vineri, 25 septembrie 2015

Redecorarea unei camere - mobila





Redecorarea unei camere - mobila
Cum spuneam şi în articolul precedent, fac nişte modificări la mine în casă. Şi nu aşa, ceva de suprafaţă, ci mai de profunzime. Draperiile, ca şi materialul de tapiserie al canapelei din sufragerie, le-am ales deja, o să mă apuc de treabă peste câteva zile, dar mai am o mobilă de hol care nu-mi mai place deloc, e şi uzată de atâta purtat, părerea mea este că nu merită să cheltuiesc bani recondiţionând-o, ci mai bine îmi cumpăr o mobilă nouă. Dar care sunt cele mai importante criterii când cumperi o canapea? Canapeaua este o piesă de rezistenţă, este poate una dintre cele mai importante piese de mobilier dintr-o cameră şi poate fi pusă atât într-un dormitor cât şi într-un living cât și într-un hol spaţios.
Care sunt cele mai importante criterii de ținut seama la o canapea?

Redecorarea unei camere - mobila
Mai întâi sunt două lucruri importante de care trebuie să ţii cont când cumperi o canapea:
- la ce folosești canapeaua (ca să dormi pe ea sau doar pentru a sta o oră două de vorbă cu cineva ori în faţa televizorului) şi
- ce fel de saltea are, ca să fie confortabilă.
Dacă iei canapeaua pentru un living şi nu vei dormi pe ea, nici tu nici vreun musafir, atunci nu contează dacă este extensibilă sau nu. Dar dacă funcţia ei va fi şi aceea de pat (şi cât de binevenită este o canapea extensibilă în spaţiul unei garsoniere, de exemplu), atunci trebuie să ştii ce fel de sistem mecanic are - ar fi bine să fie uşor de extins şi de strâns la loc, iar piesele care asigură extensibilitatea să fie rezistente în timp, să nu facă zgomote puternice, să gliseze uşor iar canapeaua să fie foarte simplu de desfăcut.

Alte criterii foarte importante

Apoi caută o sofa care are cadrul din lemn dintr-o esenţă tare şi bine uscat, ca să fie durabilă şi să nu se rupă cu ţine dacă eşti o persoană mai bine făcută şi cu oarece "greutate". Evită să cumperi canapele care au cadrul din esenţe de lemn moale, precum bradul, de exemplu. Salteaua trebuie să fie de cea mai bună calitate, să asigure maximum de confort mai ales pentru spate, şolduri şi regiunea inferioară a coloanei. Dacă îţi iei canapeaua dintr-un magazin de mobilă, ar trebui să poţi să o încerci, să te aşezi pe ea, să te întinzi preţ de câteva minute, ca să ştii foarte exact ceea ce cumperi, să o desfaci şi să o închizi de câteva ori.

Redecorarea unei camere - mobila
Dacă eşti hotărât să o cumperi, trebuie s-o măsori, și să fi măsurat acasă locul unde o pui, ca să fii sigur că se va potrivi spațiului respectiv. Aşadar, nu-ţi rămâne decât să pui toate astea cap la cap şi să-ţi iei canapeaua potrivită ţie. Pentru mine este bună o canapea spaţioasă, cu salteaua moale, cu sistemul de extensie clasic, în care jumătatea din faţă se pliază puţin în sus, în acelaşi timp antrenând jumătatea din spate să se coboare şi să rămână la orizontală. Am avut ocazia să dorm şi pe canapele cu alte sisteme de extensie, dar nu mi s-au părut confortabile, pentru că diversele ei părţi nu erau la acelaşi nivel.

Exemple de canapele și holuri

Redecorarea unei camere - mobila
Acum vă propun câteva exemple de canapele şi holuri de la Staer, pentru că acolo am văzut eu ceea ce-mi place şi mi se pare potrivit atât cu gusturile mele cât şi cu restul decorului de pe hol, unde am de schimbat mobilierul cu totul, însă acolo nu este nevoie de o canapea de dormit, ci e bună una fixă ori chiar o banchetă. Din exemplele prezentate în fotografiile acestui articol, o canapea Manchester mi-ar plăcea cel mai mult. Vouă?




5 comentarii:

  1. aceasta aste alegerea mea-http://www.staer.ro/coltar-heaven

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda :) mie nu-mi plac coltarele, n-am idee de ce, dar canapelele de 2 persoane si fotoliile, le-as pune prin toata casa...:)

      Ștergere
  2. Au mobila buna astia de la staer. Am luat si eu acum doi ani niste scaune si un corp de biblioteca. Fac treaba buna, intr-adevar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As cumpara si eu de al ei, am vazut ceva ce-mi place si este foarte ok, dar n-au show room la noi in oras...

      Ștergere
  3. Greu de gasit mobila de calitate in ziua de azi. Preturi mari si garantie 2 ani... uneori se strica si mai devreme decat atat.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.