirea unui regulament al cafenelelor.] În urma noii legi, Hurrem și Gulfem se întreabă ce vor face ele fără cafea, apoi apare Sumbul care spune că are dovada că Fatma a fost în spatele micii revolte din bazar.


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 139, 140, 141, 142 Kanal D.




2 comentarii:

  1. Episodul se termină astfel: ,,În divan, discutându-se despre incidentul cu Hurrem, EbuSuud ajunge la concluzia că în cafenele se adună lume de prostă calitate, se bea alcool, se joacă jocuri de noroc și se incită lumea la revoltă. Astfel sultanul dă un edict să se închidă toate cafenelele. și se interzice băutul de cafea. Când Sokollu întreabă ce se va întâmpla cu spațiile respective, Suleyman spune să li se dea foc. [Cel care a făcut rezumatul în engleză spune că în istorie a fost exact invers, că EbuSuud a fost un consumator de cafea și nu era deloc împotriva cafenelelor, iar edictul respectiv a condus până la urmă la stabilirea unui regulament al cafenelelor.] În urma noii legi, Hurrem și Gulfem se întreabă ce vor face ele fără cafea, apoi apare Sumbul care spune că are dovada că Fatma a fost în spatele micii revolte din bazar.”

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.