sâmbătă, 7 martie 2015

De ce nu ma pot lipsi de blugi





De ce nu ma pot lipsi de blugi
O piesă vestimentară de rezistenţă în garderoba ta ar trebui să fie blugii. De fapt, ce zic, eu precis că sunt blugii! Dar hai să-ţi spun de ce. În primul rând, nu ştiu dacă ai observat, blugii vin bine oricărei femei, fac dintr-un posterior nefericit, nişte forme apetisante, îmbracă bine orice corp şi avantajează orice tip de siluetă. Plus de asta, blugii pot fi purtaţi la orice ocazie, în excursie, pe munte, la ţară, la treabă în casă, la serviciu, la piaţă, la un party. Da, ce te miri aşa? :) Blugii sunt o piesă vestimentară foarte versatilă şi potrivită cu absolut orice ocazie doreşti şi nu cred că nu ştii asta.

Poate că nu merg la o nuntă sau la un alt gen de petrecere pretenţioasă, dar la un cocktail de ce n-ai îmbrăca o pereche de blugi elastici cu inserţii de paiete sau de ştrasuri? Ori pur şi simplu o pereche de blugi foarte elegant croită? Ca să nu mai zic de faptul că blugii se pot purta de către oricine, la orice vârstă. Dau bine atât pe puştiul tău care merge la anul la grădi cât şi pe omul de afaceri cu părul albit de multă vreme, care s-a săturat de ţinutele office de zi cu zi.

De ce nu ma pot lipsi de blugi
Cândva, de mult, acum mai bine de o sută de ani, blugii erau meniţi celor care munceau pe plantaţii şi nu existau blugi decât de culoarea aceea albastră, specifică lor. Apropo, ştiai că acea nuanța s-a descoperit din întâmplare? Albastrul indigo era o culoare greu de stabilizat şi la un moment dat, cel care colora docul pentru blugi nu a mai avut stabilizant de culoare şi a lăsat vopseaua aşa. Imediat s-a observat că blugii făcuţi din docul vopsit fără stabilizator se decolorau la fiecare spălare şi chiar prin purtare, dar în timp asta a devenit o caracteristică apreciată a blugilor, iar uneori era chiar indiciul că blugii erau "originali" şi nu (contra)făcuţi din alt fel de material.

De ce nu ma pot lipsi de blugi
După ce lumea a văzut că blugii sunt nişte pantaloni foarte rezistenţi, cererea a crescut şi ei au devenit rapid o piesă de îmbrăcăminte nelipsită din dulapul oricărui om. Dacă aş fi păstrat toate perechile de blugi, fustele, rochiile şi cămăşile de blugi pe care le-am avut de-a lungul vremii, nu mi-ar mai ajunge un dulap ca să le depozitez. Şi pentru că tot am vorbit despre blugi, mi-a venit acum ideea ca la banchetul de absolvire să îmbrac o pereche elegantă de blugi. Că deh!, n-am fost niciodată o dirigă de modă veche și n-am de gând să devin acum.


2 comentarii:

  1. nici eu nu ma pot lipsi de blugi,sunt comozi si de multe ori imi ascunde unele parti ale corpului care nu ar trebui sa iasa in evindenta! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. La un party nu port blugi, dar in rest, cam ai dreptate, sunt comozi, ascund defectele, inclusiv "aripioarele" si am mai multe perechi in dulap de diverse croiuri si culori. Insa altceva din material de blugi nu am. Dar nu se zice denim la acel material? Eu parca asa stiam..

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.