duminică, 8 februarie 2015

Fatmagul, rezumat episoadele 1-2-3-4-5





Fatmagul, rezumat episoadele 1-2-3-4-5
În primul episod ni se prezintă cadrul detaliat în care are loc acțiunea și personajele serialului. Fatmagul este orfană de ambii părinți și locuiește cu fratele ei și cu cumnata, care se poartă urât cu ea. Fata este logodită cu Mustafa, care o iubește și urmează să se căsătorească în vară iar până atunci Mustafa își construiește singur o casă. În satul lor apar verișorii unei familii bogate, Selim și Erdogan Yașaran, unul dintre ei, Selim, având logodna cu fiica unui parlamentar peste câteva zile. Selim și Erdogan sunt prieteni din copilărie cu Vural și Kerim, ultimul provenind dintr-o familie săracă a satului.

Cei trei, verișori și prieteni, se distrează tot timpul și într-una din plimbările lor o văd pe Fatmagul care păștea oile și li se pare că e o fată sexy. Într-o altă zi Fatmagul este trimisă la vila familiei Yașaran să servească oaspeții, iar băieții o recunosc pe fata cu oile. Kerim în mod special începe s-o placă foarte mult. În noaptea de după logodna lui Selim, cei patru băieți rămân pe plajă cu băutură la ei și se amețesc bine de tot. Fatmagul îi promisese lui Mustafa că va veni dis de dimineață să-l conducă la malul mării, pentru că el pleacă pe o ambarcațiune la pescuit.
Ea iese din casă când încă era noapte și este văzută de cumnata ei care încearcă s-o oprească, neștiind unde se duce cu noaptea-n cap, dar Fatmagul fuge către plajă. Cei patru băieți o văd și o înconjoară, apoi toți, în afară de Kerim, o violează.

Fatmagul, rezumat episoadele 1-2-3-4-5
În al doilea episod ni se arată cum dimineața, Fatmagul este găsită pe plajă în stare de șoc de moașa satului, Meryem (femeia care l-a crescut pe Kerim), care o duce la spital și apoi îl sună pe fiul său adoptiv să-i spună despre fată, neștiind că el și ceilalți trei erau deja foarte preocupați de prostia comisă. 

În aceeași dimineață, cumnata lui Fatmagul, Mukaddes, găsește pe plajă inelul de logodnă a lui Selim, pe care-l va folosi ca să-i șantajeze pe Yașarani. Vestea violului se răspândește rapid, dar cum Fatmagul nu e în stare să vorbească, cei trei făptuitori dau vina pe Kerim apoi își construiesc un alibi și spun că ei n-au fost cu Kerim pe plajă când s-a petrecut întâmplarea, ba îl mai și acuză că ar fi fost sub influența unor droguri. Cum acesta fusese și el beat, nu-și mai amintește foarte exact cum a fost totul, dar e sigur că nu s-a atins de fată.


Fatmagul, rezumat episoadele 1-2-3-4-5
Una peste alta, cei din familia Yașaran îl plătesc pe Kerim să se căsătorească cu Fatmagul ca să scape cu toții de pedeapsă, conform legilor turcești, și îi promit că vor aranja totul ca după nuntă să plece departe de sat, eventual în Istanbul sau chiar în altă țară unde povestea cea urâtă să fie uitată și ei doi să poată trăi normal. 

În plus, Munir, avocatul și ruda Yașaranilor, constrâns de Mukaddes, primește inelul de logodnă a lui Selim în schimbul unei mari sume de bani și a promisiunii că-i va găsi cumpărător pentru lăptăria pe care o avea.
Cu toate că medicii constată un viol în grup, Selim, Erdogan și Vural nu-și recunosc fapta, dar lumea din sat aflând despre faptul că părinții lor l-au convins și plătit pe Kerim să le spele rușinea, își dă seama că dacă nu erau implicați, nu l-ar fi ajutat cu nimic pe Kerim.

