vineri, 19 decembrie 2014

Acvariu cu apa dulce sau sarata?




Multi acvaristi sunt inspirati pentru a intra in acvaristica atunci cand vad un acvariu bine intretinut, cu corali, anemone si pesti tropicali. Cu toate acestea, pentru incepatori, acvariul de apa dulce este o alegere simpla si potrivita. Atunci cand ai de ales intre aceste 2 tipuri de acvarii, trebuie sa iei in considerare anumite diferente majore existente.

Cea mai evidenta diferenta intre apa dulce si cea sarata este adaugarea de sare in apa. Un acvariu de apa dulce are nevoie numai de apa curata, fara clor, in timp cel cu apa sarata necesita adaugarea de sare marina, care poate fi achizitionata de la magazinele de specialitate.

Spre deosebire de sarea de masa (clorura de sodiu), sarea marina contine o varietate de minerale solubile esentiale pentru viata marina. Alege tipul de sare marina tinand cont de tipul de specii de pesti pe care ii vei achizitiona. Pentru a masura cantitatea de sare din apa, poti utiliza un hidrometru. Odata ce acvariul contine cantitatea corecta de sare, acesta poate fi completat cu apa dulce.

Cele mai multe rezervoare de apa dulce necesita un anumit tip de filtru ca pompa de aer sau apa si de un substrat de filtrare ca buretii, carbonul sau pietrisul. Pe langa toate acestea, acvariile marine au nevoie si de un separator de proteine.

Acvariu cu apa dulce sau sarata?
Speciile marine de pesti sau nevertebratele (melcii, anemonele sau corali) sunt mult mai sensibili la schimbarile din mediul acvatic decat speciile de apa dulce. De aceea, temperatura optima ar trebui sa fie determinata de fiecare specie in parte si monitorizata indeaproape. Masurarile chimiei apei (pH, azotat, fosfat, calciu) trebuie efectuate frecvent intr-un nou acvariu.

Pentru un incepator, un bazin mai mare va oferi intotdeauna mai multa libertate, deoarece volumul mare de apa va tinde sa absoarba si sa reduca variatiile de temperatura si chimie. Un acvariu de dimensiuni medii ar fi potrivit pentru speciile de pesti marini.


sursa foto  http://allforpets.ro/

2 comentarii:

  1. multumim mult ,nu am stiut ca putem avea acvarii cu apa sarata pana acum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, nici eu nu m-am gandit, dar nici nu mai am acvariu de cand eram copil...!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.