luni, 27 iulie 2015

Mai mult decat un frigider





Mai mult decat un frigider
Microbiștii au dreptate, în titlu am parafrazat motto-ul clubului F.C. Barcelona, mai mult decât un club. Și asta pentru că acum două săptămâni eram la Barcelona, în magazinul clubului de fotbal, de lângă Sagrada Familia, pe stânga peste drum, și admiram pozele, produsele sportive ale magazinului și panoplia de succese ale echipei de fotbal. Dar mai era un motiv pentru care mă aflam acolo, dincolo de faptul că sunt o suporteriță a echipei: afară era cumplit de cald, peste 40 de grade la umbră, iar în magazinul Barçei era răcoare, răcoare bine de tot.... așa cum este atunci când ți-e tare cald, te afli în bucătăria ta și deschizi preț de câteva zeci de secunde ușa frigiderului ca să te învăluie aerul rece și să-ți alunge starea de disconfort.

De ce Beko

Mai mult decat un frigider
E foarte cald zilele astea, iar pe mine, de la o vreme mă bate gândul să-mi cumpăr un frigider Beko. Am unul cu două uși, e bun, nu prea am ce să-i reproșez în afară de faptul că nu e foarte economicos la consumul de curent. Dar nu e Beko și nu e modernizat tehnologic. Beko are tehnologie cu lumină albastră pe interior, care prelungește procesul de fotosinteză la verdețuri, fructe și legume în așa fel încât ele să rămână proaspete timp mai îndelungat. Chiar nu-mi place nici să ronțăi pepenele până îl termin ca să nu se strice și să-l arunc - pe bune, e păcat să arunci mâncarea pe vremurile astea! - și nici să merg toată ziua la market să iau fructe cu suta de grame. Unii zic că așa cumpără produse proaspete mereu. Ei, aș! Proaspete la ei în casă, cine știe de când sunt ele aduse la magazin :) nu că ar fi vechi, dar știți că produsele perisabile sunt tratate chimic în așa fel încât să dureze cât mai multe zile posibil. Deci, ziceam eu, mai bine să stea castronul de căpșuni la mine în frigider decât la ei pe tarabă.

Mai mult decat un frigider
Să revin la Beko. Are un sistem interior de răcire care nu permite gheții să se formeze pe peretele opus ușii frigiderului - mă calcă pe nervi să pun un pachet cu mușchiuleț mai spre spatele frigiderului, că e mai rece, și după aceea să mă chinui să dezlipesc hârtia de la ambalaj care s-a lipit de frigider. Sau mai rău, să mă trezesc cu jumătate din mușchiuleț înghețat tun. Beko mai are un sistem care face ca mirosurile din frigider să nu se amestece (cui îi place să învelească totul în folie și să aibă orice morcov pus în caserole ori înfășurat în pungi și pungulițe, e problema lui, eu nu pierd vremea cu activități din astea de migăleală inutilă, după părerea mea), face parte din clasa energetică A+, ceea ce aș zice că nu era cazul frigiderelor de acum 10-15 ani, garanție pe 5 ani și încă multe alte sisteme inovatoare. Plus de asta, are protecție antibacteriană la mânerul ușii ca și un sistem de ionizare care elimină bacteriile trăitoare la temperaturi joase. Dar ceea ce este excelent pe timp de vară, are tăviță pentru cuburi de gheață, ceva ce frigiderul meu actual n-a avut evăr. Abia aștept să-mi cumpăr Beko și să mă delectez în fața unui meci de-al Barçei cu un pahar de suc de portocale cu gheață proaspăt făcută la frigiderul meu.

De ce Beko și Barça

Aha... păi, să vă zic ce are Barça cu Beko, să nu ziceți că fac asociații ciudate în mintea mea înfierbântată de la soarele care mă bate în cap :)) Cele două branduri, firma Beko și clubul de fotbal Barcelona, au un parteneriat de promovare reciprocă. Așa că, Barcelona mi-e un oraș tare drag, echipa, așișderea, păi se vede treaba că-i musai să-mi cumpăr mai repede un frigider Beko să fie suita completă :) pentru că dacă Barça e mai mult decât un club, și Beko e mai mult decât un frigider.

Eu atâta am avut de spus pe azi. Așa că vă urez răcorire plăcută!


Un comentariu:

  1. cat de mult imi doresc si eu aceasta marca de frigider,sper sa imi pot indeplini aceasta dorinta!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.