duminică, 5 iulie 2015

Statistici trimestrul 2, 2015





In trimestrul doi al anului acestuia luna mai a venit cu o scadere majora de trafic. De regula am avut scaderi de trafic pe luna mai, fiind dupa sarbatorile de Paste, si in anii anteriori am avut la fel - si mai vine un minim de "potential" in iulie-august, ca luni de vacanta. Insa un mai asa cum a fost anul asta, niciodata n-am avut. De la 30-35.000 de afisari pe zi, si chiar peste 40.000 in unele zile, am scazut sub 10.000 foarte rapid. De fapt, scaderea a survenit cam pe 26 aprilie, nu stiu de ce. Eram dată înapoi cu vreo doi ani. Am suspectat vreo updatare de algoritm google, vreo penalizare de care nu stiam (Google nu te anunta cand esti penalizat, tu trebuie sa-ti dai singur seama de asta). Am cautat, am scormonit, nu eram penalizata in nici un fel, nici nu erau motive sa fiu, dar am luat in calcul absolut orice posibilitate.

Apoi mi-a venit in minte sa ma uit si pe alte bloguri sa vad daca a scazut traficul. Da, scazuse si in alte parti. Poate nu la fel de mult ca la mine, dar macar la jumatate si tot scazuse. Asa ca m-am mai linistit.

A trecut luna mai si a trecut si perioada proasta. Iunie a venit cu revenirea traficului catre o anume normalitate. Adica sar relativ frecvent de 20.000 de afisari. Apoi a fost surpriza placuta cu upgradarea serviciului t5 si pot din nou sa-mi urmaresc mai usor traficul conform Google Analytics.

Dar in vara asta am alte asteptari - avand in vedere ca mai multe televiziuni au anuntat seriale turcesti in grila lor de programe, ma astept sa nu mai am vizitatori putini datorita vacantei. Pana atunci, va doresc vacanta placuta, oriunde v-ati plimba! :P

Statistici trimestrul 2, 2015


Statistici trimestrul 2, 2015


Statistici trimestrul 2, 2015


2 comentarii:

  1. foarte interesant,eu nu obisniuesc sa dau mare importanta traficului pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brindusa, eu ma uit la trafic, pt ca in functie de el sunt multe alte lucruri... si unele din ele chiar importante. Iar o penalizare Google poate fi cauza unui trafic brusc scazut. Apoi mai sunt si alti factori... stii tu. Advertorialele, bannerele toate astea depind de trafic. SI important este si daca este vorba de trafic real sau platit, organic sau neorganic, etc.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.