joi, 25 iunie 2015

Dila episodul 43 - rezumat





În care Azer se supără pe toată lumea pentru că nu crede că Fatma e însărcinată cu copilul lui.

Dila episodul 43 - rezumat
Azer nu știe ce să mai creadă. Se uită dușmănos la Fatma gândindu-se că l-a înșelat cu altul. Fatma îl întreabă ce-i cu el, dar nu-i răspunde foarte clar și în nici un caz nu-i spune despre problema lui medicală. Azer se urcă în mașină și pleacă să-și adune gândurile, iar Melike stă de vorbă cu Fatma care nu înțelege reacția ciudată a soțului ei la auzul veștii că vor avea un copil.

Azer ajunge la malul mării, vorbește singur apoi intră îmbrăcat în apă râzând de situație, după care se urcă pe digul de pietre și din nou vorbește oglindindu-se în apă și țipând la el însuși. Melike, de dorul lui Haydar, îi mai dă câte un telefon, dar după aceea vede că Fatma o auzise. Azer vorbește singur tot drumul înapoi către casă, apoi se duce la magazie unde ia o lopată și distruge ghivecele cu flori și tot ce mai găsește pe acolo. Noul vechil îl vede, apoi îi spune lui Yasemin ce-a făcut și ce a vorbit Azer în timpul crizei de furie, dar servitoarea îl pălmuiește pe vechil și nu-l crede.
Dila episodul 43 - rezumat
Sultan se bucură de băiețelul ei, dar coșmarul trecutului nu-i dă pace și imaginea lui Rașit îi apare în cameră, vorbindu-i. La Yasemin vine prietenul ei, doctorul casei, și merg împreună către ușa camerei lui Sultan, ca să intre doctorul să consulte copilul. Cei doi o aud pe Sultan vorbind cu spiritul lui Rașit care îi arată o pată de sânge pe fustă. Yasemin deschide ușa, medicul se apropie de copil, dar amândoi sunt circumspecți pentru că Sultan spune că vorbea cu băiețelul ei. Amândoi se uită bănuitor la ea, pentru că ei nu văd pe nimeni în cameră, dar era evident că Sultan vorbise cu cineva. De fapt, imaginea lui Rașit este acolo, dar numai Sultan o vede.

Rıza mituiește un gardian ca să-l lase s-o sune pe Melike. Arzu și Kadîr stau la o terasă în apropierea serviciului Dilei, așa cum era planul lui, ca să fie văzuți de aceasta. Dila oprește mașina și se duce la ei la masă. Într-o altă zi Arzu și Kadîr merg la școala unde învață Melis înainte ca ea să iasă de la ore. Arzu vrea să se apropie de fată, dar cei doi bodyguarzi n-o lasă, iar Melis fuge de mama sa când își dă seama că lucrurile pot lua o întorsătură neplăcută pentru ea.

Azer se poartă tot mai distant cu Fatma, deși vorbește cu ea la telefon, dar pe de altă parte îi ia hainele din dulap și le dă foc într-un cazan. După aceea, având impresia că totul este un fel de batjocură generală la adresa lui, hotărât să se răzbune pe cei vinovați, se duce la Suat și se oferă să-i dea o mână de ajutor în cazul Rîza. În partea cealaltă, Rîza îi cere Dilei să-i fie avocat dar ea nu știe cum să facă asta, pentru că nu are voie să se implice profesional într-un proces în care este vorba despre soțul ei decedat. După ce Suat și Azer stau de vorbă apare și Dila în biroul procurorului, mirată să-și găsească acolo cumnatul.