În episodul trei Mustafa este cuprins de ură și dezamăgire și renunță la Fatmagul lăsându-se influențat de cumnata acesteia, care mereu o bârfea și o credea o ușuratică, și de tatăl lui care-i bagă în cap că nu va putea trăi liniștit cu ea având această povară în fața ochilor minții pentru toată viața. Astfel, Mustafa va da foc la casa care o construia pentru ei doi, crezând în povestea țesută de Munir, cum că Fatmagul și Kerim se iubeau de dinainte și acum s-a dat în vileag relația lor amoroasă.

Fatmagul, rezumat episoadele 1-2-3-4-5
Pe de altă parte, avocatul împreună cu cumnata lui Fatmagul, Mukaddes, vor s-o convingă să nu declare nimic din ceea ce știe, pentru că Mustafa ar dori să se răzbune omorând-o atât pe ea, cât și pe cei trei făptuitori. Fatmagul crede această poveste, dar se lasă în voia depresiei - din cauză că ea credea în iubirea sinceră a lui Mustafa, care în realitate el o părăsește pe loc - și încearcă să-și taie venele, pe plajă, la locul unde a fost violată. Întâmplător Kerim trece pe acolo și o oprește de la acest gest, iar ea pleacă speriată acasă cu fratele ei, Rahmi.

În episodul 4 are loc interogatoriul ei la poliție, dar fata, învățată de avocat, nu mai declară nimic, este inventată o poveste cum că de fapt, deși era logodită cu Mustafa, ea se iubea cu Kerim, și în acest context ar fi avut loc întâmplarea de pe plajă. Meryem, adică moașa satului, este de față la această minciună sfruntată spusă de cumnata lui Fatmagul și de avocat, și rămâne uimită când vede că și Kerim acceptă asta drept adevăr, pentru că nu știa că fusese totul aranjat ca să-i scape pe Yașarani și pe Vural de consecințele legii.

Fatmagul, rezumat episoadele 1-2-3-4-5
În episodul 5 are loc căsătoria celor doi, fără niciun fast, simplă, Fatmagul nu are rochie de mireasă și nici Kerim costum de mire. Fatmagul e tristă, pentru că ea îl consideră pe Kerim la fel cu cei trei care o violaseră. Tatăl lui Selim, Reșat, vine la Kerim să-i dea banii promiși, dar el acum refuză și banii și ajutorul de a pleca la Istanbul cu soția sa. Reșat îi dă plicul aproape cu forța, spunându-i că o să aibă nevoie de ei, apoi încearcă să-l convingă că a pleca la Istanbul e o șansă de a începe o viață nouă și curată, o șansă de a scăpa de povestea urâtă a violului, care în sat e cunoscută de toată lumea.

Pe moment, Kerim refuză să plece considerând că l-ar crede lumea un laș. Mai târziu cei doi soți vor pleca, totuși, apoi vor găsi o cameră la un hotel ieftin unde să locuiască până își fac un rost. Bulversat de toată vălmășeala de evenimente, Kerim plănuiește să plece în străinătate de acolo, părăsind-o pe Fatmagul. Mustafa măcinat de amintiri, începe să se îndoiască de povestea țesută de avocat la poliție și va dori să cunoască adevărul și eventual să se răzbune pe infidelitatea fostei sale logodnice. Selim, Erdogan și Vural sunt marcați de fapta lor, chiar dacă nu au primit vreo pedeapsă, iar episodul se încheie cu Fatmagul care într-o zi ridică cuțitul asupra lui Kerim, care doarme, cu intenția de a-l omorî.


Aceste rezumate se referă la durata unui episod turcesc, de cca 2 ore fără reclame.


sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate Fatmagul.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin











3 comentarii:

  1. E un serial captivant , vă rog să puneţi în continuare rezumate la acest serial . Vă multumesc pt tot .

    RăspundețiȘtergere
  2. Din moment ce l-am inceput, logic e ca-l voi si continua, nu? :) Sper sa reusesc sa-l postez pe tot.
    Desi banuiesc ca nu va avea prea multa audienta nici pe blogul meu nici la tv, pentru ca este o reluare...

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.