joi, 10 septembrie 2015

Cu ce se asorteaza culorile pastel?





Cu ce se asorteaza culorile pastel?
Este întrebarea pe care mi-o tot pun de vreo două săptămâni. Prietena mea, Andreea, este însărcinată şi mi-am zis eu că probabil va fi mai întâi o nuntă în familia ei. Nu c-ar fi musai actul acela, dar zic eu că e mai bine ca un copil să aibă şi mamă şi tată, să nu fie crescut de un singur părinte, dacă este posibil să aibă o familie întreagă. Aşa că m-am apucat de combinat piese de îmbrăcăminte pentru o toaletă de ocazie. Mai nou, am început să fiu foarte atentă la combinaţiile coloristice şi să port nuanţe pastel şi culori sofisticate, lucru pe care nu-l făceam înainte. Nu ştiu ce m-o fi apucat, dar îmi place rezultatul :)

Două reguli de asortat culorile

Cu ce se asorteaza culorile pastel?
Acum mă preocupă o ţinută pentru care am un sacou elegant din brocart verde mentă - ştiţi voi, turcoazul acela deschis, mai mult spre verde decât spre albastru. Şi mă tot gândesc cu ce să-l combin. Strict coloristic vorbind, am învăţat tot de pe internet, de la specialiştii în fashion, că o nuanţă mai dificil de asortat o cauţi mai întâi în natură şi vezi ce alte elemente naturale are pe lângă ea. Asta e prima paletă de culori asortate care se va potrivi întotdeauna şi în orice context cu culoarea aleasă de tine. Apoi îţi printezi o roată a celor 7 culori ale curcubeului (găseşti pe internet astfel de cercuri cu mult mai multe nuanţe intermediare decât cele 7 culori de bază) şi stabileşti pe unde s-ar situa nuanţă aleasă apoi cauţi culoarea opusă ei, de pe cerc.

Astfel, am descoperit că acel verde-bleu este în primul rând culoarea unor mări calde şi foarte limpezi. Deasupra lor este cerul, fie el senin sau întunecat, în plan îndepărtat este tot marea, dar de un albastru închis, din cauza adâncimii, iar în imediata vecinătate a ţărmului este nisipul, mai roşcat sau mai crem. De aici rezultă prima paletă coloristică asortată la verde mentă: în primul rând alb şi negru, care se potrivesc la orice culoare. Apoi orice nuanţă de gri, ultramarin, turcoaz, crem sable, bej. A doua paletă de culori asortate este din gama portocaliului roşcat, ocru, corai, terra, dar nici rozul pal nu este o alegere greşită.

Cu ce se asorteaza culorile pastel?
Aşadar sacoul meu se potriveşte foarte bine cu o nuanţă mai stinsă de corai şi cu gri argintiu sau gri antracit. Cred că voi fi foarte curajoasă şi voi cumpără o rochie de voal gri antracit sau ultramarin, la care voi asorta pantofi şi poşetă corai. Dacă rochia va fi de culoare gri antracit, voi pune pe mine doar un accent corai aprins, o eşarfă, de exemplu. Dacă petrecerea va fi după amiaza, o să prefer un pantalon de culoare terra, cu bluză albă, iar ca accesoriu eye-catcher mi-aş pune un şirag de agate multicolore. Dar eu n-am decât sacoul în această fază, pe care l-am cumpărat acum câteva luni de la magazinul online yokko. Tot acolo am găsit acum bluză, pantalon şi rochie de voal pe care o să le combin aşa cum v-am spus mai sus. Cei de la Yokko au o gamă diversificată de piese de îmbrăcăminte elegantă la preţuri foarte rezonabile. La început am crezut că voi găsi nişte scumpeturi, dar sunt acolo rochii din brocart sau catifea la preţuri extrem de convenabile. Pentru o seară specială vă recomand să răsfoiţi acest site şi, de ce nu, să vă comandaţi ţinută dorită de la Yokko.




10 comentarii:

  1. aceasta este alegerea mea-http://www.yokko.ro/produs/sacou-din-bucle-elastic-de-bumbac-cu-fir-de-efect-s24-imp/

    RăspundețiȘtergere
  2. Oana, dar cu ce pot asorta ceva de culoarea visinei putrede? In afara de alb sau negru, vreau sa zic ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu un roz pal, foarte dulce, cu nuanta numita nude (un fel de bej deschis), cu nuantele de maro roscat gen cupru sau bronz, cu turcoaz daca ai curaj :P cu galben stins gen culoarea lemnului natur lacuit, cu bleu deschis sau aqua.

      Ștergere
  3. Buna ! Voi avea nunta in August Si nu știu ce pata de culoare sa îmi asortez cu sala care e pe un bej deschis spre nude si un bej mai închis .
    ☹️ Sunt confuza ; mi se pare ca nu merge nicio culoare mai calda .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Madalina! Bejul merge cu culoarea oului de rata (vernil spre bleu), turcoaz mai inchis, dar si cu galben foarte cald, usor spre portocaliu, roz-fuchsia, rosu de pepene copt, rosu aprins, spre grena. Pentru ultimele doua nuante ai o idee aici: http://colorpalettes.net/color-palette-2740/

      Casa de piatra si nunta ca-n povesti! :)

      Ștergere
  4. Mulțumesc ! La mine e o combinație de maro si bej Si de asta as fi vrut ca fetele de masa sa le fac in alta culoare si mi se părea ca nu da bine cu nimic ; maro ul ala si bejul încarcă deja armosfera Si as da greș cu o alta culoare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, depinde ce fel de maro este, mai spre galben sau mai spre rosietic ? V-as sugera sa va ganditi cu ce elemente din natura seamana acel maro si acel bej? Maro de scoarta de copac? Bej nisip? Dupa ce stabiliti asta, vedeti ce din natura se afla langa acele doua culori? Verdele frunzisului, albastrul marii? Iar daca nu va place nimic, atunci optati pentru alb, este cel mai elegant, la urma urmei.

      Ștergere
  5. Daca as putea sa va trimit o poza sa vedeți ! Am nevoie de o părere mai fixa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti sa-mi trimiteti, dar pana la urma alegerea, ca si nunta, e a dv., nu? :) Eu am facut niste sugestii, dv. puteti sa tineti seama de ele sau sa alegeti altceva. Eu merg pe o armonie a culorilor, dar nu e obligatoriu ca toata lumea sa "vada" la fel.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.