Dila episodul 43 - rezumat

Fatma își caută bijuteriile din camera ei și constată că toate cutiile unde le ținea sunt golite. Nedumerită, nu știe cine i le-ar fi putut lua, dar o bănuiește pe Sultan și merge în camera ei sub pretextul că vrea să-i vadă copilul. Sultan se preface foarte bine, și după ce Fatma iese din cameră, ia bijuteriile furate și le duce în cameră la Yasemin, care se afla la plimbare cu doctorul familiei. Când Fatma găsește la Yasemin bijuteriile și rochia roșie luată tot de Sultan din dulapul ei, o ceartă pe fată în curte, în văzul lui Azer și al altor servitori. Deși Yasemin se disculpă, Fatma n-o crede și o alungă de la conac, dar Azer, care își dă seama cine și-a băgat coada, o ajută pe fată și dovedește foarte ușor că nu ea este vinovată. Întâmplarea asta prilejuiește o discuție față în față între Azer și Fatma, care vrea să știe de ce nu se bucură și el de sarcina ei așa cum s-ar bucura orice bărbat normal.

Rîza, care se împrietenise cu gardianul care primea bani, îl roagă pe acesta să-l lase într-o zi să meargă la Suat în birou preț de câteva minute. Rîza îl imobilizează pe procuror apoi îl pălmuiește bine cu o mână în timp ce cealaltă i-o pune peste gură să nu strige după gărzi. Când îi dă drumul, Suat bineînțeles că strigă la gardian, dar Rîza se așează rapid într-un scaun ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Fatma îi spune Dilei că este însărcinată și că Azer se comportă ciudat, iar în acest timp Azer se află pe malul mării, vorbind singur, ca de obicei. A doua zi are loc o înfățișare din cadrul procesului. Dila a găsit modalitatea de a-l apăra pe Rîza. Suat citează pe martorul secret, Azer Barazoglu. Toată audiența rămâne mută de uimire....


episodul precedent: Dila ep. 42                                         urmează: Dila episodul 44

Notă: stop cadrele sunt preluate din episodul 43 al serialului, postat pe youtube

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv






15 comentarii:

  1. Cati ani ,va sta Rîza la inchisoare,cat va dura casnicia dintre dila si suat,ce se va alege de melis daca rîza ii la puscarie,ii va spune azur adevaru lui dila si ce va mai face nebunu de azer ,ma bucur pentru fatma,se va razbuna sedar pe cei care crede el ca ia facut rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hopa! Da' feri Doamne, da' ce-i asta, DNA, Parchetul General, ancheta SRI? :D Are dreptate Oana cand zice ca-i mare gradina Domnului...!

      Ștergere
    2. P.S. si nu numai cu gradina are dreptate, ci si cu agramatii. Am crezut ca o spune asa, din exces de zel, dar vad ca e pe bune. 4 greseli - si nu ma refer la a scrie numele proprii cu minuscule - greseli zic, de gramatica si de ortografie, in cele nici trei randuri de mai sus.

      Ștergere
    3. Intr-adevar, Angela, parca ar fi un interogatoriu :D personal nu stiu cui folosesc aceste informatii, iar cine are nevoie de ele, sa le caute pe internet, eu nu fac asemenea statistici lipsite de sens (pt mine).

      Nu, n-ai numarat bine, sunt 6 greseli, cu totul: Riza este la puscarie, adevarul, Dilei, nu lui Dila, nebunu' pe cei despre care crede..., i-au facut rau. Dar unele banuiesc ca sunt din viteza. Oricum, pe facebook 80% sunt agramati, ce sa le ceri?!?!?!? Nu peste mult timp cred ca vom avea o populatie analfabeta de-a dreptul.

      Ștergere
    4. Dila se va casatori cu suat dar nu stiu ce se intampla ca raza este declarat mort dar dupa un timp apare pastrand inca secretul. Dupa ce dila crede ca raza e mort vrea sa fivorteze de suat dar acesta nu accepta cu nici un chip.

      Ștergere
    5. Riza e declarat mort pt ca altfel nu avea cum sa fie eliberat din inchisoare.

