sâmbătă, 21 februarie 2015

Tu ce fel de aspirator folosesti?





Tu ce fel de aspirator folosesti?
De la o vreme aspiratorul nostru cel vechi dadea semne de oboseala. Ba chiar se rupese si una dintre perii, asa ca imi doream sa am un pic de timp liber pentru hoinarit prin magazine dupa unul nou. Asta s-a intamplat cand mi-am schimbat menajera - stiti voi, ca am scris ceva si despre asta la vremea respectiva - si daca tot aveam menajera noua, hai sa merg sa-mi cumpar si un aspirator nou.

Tu ce fel de aspirator folosesti?
Am luat-o pe Adi (nepoată-mea, Andreea) de brat si am pornit-o pe la magazinele de electrocasnice. Ea mi-a sugerat o marca de renume, cu niste preturi rezonabile. Am zambit, pentru ca nu stiam ca si ea prefera aceeasi firma de electronice si electrocasnice ca si mine: Philips. Nu mi-a trebuit prea mult sa caut, pentru ca aspiratoare Philips gasesti in orice magazin cu de-ale casei, doar ca nu stiam ca intre timp a aparut si o generatie de aspiratoare fara sac de gunoi. Eu imi doream unul cu sac, clasic, cu aspiratie uscata, de mare putere, vorba aceea: "sa salte banul de 1 leu de pe covor", cum zicea bunica-mea pe vremuri, cand incercai puterea aspiratorului cu o moneda de 1 leu (cam cat una de 50 de bani de azi) si daca aparatul reusea sa traga moneda, insemna ca puteai sa ti-l iei acasa.

Tu ce fel de aspirator folosesti?

Si mai voiam sa fie nu prea mare, silentios, usor de carat prin casa (avem un aspirator cat un ozn care sta si mucegaieste de mai bine de 5 ani intr-un raft de balcon) si usor de depozitat in sufragerie, fara sa iasa in evidenta atunci cand e pus la colt :) in cutia lui. Am gasit un aspirator Philips de marime medie, de putere mare, 2000 de wati (aud ca nu se vor mai produce, nu inteleg de ce, pt ca isi fac treaba nemaipomenit de bine), cu sac de gunoi si cu rezerva, si cu 6 perii in loc de cinci, asa cum au marea majoritate a aspiratoarelor de praf. Adica acest tip de Philips are si perie de covor si perie de parchet pe langa restul periilor din dotare.

M-am asigurat ca nu e ultimul aspirator de praf cu sac din seria respectiva a magazinului (neah! :P am si eu piticii mei pe creier, nu cumpar produsul daca se intampla sa fie ultimul ramas in magazin), am mers la casa, am achitat si mi-am luat Philips-ul acasa in locul celui vechi, pe care l-am daruit, inca functional fiind. Cam astea sunt caracteristicile pe care le cer eu de la un aspirator. Dar voi ce fel de aspirator folositi?



2 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.