duminică, 26 aprilie 2015

Cum sa cumperi un inel cu diamant





Cum sa cumperi un inel cu diamant
Poate că ești în pragul logodnei tale și te-ai gândit - și bine ai făcut - să-i cumperi iubitei un inel de logodnă cu diamant. O să-l iei pe acela care va fi mai frumos și mai potrivit cu suma pe care-ți permiți să o cheltui pentru acest eveniment din viața ta, dar de ce să nu știi ceva mai mult decât că ai luat un inel de aur de 14 karate cu un solitar pe el?

Diamantele sunt cele mai dure minerale de pe pământ și se formează în milioane de ani, în condiții de presiune și temperatură foarte mari, fiind rezultatul unei metamorfoze a carbonului amorf. Așadar mina de creion, adică grafitul, și superbele diamante, sunt unul și același lucru: carbon. Diferența constă în tipul de cristalizare, în sistem cubic la diamant și în sistem hexagonal la grafit.

Cum sa cumperi un inel cu diamant
Asta a fost o scurtă introducere, așa, ca să îți faci o idee despre ce este diamantul. Ca să arate așa de frumos și să arunce focurile de lumină în jurul său, el trebuie să fie șlefuit perfect, în 57 sau 58 de fațete având unghiuri perfecte. Dacă se strecoară o cât de mică greșeală în această fază a devenirii unui diamant, el nu va mai străluci la fel de frumos, pentru că lumina nu se va mai reflecta la fel și deci, nu va mai avea aceeași valoare ca și când ar fi perfect. Deci tăietura este una dintre cele mai importante faze care face dintr-un cristal foarte dur, o bijuterie râvnită de mulți. De obicei forma diamantelor este rotundă, dar dacă vrei ca iubita ta să aibă un inel cu adevărat deosebit, poți alege să-i cumperi un diamant în formă ovală, de pară, sau de inimă.

Cum sa cumperi un inel cu diamant
Apoi ar trebui să știi câte ceva despre cei patru C: culoare, claritate, carate, cost. Diamantele sunt în general incolore, dar dacă ai avea mai multe în fața ochilor, ai reuși să-ți dai seama că ele nu sunt perfect transparente și albe decât rareori. Diamantele incolore și fără impurități sunt rare și de aceea sunt foarte scumpe. Celelalte au nuanțe palide de cenușiu, gălbui, verzui, bleu și conțin urme foarte fine ale altor elemente în interiorul lor, acestea numindu-se incluziuni. Nu te speria dacă vezi incluziuni într-un diamant, acestea indică faptul că ai în fața ta un diamant natural. Cele obținute pe scară industrială e foarte probabil să aibă o claritate foarte mare, dar diamantele valoroase sunt acelea naturale, nu cele de sinteză. Diamantele intens colorate de la mama natură, sunt de asemenea rare și scumpe.

Cum sa cumperi un inel cu diamant
Caratele reprezintă greutatea unui diamant și nu are legătură cu sistemul de carate al valorii aurului. Un carat de diamant înseamnă o greutate de 0,2 grame. Sigur, poate ai să vrei poate un diamant ceva mai mare, deși un diamant de un carat este mărișor, dar cu siguranță iubitei tale n-o să-i placă să poarte unul asemănător lui Cullinan, de 530 de carate (106 grame), sau chiar unul precum Sergio, diamantul carbonado, adică negru, găsit în Brazilia în 1893, de 3167 de carate (633 grame)! De altfel negrul nu dă bine la inelul de logodnă, nu crezi? :P

Și uite așa, cam asta am vrut să-ți spun despre diamante. Ah! Să nu uit. Trebuie să fii foarte atent de unde cumperi inelul de logodnă, pentru că mai sunt pietre foarte asemănătoare cu diamantul, precum zirconiul, safirul alb, topazul și cuarțul, care, dacă sunt foarte bine prelucrate, pot trece drept diamante. Dar în mod normal, dacă piatra este un astfel de substitut de diamant, prețul inelului ar trebui să fie mai scăzut.

Cum sa cumperi un inel cu diamant
Despre cost ce pot să-ți spun, dragă cititorule îndrăgostit? Mai contează așa de mult cât costă un inel cu diamant pentru iubita ta, lângă care ai ales să-ți petreci următoarele zeci de ani? Te însori odată-n viață, cel puțin cu dorința asta pornim pe acest drum, al vieții în doi, așa că tot odată-n viață vei cumpăra inelul de logodnă. Lasă socotelile și cumpără cel mai frumos diamant pe care viitoarea ta soție îl merită. Eu îți urez de pe acum o căsnicie reușită și copii frumoși!



3 comentarii:

  1. acesta este preferatul meu-https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/18kt-aur-alb-inel-cu-diamant-central-in-forma-de-marchiza-si-2-diamante-in-forma-de-bagheta-pe-lateral-rd057w

    RăspundețiȘtergere
  2. Neata. Si eu am de gand sa pun intrebarea intrebarilor,sper sa spuna DA !!! Multumesc pentru articol,este foarte folositor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Larisa Dobrescu5 mai 2015 la 13:57

    M-am indragostit de prezentarile de pe youtube :) :X imi plac foarte mult modelele lor!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.