      Ștergere
  2. Mi-a venit acum o idee: daca nu o inteleg pe FATMA (care a devenit asa de rea cu mama ei, am comentat la un episod/rezmat anterior), in schimb atituidinea ei toleranta fata de Sultan si fiul ei (si a lui Azer, credea ea) e de inteles. O traditie ancestrala, convietuire in harem, mai multe sotii/mamici si copii. Si, pe de alta parte, se simtea vinovata fata de Sultan!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu o inteleg pe Fatma. Un copil nu suporta ca parintele sa aiba o alta iubire decat perechea din care a rezultat el, copilul. Adica Fatma nu suporta sa stie ca mama ei a fost iubita si a iubit pe altul decat pe tatal ei si a lui Riza. E un lucru foarte des intalnit. E exact aceeasi gelozie ca atunci cand descoperi infidelitatea partenerului de viata.

      Ștergere
    2. Da, ai dreptate, insa nitel atitudinea ei pare exagerata, adica comportamentul ei, mai bine zis. Adica pare cu totul alta cind tipa la mama ei! Recitind comentariul meu am vazut si eu o greseala, corectez: copilul Sultanei si AL lui Azer!
      Un sfirsit de saptamina luminos!

      Ștergere
    3. Da, aici ai dreptate, gelozia nu e indreptata impotriva parintelui propriu ci a celuilalt potential partener al acestuia. Problema ei trebuia sa fie cu Haydar, nu cu Melike. Am intalnit si in realitate cazuri: copiii din prima casnicie n-au putut s-o sufere niciodata pe cea de-a doua sotie a tatalui lor ramas vaduv. Dar o urau pe ea si se certau cu ea, nu cu tatal lor.

      nu stiu despre ce greseala vorbesti, Dana. eu vad greselile acelora care ridica piatra la mine, intr-un fel sau in altul. La tine nu vad nimic gresit. adica pe bune!

      Ștergere
  3. am scris initial copilul lui Sultan, copil a Azer)deci puteam cum am facut apoi, sa fac corect genitivul SUltanei) si al lui Azer

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu stiam ca in cazul numelor proprii feminine genitivul cu -ei se formeaza numai daca acel nume se termina in -a. Dana-Danei, Oana-Oanei. dar Carmen-lui Carmen, Irinel-lui Irinel, etc. Intr-adevar, regula asta am invatat-o in scoala, adica in anii '70. S-o mai fi schimbat cate ceva intre timp.

      Conform ei, lui Sultan este corect, sultanei e corect doar daca substantivul este unul comun, cu sensul de regina otomana.

      Ștergere
    2. P.S. Plus de asta, la numele de origine straina se pune lui in fata inclusiv la cele feminine: lui John, lui Mary, lui Dorothy, lui Erkan, lui Hatice... (ceea ce inseamna ca atunci cand scriam eu Zehrăi sau Ferihăi, pt ca si la tv in Feriha aparea tot asa, nu era corect...)

      Ștergere
    3. Da, stiam asta cu Carmen, etc., insa speram ca Sultan sa fie...Sultana, iar acordul cu articolulul posesiv era gresit I-oara. NU mai insist sa nu trezesc iar comentarii rautacioase, dar zau daca nu invat mereu si din aceste comentarii (si ma straduiesc sa scriu corect). De pilda, ce ai scris despre nume straine, acum am aflat si voi retine. aporpo de onomastica (la moda in Ro acum straine, in fine). Insa ma distreaza cind din nume specifice feminine, ajuung...masculine: Adelina-Adelin, recent am vazut Madalin (de la Madalina). Stiu un cunoscut insa in orasul meu, VENERIU, m-a amuzat ca Venera, totusi e atit de semnificativ pentru o femeie!
      O LUNA IULIE cit mai buna!

      Ștergere
    4. Acum ai vazut ca exista Madalin? :) ma indoiesc, Dana, ca nu ai auzit de Madalin Voicu in viata ta :))) ce sa facem? mai uitam si noi... Cand stateam in caminul 6 Martie in Bucuresti (intre Opera Romana si facultatea de Drept) intr-o camera la parter era seful UASCR al universitatii, il chema Lilian Zamfiroiu. Si acum e un nume in politica sau asa ceva. Dar ma amuzam mereu oare cum au putut parintii sa-i puna numele de Lilian? Probabil ca si-au dorit o fata...

      Un iulie splendid si relaxat iti doresc!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.