miercuri, 30 septembrie 2015

Cum se foloseste cafeaua verde?





Cum se foloseste cafeaua verde?
De la o vreme încoace internetul este plin de articole pe această temă, dar de fapt, ce beneficii reale avem de la cafeaua crudă, sau verde, adică neprăjită și neprocesată industrial? În primul rând, din cauză că ea conține nealterat un acid numit clorogenic, care contribuie la reducerea grăsimilor din organism, cafeaua verde ajută la slăbire. Acest acid se pierde prin prăjire, așa că atunci când bem o cafea obișnuită, neagră, efectul de slăbire indus de acidul clorogenic, prezent într-o proporție foarte mică în cafeaua neagră, nu se mai produce. În al doilea rând cafeaua verde conține foarte multe substanțe antioxidante, ca orice legumă sau fruct aflat în stare crudă, protejând astfel celulele organismului împotriva cancerului.

Cafeaua verde nu se consumă la fel cu cafeaua neagră. Într-adevăr, se macină și se bea, dar nu în cantități mari și nici nu se prepară la fel cu cafeaua noastră de fiecare zi. Cafeaua verde se macină atunci când ai nevoie de ea, apoi se infuzează la fel ca un ceai. Adică se toarnă peste cele 2 maxim 3 lingurițe de cafea măcinată, apă fierbinte până aproape de punctul de fierbere și se consumă după ce se mai răcește puțin, în așa fel încât proprietățile ei antioxidante să nu se diminueze.

Cum se foloseste cafeaua verde?
Dacă o consumi pentru a slabi, cafeaua nu se îndulcește și se beau maxim 2 cești pe zi cu 30 de minute înainte de masă. Dar cafeaua crudă nu se folosește doar la slăbit, deși într-adevăr, acesta este principala ei întrebuințare. De exemplu poți face o mască pentru ten, atunci când ești obosită sau cu pielea lipsită de strălucire. Se macină cca 2 lingurițe de cafea, se amestecă cu 2 lingurițe de cacao apoi se adaugă puțin lapte, o linguriță de miere și câteva picături de zeamă de lămâie. Se amestecă până când se omogenizează. Această crema obținută se aplică pe față și se lasă să acționeze cca 20 de minute apoi se îndepărtează cu apă caldă. Este o mască potrivită oricărui tip de ten care reconfortează, hidratează și revitaminizează pielea.

Cum se foloseste cafeaua verde?
Dar să-ți spun de unde poți procura cafea verde, pentru că sigur nici tu n-ai văzut-o la marketul din colț, așa cum nici eu n-am văzut-o. Sunt câteva site-uri specializate în vânzarea cafelei verzi iar eu aș recomandă pliculețele de la Contego-coffee, unde 250 g costă 20 de lei, și nu 30 de lei sută de grame, cum am văzut la alți distribuitori. Contego-coffee comercializează mai multe sortimente de cafea verde, cu arome diverse, de ghimbir, cu cardamom, cu scorțișoară, etc. Decât să încercați tot felul de pastile de slăbit care mai sunt și periculoase, mai bine slăbiți natural și simțiți-vă energizați cu o porție de cafea verde zilnic.


sursa foto 1 si 2 - pixabay.com

3 comentarii:

  1. Intr-adevar, cafeaua verde este cel putin cu mult mai diuretica decat cealalta, si astfel se slabeste, dar nu trebuie consumata a la longue..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Mihaela. Multumesc pt vizita si poate ne intalnim candva, la o ceasca de cafea verde :P

      Ștergere
  2. am baut odata, dar gustul e ciudattel.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.