miercuri, 13 mai 2015

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)





Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Kadîr ajunge la timp în casa de la podgorie și îi prinde pe cei doi deși nu se întâmplase nimic între ei. Îl împușcă în picior apoi îl bate crunt pe Emin Ali promițându-i că de mâna lui va muri, după care o bruschează pe Dyiar și o duce la mașină, fără să țină cont de jurămintele ei că Emin Ali nu s-a atins de ea și că a răpit-o împotriva voinței ei.

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Dicle își revine la cabinetul Leylei dar nimeni nu are nici un interes să se afle că ea a vrut să se spânzure, din diverse motive. Dicle recunoaște adevărul față de Leyla, dar o roagă să se prefacă în fața celorlalți că nu știe nimic, pentru că altfel Halil ar avea impresia că cineva din familia Bozbey i-a dorit răul și s-ar răzbuna degeaba.

Nasîr citește scrisoarea dată de Zilan și vede că este mărturisirea lui Mahmut care recunoaște că nu el l-a împușcat pe fiul Pehlivanilor acum douăzeci de ani, ci Omer, dar a acceptat să facă închisoare în locul lui. Această mărturisire va deveni o armă în mâna lui Nasîr care-i va permite să declare că pacea dintre familiile Pehlivan și Bozbey este ruptă.

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Kadîr o aduce acasă pe Dyiar trăgând-o de păr și o încuie într-o cameră urmând să se gândească la ce pedeapsă să-i dea. Cel mai probabil, conform tradiției, amândoi îndrăgostiții ar trebui omorâți. Kureyșa plânge pe lângă zidul încăperii unde se află încuiată fiica sa, apoi va veni la ea în cameră și Dyiar își va cere iertare jurând încă odată că nu s-a întâmplat nimic între ea și Emin Ali și că a fost răpită cu forța. Kadîr se duce la locul unde-l ținea pe Emin Ali și îi mai aplică niște pumni, deși acesta încearcă să îi demonstreze că nu minte și îi cere lui Kadîr să verifice telefonul mobil, ca să vadă că între el și Dyiar era o relație și că se întâlneau de mai multă vreme.

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Hasan, văzând că Ceylan nu a ajuns la locul de întâlnire ca să fie adusă la Adana, vine el în sat și o caută la Leyla în cabinet. Leyla o cheamă pe Ceylan la ea, fata vine și este luată de acolo de Hasan care o duce la Adana, la Gulbahar, apoi o pune să aleagă între viața mamei ei și aceea a lui Kadîr. În fața unei asemenea alegeri, Ceylan va renunța la Kadîr de dragul mamei ei...

Dicle își caută scrisoarea lăsată înainte de a se spânzura și constată că a dispărut. O întreabă pe Binnaz dacă știe ceva sau a văzut ceva suspect, dar Binnaz nu poate să-i spună nimic folositor în acest sens.

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Binnaz și Emine vor să-i ducă de mâncare lui Dyar însă apare Kadîr și le alungă de acolo. Pe tema asta urmează o discuție aprinsă între Kureyșa și fiul său, ea încercând să-l facă să înțeleagă că Dyiar e un copil și nu poate fi pedepsită pentru ceea ce a făcut ca și cum ar fi fost pe deplin conștientă de urmările faptelor sale. Pentru că aga Kadîr nu se arată înduplecat, Kureyșa își petrece o parte din timp plângând la ușa încăperii unde se află fata ei, în timp ce el (Kadîr) îl vizitează constant pe Emin Ali ca să-l bată.

Nasîr vine acasă de la birt și se pregătește să-i aplice o pedeapsă fiului său, Pașa. Soția lui intervine, iar când atenția și agresivitatea lui se îndreaptă către nevastă, băiatul vrea să-și apere mama și e cât pe ce să izbucnească o ceartă violentă, dar apare Fidan care îl ia pe băiat cu ea și îi atrage atenția lui Nasîr în casa cui se află și regulile cui trebuie să le respecte.

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Halil și Leyla merg către un sat izolat, noaptea, să rezolve o urgență medicală, dar mașina se împotmolește într-un noroi gros și se decid să rămână pe loc deocamdată și Halil încearcă să împingă mașina de unul singur. Când vede că nu reușește s-o miște, ci dimpotrivă, mașina pare să se afunde și mai tare în noroi, Halil vrea să sune după ajutor dar nu are semnal în zona aceea. Atunci îi propune Leylei să rămână în mașină iar el să caute ajutor, dar ea se teme să stea singură, așa că pleacă amândoi peste câmpul accidentat dar Leyla, pentru că are tocuri, face o entorsă la gleznă. Halil nu vede altă soluție decât s-o ia în brațe și să meargă așa. La un moment dat se opresc și se adăpostesc într-o casă părăsită, dar el se duce după niște vreascuri ca să facă foc să se încălzească. O lasă pe Leyla afară pe un scaun, dar ea foarte repede începe să strige după el speriată. Halil tace și vine înapoi pe la spatele ei amuzându-se de cât de tare strigă ea în noapte. Când îl vede, Leyla îl îmbrățișează strâns, lucru foarte pe placul lui Halil. După ce mai dezmorțește aerul din casă, Halil și Leyla adorm unul lângă celălalt.

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Nasîr convoacă de dimineață un fel de consiliu al stăpânilor din zonă, dar Halil lipsește și nici nu poate fi contactat. Le arată scrisoarea-mărturisire a lui Mahmut și le spune că Omer Bozbey l-a omorât pe fiul cel mare al familiei Pehlivan, deci toată pacea dintre ei care a urmat nu mai este valabilă în lumina acestui adevăr.

Legea Pamantului episodul 14 (35, 36 de la Euforia TV)
Kadîr îl trimite pe Celil s-o aducă pe Dyiar din camera în care era încuiată, el și Emine temându-se că fata va fi omorâtă sau cel puțin crunt pedepsită fizic. Când vede că Celil o duce la mașină, Dyiar începe să se teamă cu adevărat de ceea ce i se poate întâmpla. Celil o aduce pe Dyiar pe marginea unui lac unde se află Kadîr, apoi, la cererea stăpânului, pleacă de acolo. Dyiar începe să plângă și să-i ceară iertare fratelui ei. După ce mașina lui Celil dispare, Kadîr scoate pistolul și îl îndreaptă către sora sa.



Note: rezumatele sunt făcute după vizionarea episoadelor originale netraduse. Stop cadrele din rezumate sunt preluate de pe showtv.com.tr. Dimensionarea este aceea a televiziunii turce, de 2 ore pe episod.

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.